sunnuntai 14. marraskuuta 2021

ESC 2000-2019: Kypros

"ESC 2000-2019" -sarjassa järjestelen jokaisen maan euroviisubiisit mieleiseeni parhausjärjestykseen tämän kahdenkymmenen vuoden ajanjaksolta! Arvostelen joka vuoden ehdokkaan sekä biisin että esityksen hyvyyden perusteella pistein 1-3. Tällä kertaa vuorossa on Kypros!

Kertonee paljon kiinnostuksestani Kyprosta kohtaan etten muistanut entuudestaan varmaan puoliakaan maan viisubiiseistä, enkä vieläkään oikein osaa yhdistää biisien nimiä ja esityksiä vaikka juuri katsoin nämä kaikki läpi. xD Kypros panostaa kyllä yleensä hyvin esityksiin, siitä täytyy antaa pluspisteitä! Tästä top kympistäni tuli jotenkin outo biisien järjestyksen suhteen, yleensä ymmärrän omaa listaani mutta nyt olen erittäin hämmentynyt...

Top 10 Kyproksen Euroviisukappaleet:

10. Evrydiki - Comme ci, comme ça (2007) 
Kappale ♫♫ Esitys ♫

Pidän varsinkin biisin instrumentaalista puolesta ja kertosäkeen hokema jää päähän soimaan. Esityksessä ei tapahdu paljoa, mutta kappaleeseen eläytyvä laulaja erottuu lavalta edukseen. 


9. Konstantinos Christoforou - Éla éla (2005) 
Kappale ♫ Esitys ♫♫

Tämänkin kappaleen ela-lallatus tarttuu päähän yllättävän vahvasti. Huomaa että esitykseen on panostettu ja lavalla nähdään kaikenlaista pientä kikkailua, mutta irralliset elementit eivät oikein yhdisty järkeväksi kokonaisuudeksi.

8. Evdokia Kadi - Femme fatale (2008) 
Kappale ♫ Esitys ♫♫

Biisi on mahdottoman ärsyttävä, mutta sulavaa esitystä on viihdyttävää seurata. Lavashow'un sisältyy muutama näyttävämpi kohokohta, ja kappaleen tempon vaihtelu toimii yllättävän tehokkaana elävöittäjänä.


7. Jon Lilygreen & The Islanders - Life Looks Better in Spring (2010) 
Kappale ♫♫ Esitys ♫

En tiiä mikä mua vaivaa kun oon aiemmin inhonnut tätä kappaletta ja nyt jostain syystä tykkäsinkin ja lauloin innoissani mukana lol. .-D Esityskään ei ole kummoinen mutta sopii hyvin yhteen rauhallisen biisin kanssa.

6. Christina Metaxa - Firefly (2009) 
Kappale ♫♫ Esitys ♫♫

Laulajalla on uskomattoman pehmeä ääni ja hänen suloinen olemuksensa sopii hyvin tähän satumaiseen esitykseen. Kaksi nuottia esitykselle on ehkä vähän liikaa, mutta ne tuli lähinnä siitä että laatikkoleikit ovat hyvä erottumiskeino.



5. Tamta - Replay (2019)
Kappale ♫♫ Esitys ♫♫

Replay on liiankin osuva kappaleen nimi kun koko homma on käytännössä uusinta Kyproksen edellisen vuoden esityksestä. Lavashow on hieno vaikkakin hieman vaikeaselkoinen kun esiintyjät tuskin erottuvat taustasta.



4. Eleni Foureira - Fuego (2018) 
Kappale ♫♫ Esitys ♫♫

Esitys ei ollut niin huippu mitä muistelin, mutta hienolta näyttää silti. Tulinen ja energinen lavashow herättää kappaleen upeasti henkiin, tanssi ja valaistus tukevat hyvin varsinkin musiikkikohtia.



3. Ivi Adamou - La La Love (2012) 
Kappale ♫♫ Esitys ♫♫

Tosi tasokas esitys monipuolisine koreografioineen, ainoa turn off on laimean tylsä värimaailma, Ivi tuskin erottuu taustatanssijoiden joukosta. Biisikin on ihan hyvä, tosin tämä liveveto ei ole parhaimmistoa.


2. Minus One - Alter Ego (2016) 
Kappale ♫♫♫ Esitys ♫♫

Lavan asetelma on mielenkiintoinen kun soittajat ovat aluksi häkissä. Nopeasti liikehtivät kuvakulmat ja efektit pitävät esityksen eloisana. Biisikin toimii hyvin vielä näin jälkikäteenkin kuunneltuna.


1. Hovig - Gravity (2017) 
Kappale ♫♫♫ Esitys ♫♫

Biisi on hyvä ja esitys on rakennettu hauskalla tavalla tasapainottelun ympärille, vaikkakin välillä outoihin lauluasentoihin jähmettyminen näyttää vähän hölmöltä. Erityisesti musiikkikohtia on hyödynnetty esityksessä näyttävästi!


Bonus - Listalta poisjääneet:

Katso aiemmat top kympit:

Alankomaat · Albania · Andorra · Armenia · Australia · Azerbaidžan · Belgia · Bosnia ja Hertsegovina · Bulgaria · Espanja · Georgia · Irlanti · Islanti · Iso-Britannia · Israel · Italia · Itävalta · Kreikka · Kroatia · Kypros · Latvia · Liettua · Malta · Moldova · Montenegro · Norja · Pohjois-Makedonia · Portugali · Puola · Ranska · Romania · Ruotsi · Saksa · San Marino · Serbia · Slovakia · Slovenia · Suomi · Sveitsi · Tanska · Tšekki · Turkki · Ukraina · Unkari · Valko-Venäjä · Venäjä · Viro

Nyt on oiva tilaisuus kommentoida mikäli sattuu olemaan jotain sanottavaa Kyproksen euroviisubiiseistä! ,-)

Ei kommentteja: