lauantai 29. lokakuuta 2022

ESC 2000-2019: Puola

"ESC 2000-2019" -sarjassa järjestelen jokaisen maan euroviisubiisit mieleiseeni parhausjärjestykseen tämän kahdenkymmenen vuoden ajanjaksolta! Arvostelen joka vuoden ehdokkaan sekä biisin että esityksen hyvyyden perusteella pistein 1-3. Nyt vuorossa on Puola.

Blääh, suoraan sanottuna Puolan viisuhistoria ei ole kovin kummoinen ja vähän meinasi tylsistyttää tätä listausta kootessa. .-D

Top 10 Puolan Euroviisubiisit

10. Marcin Mroziński - Legenda (2010) 
Kappale: ♫ Esitys: ♫♫

Esitys on tosi random omppuineen ja teatraalisine käänteineen, mutta juuri siksi sitä on kiinnostavaa seurata. Biisi on mahtipontinen mutta aika huono, ja vaikka siinä on monia erilaisia elementtejä en pidä oikeastaan yhdestäkään.


9. Magdalena Tul - Jestem (2011) 
Kappale: ♫ Esitys: ♫♫

Biisi on mukavan menevä ja esityskin ihan toimiva kokonaisuus. Meno tehostuu mukavasti kappaleen edetessä ja laulajakin ehtii hyvin osallistua tanssikohtiin.


8. Donatan & Cleo - My Słowianie – We Are Slavic (2014) 
Kappale: ♫ Esitys: ♫♫

Slaavilaisuutta korostetaan hienosti esityksessä vaatteiden ja yksityiskohtaisten taustagrafiikoiden myötä, ja rintavat kotitöiden tekijät ovat umm, omalaatuinen lähestymistapa. Biisi on aika ärsyttävä, mutta joltain osin myös tarttuva.


7. Isis Gee - For Life (2008) 
Kappale: ♫♫ Esitys: ♫

Tosi kaunis kappale ja lempeä esitys muusikoineen ja savuefekteineen sopii hyvin yhteen biisin kanssa, vaikkakin kokonaisuus on pidemmän päälle hieman tylsää seurattavaa. Nainen todellakin osaa laulaa, upea vahva ääni!

6. Michał Szpak - Color of Your Life (2016) 
Kappale: ♫♫ Esitys: ♫

Hämmentävää, oon ennen tykännyt tästä mutta tällä kertaa ei oikein iskenyt, tai sit tykkäämiseni oli vain vastareaktio tuomariston mielipiteelle. .-D Kappaleen sanoma voimistuu esityksen myötä laulajan tuijottaessa intensiivisesti kameraan surullisella katseellaan.

5. Monika Kuszyńska - In the Name of Love (2015) 
Kappale: ♫♫ Esitys: ♫

En voi jostain syystä sietää tuota pianonpimputusta mutta muuten kappale on tosi kaunis. Monika on hurmaavaa vaaleanpunaisella lavalla ja jakaa tarinansa rohkeasti suuren yleisön edessä, arvostan. <3

4. Kasia Moś - Flashlight (2017) 
Kappale: ♫ Esitys: ♫♫

Laulu kuulostaa ihan erilaiselta studioversioon verratessa, ihan kuin laulaja peittäisi epävarmuutta vihaisen laulun taakse (pelkää ettei pysy nuotissa yms.) Esitys on ihanan synkähkö kokonaisuus mutta mukana on myös ripaus toivoa, lopussa ollut "freedom"-teksti on erityisen pysäyttävä ajankohtaisuutensa vuoksi.

3. Gromee ft. Lukas Meijer - Light Me Up (2018) 
Kappale: ♫♫ Esitys: ♫

Hyväntuulinen kappale tunnelmaa nostattavan esityksen kera, eli oikein mainio yhdistelmä ja kokonaisuus on toimiva! Olin nuoteissa hieman nipo, koska olen tekemässä uutta listaa vuoden 2018 viisuista ja tää tuntui siksi liian nähdyltä.

2. Lidia Kopania - I Don't Wanna Leave (2009) 
Kappale: ♫♫ Esitys: ♫♫

Aika jurybait-tyylinen kokonaisuus mutta jostain syystä tykkäsin. Lahjakkaat tanssijat elävöittävät esitystä mutta vievät ehkä liikaa huomiota pois laulajasta ja kappaleesta, tähän olisi riittänyt rauhallisempikin meno.

1. Ich Troje - Follow My Heart (2006)
Kappale: ♫♫♫ Esitys: ♫♫

Ich Troje on aina jotenkin legendaarinen näky viisulavalla. .-D Biisi on kokonaisuudessaan hyvä, selkeesti Puolan viisubiisien parhaimmistoa! Esityksen parhaita elementtäjä ovat näyttävät asusteet, jotka luovat hienostuneen ja mahtipontisen vaikutelman.


Bonus
- Listalta poisjääneet:

Katso aiemmat top kympit:

Alankomaat · Albania · Andorra · Armenia · Australia · Azerbaidžan · Belgia · Bosnia ja Hertsegovina · Bulgaria · Espanja · Georgia · Irlanti · Islanti · Iso-Britannia · Israel · Italia · Itävalta · Kreikka · Kroatia · Kypros · Latvia · Liettua · Malta · Moldova · Montenegro · Norja · Pohjois-Makedonia · Portugali · Puola · Ranska · Romania · Ruotsi · Saksa · San Marino · Serbia · Slovakia · Slovenia · Suomi · Sveitsi · Tanska · Tšekki · Turkki · Ukraina · Unkari · Valko-Venäjä · Venäjä · Viro

Ei kommentteja: