sunnuntai 12. joulukuuta 2021

ESC 2000-2019: Georgia

"ESC 2000-2019" -sarjassa järjestelen jokaisen maan euroviisubiisit mieleiseeni parhausjärjestykseen tämän kahdenkymmenen vuoden ajanjaksolta! Arvostelen joka vuoden ehdokkaan sekä biisin että esityksen hyvyyden perusteella pistein 1-3. Tällä kertaa arvosteltavaksi arpoutui Georgia.

Nyt näitä Georgian viisuesityksiä katsellessa vasta tajusin miten paljon maa panostaa lavashow'nsa, tosi monipuolisia esityksiä joita katsellessa ei tule vastaan tylsiä hetkiä (öm, muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta). Muuten Georgia ei kuitenkaan sisälly suurimpiin suosikkeinini viisubiisiensä perusteella.

Tiesitkö? Vuonna 2009 Georgian osallistumiskappale "We Don’t Wanna Put In" diskattiin kappaleen poliittisuuden vuoksi, koska sen katsottiin olevan Putin-vastainen, näkeehän sen jo suoraan nimestäkin. .-D

Top 10 Georgian euroviisubiisit:

10. Sofia Nizharadze - Shine (2010) 
Kappale ♫ Esitys ♫

Esitys on aika erikoinen, toi koko ryhmän liikehdintä lavalla on oudon ja vaikean näköistä. Tykkään jostain syystä bongailla esityksistä merkkejä kyseisen maan lipuista, tässä esiintymisasujen värit tulevat lippun mukaan ja taustatanssijoiden paitojen kauluksissa on pienet ristit. Biisi ei ole kovin kiinnostava.

9. Eldrine - One More Day (2011) 
Kappale ♫♫ Esitys ♫

Taas yksi niistä lukuisista viisubiiseistä joiden instrumentaali puoli toimii mutten pidä laulajan äänestä. Jaksan aina yllättyä tuosta tokan säkeistön räppiosuudesta, en koskaan muista sitä ennalta. Esitys on energinen mutta aika tylsää katsottavaa.

8. Tamara Gachechiladze - Keep the Faith (2017) 
Kappale ♫ Esitys ♫♫

Esityksessä on ihanan dramaattinen tunnelma. Laulajasta näkee että hän on tosissaan ja seisoo vakuuttavasti sanojensa takana. Valitettavasti esitys ja biisi jäävät vähän tylsiksi ja toistavat itseään liikaa, tämä vaatisi jonkin mahtipontisemman loppuhuipennuksen erottuakseen.


7. Diana Gurtskaya - Peace Will Come (2008) 
Kappale ♫♫ Esitys ♫

Useamman kuuntelun myötä biisi jää soimaan päähän silleen hyvällä tavalla. Esitys ei ole kummoinen mutta toimii siitä huolimatta omalla tavallaan katseenvangitsijana

6. Oto Nemsadze - Keep On Going (2019)
Kappale ♫ Esitys ♫♫♫

En tule varmaan koskaan tajuamaan tätä biisiä, mut muuten koko lavashow on aivan huikea ja muistan yhä miten esityksen näkemisen myötä kiinnostus kasvoi reippaasti. Kappaleen tunnelma välittyy täydellisesti dramaattisesta esityksestä, ja tässä on tosi hyvät taustat.

5. Sopho - Visionary Dream (2007) 
Kappale ♫♫ Esitys ♫♫

En ihan tajua miten nuo tanssivat "samurait" liittyy mihinkään, mutta niiden miekkataistelu piruetteineen on kyllä näkemisen arvoinen. Biisi on omaan korvaan ihan sopiva ja tykkään sen mystisyydestä, siitä löytää jotain uutta jokaisella kuuntelukerralla. 

4. Nodi Tatishvili & Sophie Gelovani - Waterfall (2013) 
Kappale ♫♫♫ Esitys ♫

Ihana duettona laulettu voimaballadi ja biisin puolesta kaikki on muutenkin hyvin kohdillaan, mutta esitys ei tarjoa juurikaan viihdykettä. Tuntyy nykyään niin köyhiltä nuo viime vuosikymmenen tulisade-efektit.


3. Anri Jokhadze - I'm a Joker (2012) 
Kappale ♫♫ Esitys ♫♫

Oon jostain syystä aina pitänyt tästä biisistä, jokainen päättäköön itse onko se kummallista vai ei. Hieman sekava ja täyteenahdettu lavashow joka kyllä kerää katseita. Lavalla tapahtuu koko ajan jotain, ja tässä livevedossa laulajalla on komeet huudot!


2. Nina Sublatti - Warrior (2015) 
Kappale ♫♫ Esitys ♫♫♫

Savumokasta huolimatta tosi hyvin suunniteltu ja toteutettu esitys, taustakuvat ja kamerakulmat tukevat hyvin esitystä. Nina on 100% vakuuttava ja saa yleisön puolelleen pelkällä kädenheilautuksella, vau! Biisikin on ihan hyvä, oon tosin hieman jo kyllästynyt. 

1. Nika Kocharov & Young Georgian Lolitaz - Midnight Gold (2016) 
Kappale ♫♫♫ Esitys ♫♫

Muistan kun kukaan ei tuntunut uskovan tämän biisin pärjäämiseen ja itellä kappale sisältyi top kymppiini tuolta vuodelta. Olikin mukava ylläri saada tämä semin läpi! Esitys on kiinnostavaa katsottavaa alusta loppuun ruutuefektien, nopeiden kamealiikkeet ja zoomailujen ansiosta.

Bonus - Listalta poisjääneet:

Katso aiemmat top kympit:

Alankomaat · Albania · Andorra · Armenia · Australia · Azerbaidžan · Belgia · Bosnia ja Hertsegovina · Bulgaria · Espanja · Georgia · Irlanti · Islanti · Iso-Britannia · Israel · Italia · Itävalta · Kreikka · Kroatia · Kypros · Latvia · Liettua · Malta · Moldova · Montenegro · Norja · Pohjois-Makedonia · Portugali · Puola · Ranska · Romania · Ruotsi · Saksa · San Marino · Serbia · Slovakia · Slovenia · Suomi · Sveitsi · Tanska · Tšekki · Turkki · Ukraina · Unkari · Valko-Venäjä · Venäjä · Viro

Ei kommentteja: