perjantai 6. tammikuuta 2023

ESC 2000-2019: Tanska

"ESC 2000-2019" -sarjassa järjestelen jokaisen maan euroviisubiisit mieleiseeni parhausjärjestykseen tämän kahdenkymmenen vuoden ajanjaksolta! Arvostelen joka vuoden ehdokkaan sekä biisin että esityksen hyvyyden perusteella pistein 1-3. Tällä kertaa vuorossa on Tanska.

Tanskan viisubiisien taso yllätti ja viihdyin erittäin hyvin läpikatsoessani tämän kahdenkymmenen vuoden satoa. Tanskan viime vuosien kehno viisumenestys saa unohtamaan että maalla on paljon top 10 -sijoja ja kerrankin tykkään maan voittobiiseistä. .-D Olisi paljon hyvää sanottavaa myös monista niistä kappaleista, jotka eivät kymmenen kärkeen mahtuneet.

Top 10 Tanskan Euroviisubiisit

10. Malene Mortensen - Tell Me Who You Are (2002) 
Kappale: ♫♫♫ Esitys: ♫

Tämä ei alun perin sijoittunut top 10 joukkoon, mutta pidin biisistä ni piti sit pelastaa se nostamalla muutama sija ylemmäs. Alkuasetelmassa on mystisyyttä, mutta valitettavasti esitys on pidemmän päälle laahaava. Hauskana bonuksena on ekstraviihdyttävää kun yleisössä heilutellaan kappaleen tahdissa "Suomen aika voittaa" -lippusta. xD

9. Lighthouse X - Soldiers of Love (2016) 
Kappale: ♫♫♫ Esitys: ♫

Kappale on tehty tismalleen sillä kaavalla millaisiin biiseihin tavallisesti koukutun; rempseää poikabändipoppia ♥ Hyvä kappale ei kuitenkaan valitettavasti toimi ilman kunnollista esitystä, oikeesti mikä on tämä surullinen kyhäelmä... Valokepit olivat olematon tehoste kun niitä ei hyödynnetty ollenkaan.

8. Tomas Thordarson - Shame on You (2004) 
Kappale: ♫♫ Esitys: ♫♫

Aina jotenkin yllättää kun Pohjoismaasta tulee latinovivahteista musiikkia, ja se yhdistettynä punaiseen esiintymispukuun saa aikaiseksi melkein lämpimän tunnelman. Laulaja yllättää katsojan useampaankin kertaan esityksen aikana, vaikuttavinta on lopussa tapahtuva äänen muuttaminen.

7. Anti Social Media - The Way You Are (2015) 
Kappale: ♫♫ Esitys: ♫♫ 

Tää esitys on ihana katselukokonaisuus, ulkoasu on raikas ja kaikilla bändin jäsenillä on selkeästi hauskaa! Biisi on hyväntuulinen rallatus, mutta kappaleen loppupuolella melkein toivoisi sen päättyvän jo aikaisemmin, kertosäettä jankataan turhan monta kertaa.

6.  Olsen Brothers - Fly on the Wings of Love (2000) 
Kappale: ♫♫♫ Esitys: ♫

Esityksestä välittyy rento ote ja veljeksillä on hauskaa, muuut katsoessa meinaa valitettavati hieman tylsistyttää. Biisi on kumminkin hyvä, tästä välittyy jotenkin automaattisesti voittajavibat, joten ei ihmekään että se pärjäsi.

5. Leonora - Love Is Forever (2019) 
Kappale: ♫ Esitys: ♫♫♫

Tosi onnistunut esitys, jonka katselusta nauttii vaikkei biisi muuten iskekään. Lavasteet ja liikehdintä musiikin tahdissa on hauskan leikkisää, mutta samaan aikaan kokonaisuus on kuitenkin asiallinen. Leonoran intensiivinen katse ja kappaleen läpi jatkuva kestohymy vaikuttaa oikeasti vilpittömältä ja hän on ihana hyvän mielen lähettiläs!

4. A Friend in London - New Tomorrow (2011) 
Kappale: ♫♫♫ Esitys: ♫

Tavanomaisissa bändien esityksissä on harvoin mitään mieleen jäävää, mut tätä ei jostain syystä vaan unohda. Liekö ennen vikaa kertosäettä ollut juoksukohta tai laulajan "paidaton paita" toiminut katseenkiinnittäjänä? Biisi on ihana!!!

3. DQ - Drama Queen (2007)
Kappale: ♫♫♫ Esitys: ♫♫

Tää on taas niitä lauluja mitä ei kuuluisi päästää näin ylhäälle listalla, mut päästänpä silti, just hyvä biisi! Esitys on näyttävä ja ihanan pinkki, lavasteet ovat mahtipontiset ja asuvaihtojakin nähdään peräti kahdesti, joten viihdykettä riittää ihan hyvin. 

2. Emmelie de Forest - Only Teardrops (2013) 
Kappale: ♫♫♫ Esitys: ♫♫

Esitys on toimiva kokonaisuus menemättä kuitenkaan liian tiukalla kaavalla, siitä välittyy rento ja luonnollinen vaikutelma. Soittajat ovat kivasti osana esitystä ja kuvakulmien kanssa on tehty hyvää työtä. Hieman emmin onko kappale kolmen nuotin arvoinen, mut kyllä se on ihan mieluisa kuuntelukokemus.

1. Chanée and N'evergreen - In a Moment like This (2010)
Kappale: ♫♫♫ Esitys: ♫♫♫

Hieno kokonaisuus, varsinkin esityksen alkupuoli on kiehtovan näköinen kun leikitellään kankaan läpi tulevilla varjokuvilla, tosi simppeliä mutta kuitenkin omaperäistä. Vaikka ollaankin keskellä esitystä pari vaihtaa myös söpösti katseita keskenään. Katselukokemusta vieläpä parantaa se että tykkään biisistä, kerrankin hyvä biisi ja esitys yhdistyvät!

Bonus - Listalta poisjääneet:

Katso aiemmat top kympit:

Alankomaat · Albania · Andorra · Armenia · Australia · Azerbaidžan · Belgia · Bosnia ja Hertsegovina · Bulgaria · Espanja · Georgia · Irlanti · Islanti · Iso-Britannia · Israel · Italia · Itävalta · Kreikka · Kroatia · Kypros · Latvia · Liettua · Malta · Moldova · Montenegro · Norja · Pohjois-Makedonia · Portugali · Puola · Ranska · Romania · Ruotsi · Saksa · San Marino · Serbia · Slovakia · Slovenia · Suomi · Sveitsi · Tanska · Tšekki · Turkki · Ukraina · Unkari · Valko-Venäjä · Venäjä · Viro

Ei kommentteja: