sunnuntai 18. syyskuuta 2022

ESC 2000-2019: Liettua

"ESC 2000-2019" -sarjassa järjestelen jokaisen maan euroviisubiisit mieleiseeni parhausjärjestykseen tämän kahdenkymmenen vuoden ajanjaksolta! Arvostelen joka vuoden ehdokkaan sekä biisin että esityksen hyvyyden perusteella pistein 1-3. Tällä kertaa vuorossa on Liettua!

Aiemmassa postauksessani Liettua ansaitsi "paras viisumaa" -tittelin, mutta alkoi tätä postausta tehdessä mietityttää ovatko he sen ansainneet, sillä en nyt ollut mitenkään erityisen antelias nuottien jakelun suhteen. Listan kärkipää on toki laadukas.

Top 10 Liettuan viisubiisit

10. Linas & Simona - What Happened To Your Love? (2004) 
Kappale: ♫ Esitys: ♫♫

Biisi on erittäin onneton kyhäelmä, se on suorastaan tunnelmaa latistava ja kuulostaa kuin laulajatkin voisivat nukahtaa kesken kaiken. Esityksen rakkausnäytelmää on kuitenkin mielenkiintoista seurata ja jännätä miten se päättyy.

9. Fusedmarc - Rain of Revolution (2017) 
Kappale: ♫ Esitys: ♫♫

Tätä katsoessa päätin ettei tällä ole asiaa top kymppiin, mutta pisteet näemmä riitti juuri ja juuri. Laulajan olemuksessa on kappaleeseen sopivaa asennetta ja esitys on näyttävä efekteineen ja samaan aikaan vähän nolo hehe.

8. LT United - We Are The Winners (2006) 
Kappale: ♫ Esitys: ♫♫

En oikein tiedä mitä ajatella siitä että Liettua on ansainnut tällä parhaan sijoituksensa, ihan hauska esimerkki siitä ettei menestyäkseen tarvitse tehdä kaikkea niin ammattimaisen hienosti. Biisi muistuttaa jotain urheilukisatunnaria ja on tunnelmaa nostattava rallatus.

7. Vilija Mataciunaite - Attention (2014) 
Kappale: ♫ Esitys: ♫♫

Tämä massasta poikkeava pakkaus olisi ehdottomasti ansainnut enemmän huomiota! Biisi ei ole mielenkiintoisin mutta laulajan monipuolinen äänenkäyttö ja kekseliäs esitys randomeine yksityiskohtineen muodostavat ihan toimivan kokonaisuuden. 

6. Monika & Vaidas - This Time (2015)
Kappale: ♫ Esitys: ♫♫

Hyväntuulinen rallatus ja suloista käsikkäin juoksentelua ympäri lavaa. Esityksen kohokohtana toimii tietenkin suudelma keskellä kappaletta, mikä on yllättävän mieleenpainuva yksityiskohta. Biisi ei kuitenkaan ole juurikaan makuuni.

5. Jurij Veklenko - Run with the Lions (2019) 
Kappale: ♫♫♫ Esitys: ♫

Biisi teki kunnolla vaikutuksen vasta vuotta myöhemmin mutta no, parempi myöhään kuin ei milloinkaan. .-D Tässä on huomioitu kuvakulmat tosi hyvin kappaletta mukaillen, mutta esityksestä puuttuu huippukohta ja se jää lopulta harmillisen mitäänsanomattomaksi.

4. InCulto - East European funk (2010) 
Kappale: ♫ Esitys: ♫♫♫

Biisi on melkoisen erikoinen kyhäelmä, mutta loppua kohden kertosäe alkaa yllättäen kuulostaa jopa järkevältä. Esitys on hauskaa seurattavaa yllättävine käänteineen, joille ei voi olla hymyilemättä, mainiota heittäytymistä!

3. Donny Montell - Love is Blind (2012) 
Kappale: ♫♫ Esitys: ♫♫

Kiva yksityiskohta että laulaja on aluksi kappaleen nimen mukaisesti sokkona, mutta se hidastaa shown käynnistymistä. Muuten Donny antaa esiintyessään upeasti kaikkensa lavalla temppuineen ja villeine mooveineen! Tunnelma muuttuu kiinnostavasti kappaleen edetessä.

2. Ieva Zasimauskaitė - When We’re Old (2018) 
Kappale: ♫♫♫ Esitys: ♫♫♫

Minimalistinen esitys riittää kun se on hyvässä balanssissa kappaleen kanssa, molemmat täydentävät toisiaan. Hirmuisen kaunis biisi sanoituksineen ja Ievan herkkä ääni tekee siitä vieläpä ihan ekstraliikuttavan. </3

1. Donny Montell - I’ve Been Waiting for This Night (2016)
Kappale: ♫♫♫ Esitys: ♫♫♫

Mahti biisi ja Donny on tapansa mukaan vauhdissa! Näkee että esityksen suunnitteluun on panostettu, sillä se sisältää monipuolisesti erilaisia yksityiskohtia ja kikkailua, kuten tarkkoja liikkeitä, mahtipontisia grafiikka-efektejä ja jopa valot välkkyvät kappaleen tahdin mukaisesti.

Bonus - Listalta poisjääneet:

Katso aiemmat top kympit:

Alankomaat · Albania · Andorra · Armenia · Australia · Azerbaidžan · Belgia · Bosnia ja Hertsegovina · Bulgaria · Espanja · Georgia · Irlanti · Islanti · Iso-Britannia · Israel · Italia · Itävalta · Kreikka · Kroatia · Kypros · Latvia · Liettua · Malta · Moldova · Montenegro · Norja · Pohjois-Makedonia · Portugali · Puola · Ranska · Romania · Ruotsi · Saksa · San Marino · Serbia · Slovakia · Slovenia · Suomi · Sveitsi · Tanska · Tšekki · Turkki · Ukraina · Unkari · Valko-Venäjä · Venäjä · Viro

Tuli aika lyhyellä aikavälillä kaksi tällaista viisupostausta, mutten ehtinyt tehdä valmiiksi tälle viikolle kaavailemaani postausta, joten täytyi nyt turvautua tähän. Valmiiksi kirjoitetut postaukset onkin nyt käytetty loppuun, pitäisi ryhdistäytyä taas vaihteeksi bloggaamisen suhteen, mitähän siitäkin tulee kun pelkästään valmiiden postausten julkaisu menee ihan viime tinkaan. xD

Ei kommentteja: