torstai 4. elokuuta 2022

ESC 2000-2019: Sveitsi

"ESC 2000-2019" -sarjassa järjestelen jokaisen maan euroviisubiisit mieleiseeni parhausjärjestykseen tämän kahdenkymmenen vuoden ajanjaksolta! Arvostelen joka vuoden ehdokkaan sekä biisin että esityksen hyvyyden perusteella pistein 1-3. Tällä kertaa vuoroon pääsee Sveitsi! 

Jesss, Sveitsistä tuli vasta pari vuotta sitten yksi lempparini viisumaista, kun kuulin ensimmäistä kertaa heidän semifinaalikappaleitaan vanhemmilta vuosilta. Sveitsiltä on jäänyt finaalin ulkopuolelle hirmuisen paljon hyviä kappaleita, törkeän syrjitty viisumaa. .-(

Top 10 Sveitsin viisubiisit

10. Rykka - The Last of Our Kind (2016) 
Kappale: ♫♫ Esitys: ♫

Lava näyttää on tosi kivalta läpi esityksen ja alun savutehoste on mielenkiintoinen yksityiskohta. Valitettavasti pelkät efektit onnistuneinen kuvakulmineen eivät takaa hyvää esitystä vaan laulajankin tulisi olla mukana eikä käyttää puolta laulusta kyykkyjumppaansa. Biisi on kummiski ihan kiva!

9. Michael von der Heide - Il pleut de l'or (2010) 
Kappale: ♫♫ Esitys: ♫♫

Jotenkin vaikea ymmärtää biisin huonoa sijoitusta kun esitys on kumminkin ihan pätevä ja päältä korea. Livelaulu ei kuitenkaan kuulosta parhaimmalta ja tää biisi on aina ollut mielestäni jollain tavalla outo, sitä kuunnellessa ei ole luonnollinen olo. .-o

8. DJ BoBo - Vampires Are Alive (2007) 
Kappale: ♫♫ Esitys: ♫♫

Temput ja vauhdikkaat liikkeet tehostavat mainiosti kappaleen instrumentaalia puolta, ja koreografia näyttää hyvältä täyteläisellä lavalla läpi esityksen (vaikka laulaja hieman tuskailee yksinkertaistettujenkin askeleidensa kanssa). Mahtipontiset asut toimivat katseen kiinnittäjinä!

7. Paolo Meneguzzi - Era stupendo (2008) 
Kappale: ♫♫♫ Esitys: ♫

Laulaja on onnensa kukkuloilla ja hänen kestohymyään on yllättävän miellyttävä katsella, mut muuten esitys ei juuri mitään tarjoakaan. Biisi on ihana, mut tälleen kieltä ymmärtämättömänä otsikko vaikuttaa joltakin "typeryyden aikakaudelta". XD

6. Takasa - You and Me (2013) 
Kappale: ♫♫ Esitys: ♫♫

Aivan ihanan lämminhenkinen kappale ja esitys, jota ei voi katsoa hymyilemättä! Parhaiten esityksestä jää tietenkin mieleen tuo mahti pappa, ja mikäli youtubekommentteihin on uskominen hän eli yli sata vuotiaaksi, vaau! 


5.Mélanie René - Time to Shine (2015) 
Kappale: ♫♫ Esitys: ♫♫

Esityksen mystinen ja utuinen metsä näyttää kiehtovalta ja Melanie sulautuu hyvin joukkoon viittansa kera. Tyylikkää kuvakulmat luovat esitykselle pätevän pohjan, ja kappaleen sanoma välittyy voimistavana katsojalle!

4. Sinplus - Unbreakable (2012) 
Kappale: ♫♫♫ Esitys: ♫

Keikkamaiseen muottiin valmisteltu esitys ei ole viihdyttävyydeltään kummoinen, mutta ei hyvää biisiä kuunnellessa ehdi tietenkään tylsistymään. Tykkään biisin sanomasta ja siitä välittyy hyvää fiilistä!

3. ZiBBZ - Stones (2018) 
Kappale: ♫♫♫ Esitys: ♫♫

Biisi on hyvä ja tykkään sen kiusaamista vastustavasta sanomasta. Esitys on aika yksinkertainen, mutta soihdun sytytyskohdan myötä se ansaitsi yhden nuotin lisää. <3 Ylipäätään näistä sisaruksista välittyy hyvät vibat!

2. Lovebugs - The Highest Heights (2009) 
Kappale: ♫♫♫ Esitys: ♫♫

Tää biisi on täydellinen hnngggg, oon vihainen itselleni siitä löysin tämän kymmenen vuotta myöhässä! Nää bändien esitykset tuntuu aina kaatuvan siihen ettei lavalla ole muuta kuin soittajat ja laulaja, mut tässä oli sentään saatu kappaletta kuvastavia ilmakuvia taustalle.

1. Luca Hänni - She Got Me (2019) 
Kappale: ♫♫♫ Esitys: ♫♫♫

Onpas kivaa kun hyvä biisi saa kerrankin kaverikseen hyvän esityksen! Kokonaisuus on samaan aikaan tyylikäs, taiteellinen ja erottuva (paitsi silloin kun tanssijat blendautuvat taustaan). Koko ajan tapahtuu, joten esitys on mitä mainiointa katsottavaa alusta loppuun.


Bonus - Listalta poisjääneet:

Katso aiemmat top kympit:

Alankomaat · Albania · Andorra · Armenia · Australia · Azerbaidžan · Belgia · Bosnia ja Hertsegovina · Bulgaria · Espanja · Georgia · Irlanti · Islanti · Iso-Britannia · Israel · Italia · Itävalta · Kreikka · Kroatia · Kypros · Latvia · Liettua · Malta · Moldova · Montenegro · Norja · Pohjois-Makedonia · Portugali · Puola · Ranska · Romania · Ruotsi · Saksa · San Marino · Serbia · Slovakia · Slovenia · Suomi · Sveitsi · Tanska · Tšekki · Turkki · Ukraina · Unkari · Valko-Venäjä · Venäjä · Viro

Ei kommentteja: