torstai 16. kesäkuuta 2022

ESC 2000-2019: Belgia

"ESC 2000-2019" -sarjassa järjestelen jokaisen maan euroviisubiisit mieleiseeni parhausjärjestykseen tämän kahdenkymmenen vuoden ajanjaksolta! Arvostelen joka vuoden ehdokkaan sekä biisin että esityksen hyvyyden perusteella pistein 1-3. Tällä kertaa kohteeksi arpoutui Belgia. 

Tykkään kun Belgialla ei ole mitään tiettyä viisumuottia, vaan joka vuosi nähdään jotain ihan erilaista! Koen kuitenkin Belgian jollain tasolla ärsyttäväksi viisumaaksi, koska en yhtään ymmärrä heidän menestyneimpiä kappaleita, niistä tulee yliarvostettu olo. 

Top 10 Belgian kappaleet:

10. The KMG's - Love Power (2007) 
Kappale: ♫ Esitys: ♫♫

En kestä kun tuo laulaja näyttää ja kuulostaa ihan Mikalta, ja biisikin on just sellainen mikä olisi voinut löytyä aikoinaan Mikan ekalta levyltä. xD Esitys on hilpeä ja värikäs, jopa soittajat ovat innokkaasti mukana!

9. Patrick Ouchène - Copycat (2009) 
Kappale: ♫ Esitys: ♫♫

Elvis elää!? Tai sitten ei, sentään Patrick myöntää heti kappaleen nimessä matkivansa koko käyttämänsä konseptin. Reipas biisi saa kaverikseen melko innokkaan ja mahtipontisen sekä visuaalisesti täyteläisen esityksen.


8. Witloof Bay - With Love Baby (2011)
Kappale: ♫ Esitys: ♫♫

Ughh en tykkää yhtään biisistä, tällainen isossa ryhmässä vedetty a cappella kuulostaa omaan korvaani kamalalta sekasotkulta. Esitys on kuitenkin toteutettu hyvin; vaihtuvat laulajat ja kiinnostava asettelu pitävät mielenkiintoa yllä. Harmi että vain puolet esiintyjistä on täysillä mukana ja loput ovat vaisumpia.

7. Xandee - 1 Life (2004) 
Kappale: ♫ Esitys: ♫♫

Oikein reipasta hytkyntää läpi esityksen, vaikkakin yksinkertaiset ja usein toistuvat liikkeet alkavat olla loppua kohden aika nähtyjä. Laulaja ei vaikuta kovin pätevältä mut musiikkikohdat toimii, esityksessä on mukana aivan ihana rumpali!

6. Loïc Nottet - Rhythm Inside (2015) 
Kappale: ♫ Esitys: ♫♫

Toinen biisi jota en voi sietää, mutta mielenkiintoinen esitys odottamattomine käänteineen ja ihanan randomin laulajan kera pelastaa tämän. Minimaalisuudesta huolimatta tosi nerokas esitys. Tiedän että asettelu on tarkoituksella epäsymmetrinen, mutta lopputulos näyttää vähän siltä kuin osa olisi täysin pihalla, joten hieman miinusta siitä.

5. Eliot - Wake Up (2019) 
Kappale: ♫♫ Esitys: ♫♫

Yllätyin kun esitys olikin vähemmän säälittävä mitä muistelin. Mukaan oli saatu lievästi draaman tuntua ja rumpalit ovat loistava tehoste, hyvä että esitys keskittyi paljolti heihin, sillä laulaja on vähän orpona keskellä lavaa. Esityksessä on kuitenkin paljon toistoa ja lava on aika autio.

4. Laura Tesoro - What’s the Pressure (2016) 
Kappale: ♫♫ Esitys: ♫♫

Voi niitä aikoja kun tämä oli vaikuttavin näkemäni tanssiesitys Euroviisuissa. XD Tosi hyvä meininki läpi esityksen, koko poppoolla vaikuttaa olevan kivaa! Biisikin on ihan jees, vaikkakin sen vetovoima on hieman hiipunut vuosien myötä.

3. Kate Ryan - Je t’adore (2006) 
Kappale: ♫♫ Esitys: ♫♫

Esitys on oikein miellyttävää seurattavaa, mikkikikkailu on ovelaa mainiot taustatanssijat elävöittävät menoa hyvin. Laulaja poseeraa paremmin kuin tassii, mutta muuten hyvin vedetty Katenkin osalta. Kappale on ihan mukiinmenevä.

2. Tom Dice - Me and My Guitar (2010) 
Kappale: ♫♫♫ Esitys: ♫♫

Ihana biisi, ihana tunnelma, ihana laulaja, ah täydellistä! Simppeli esitys ei kitarapojan lisäksi muuta tarvitsekaan toimiakseen. Huvittaa kun tää on käytännössä sama esitys kuin Islannilla tänä vuonna, mut rankkasin Islannin paaaljon huonommaksi. .-D

1. Roberto Bellarosa - Love Kills (2013) 
Kappale: ♫♫♫ Esitys: ♫♫

Belgian paras biisi! Esityksessä on monipuolisesti sisältöä ja sitä on kiva seurata vaikka kaikki ei menekään aivan nappiin. Tanssijat on hyvä idea mut ne ei oikein toimi kun ei synny sitä symmetriaa mitä haetaan. Myös jotkin kuvakulmat tekevät hallaa tanssioille ja lyriikkatausta on tylsä.

Bonus - Listalta poisjääneet:

Katso aiemmat top kympit:

Alankomaat · Albania · Andorra · Armenia · Australia · Azerbaidžan · Belgia · Bosnia ja Hertsegovina · Bulgaria · Espanja · Georgia · Irlanti · Islanti · Iso-Britannia · Israel · Italia · Itävalta · Kreikka · Kroatia · Kypros · Latvia · Liettua · Malta · Moldova · Montenegro · Norja · Pohjois-Makedonia · Portugali · Puola · Ranska · Romania · Ruotsi · Saksa · San Marino · Serbia · Slovakia · Slovenia · Suomi · Sveitsi · Tanska · Tšekki · Turkki · Ukraina · Unkari · Valko-Venäjä · Venäjä · Viro

Jos muuten mietitte, miksen ota näihin top kymppeihin mukaan viimeisimpien vuosien kappaleita niin syy on se, että haluan pitää saman kahdenkymmenen vuoden ajanjakson kaikissa arvosteluissani. 2020 ei myöskään sovellu tähän sarjaan, koska kappaleista puuttuu viralliset esitykset ja olisi hieman kiusallista jättää yksi vuosi kokonaan väliin. Mut ei huolta, mulla on myös työn alla viisupostaus, joka käsittelee vaihteeksi enemmän viimeisimpien vuosien Euroviisuja! ,-)

Ei kommentteja: