lauantai 8. lokakuuta 2022

ESC 2000-2019: Slovakia & Andorra

"ESC 2000-2019" -sarjassa järjestelen jokaisen maan euroviisubiisit mieleiseeni parhausjärjestykseen tämän kahdenkymmenen vuoden ajanjaksolta! Arvostelen joka vuoden ehdokkaan sekä biisin että esityksen hyvyyden perusteella pistein 1-3. Tällä kertaa vuoroon pääsee kaksi epäaktiivista viisumaata Andorra ja Slovakia, ja koska kummallakaan ei ole kymmentä osallistumiskertaa tein molemmista top 5/4 -listat.

Kummankin maan edellisestä osallistumiskerrasta on kymmenisen vuotta eivätkä ne ole olleet kovin menestyksekkäitä Euroviisuissa, Andorra ei ole läpäissyt ikinä semifinaalia ja Slovakiakin oli viimeksi finaalissa 90-luvun puolella. Biisien kuuntelu oli kuitenkin mukava kokemus, tykkään varsinkin Andorran kappaleista! Nämä maat saisivat ehdottomasti tehdä paluun.

Top 4 Slovakian viisubiisit

4. Kamil & Nela - Let' tmou (2009)
Kappale: ♫ Esitys: ♫

Huonoista nuoteista huolimatta pidin tästä, kokonaisuus on pätevän sivistynyt ja laulajat eläytyvät ja vaihtavat hienosti tunnetilaa, tykkään varsinkin vihaisista kohdista. Kokonaisuus on kuitenkin vähän tylsähkö eikä biisi ole mieleiseni.

3. Max Jason Mai - Don't Close Your Eyes (2012) 
Kappale: ♫ Esitys: ♫♫

Tämä kappale on yksi iki-inhokeistani viisubiisien joukossa enkä siksi odottanut tältä paljoa, mut heti esityksen alkuasetelmassa oli jotain koukuttavaa. Ei esitys mikään mestariteos ole mutta siinä on jokunen kiva yksityiskohta, mainittakoon laulajan piruetit kunnon ärjyhuudon raikuessa salissa, jotenki random. .-D

2. TWiiNS - I'm Still Alive (2011) 
Kappale: ♫♫ Esitys: ♫

Hurmaavat kaksoset ovat kuin kaksi kultahiuksista enkeliä siroine säärineen ja hentoine äänineen. Puolessa välissä esitykseen alkaisi kuitenkin kaivata jo jotain muutakin toimintaa kuin muutamaa harkittua askelta ja zoomeja. Biisi on kiva ja siinä on hyvä sanoma!

1. Kristina - Horehronie (2010)
Kappale: ♫ Esitys: ♫♫

Hienon mystinen metsäteema on erottuva ja esityksessä on monipuolisia elementtejä ja kivoja yksityiskohtia, kuten näyttävät ryhmäposet. Ei biisikään huono ole ja sillä oli aluksi kaksi nuottia, mut aloin sit nipoilla. .-D

Top 5 Andorran viisubiisit

5. Marian van de Wal - La Mirada Interior (2005) 
Kappale: ♫ Esitys: ♫♫

Kaikki on tosi harkitun näköistä ja ehkä juuri se menee pieleen, sillä esitys ei vaikuta luonnolliselta. Biisi on mielenkiintoinen, samaan aikaan vahva ja lempeä + eri tyyleillä laulavat taustalaulajat lisäävät kappaleeseen lisää kerroksia.


4. Marta Roure - Jugarem A Estimar-Nos (2004) 
Kappale: ♫♫ Esitys: ♫♫

Biisin reipas tempo on tarttuva ja kappaleella on jotenkin energisoiva vaikutus! Tanssiliikkeet tahdittavat hienosti esitystä ja kiva kun laulajakin on menossa mukana.



3. Gisela - Casanova (2008)
Kappale: ♫♫ Esitys: ♫♫

Lava ja laulajan esiintymisasu ovat visuaalisesti näyttävä ja toimiva kokonaisuus, sopivat värien puolesta yhteen blendautumatta liikaa toisiinsa. Biisi on ihan ok ja kertsi jää päähän soimaan kappaleen kuuntelun jälkeenkin.


2. Susanne Georgi - La teva decisio (Get a life) (2009)
Kappale: ♫♫♫ Esitys: ♫♫

Biisi on toimiva insrumentaalilta puoleltaan ja myös laulaja kuulostaa hyvältä. Pidän esityksestä välittyvästä 2000-luvun tyttöbändienergiasta ja ylipäätään se nostattaa hyvää fiilistä!

1. Anonymous - Salvem el món (2007) 
Kappale: ♫♫♫ Esitys: ♫♫

AHH JEES, tällast hyväntuulista punkahtavaa kitarapoppia saisi löytyä useammin euroviisukappaleiden joukosta. Esitys on aika visuaalinen sekamelska mutta samaan aikaan mielenkiintoista seurattavaa.


Bonus - Listalta poisjääneet:

Jenny - Sense Tu (2006) Kappale: ♫ Esitys: ♫

Katso aiemmat top kympit:

Alankomaat · Albania · Andorra · Armenia · Australia · Azerbaidžan · Belgia · Bosnia ja Hertsegovina · Bulgaria · Espanja · Georgia · Irlanti · Islanti · Iso-Britannia · Israel · Italia · Itävalta · Kreikka · Kroatia · Kypros · Latvia · Liettua · Malta · Moldova · Montenegro · Norja · Pohjois-Makedonia · Portugali · Puola · Ranska · Romania · Ruotsi · Saksa · San Marino · Serbia · Slovakia · Slovenia · Suomi · Sveitsi · Tanska · Tšekki · Turkki · Ukraina · Unkari · Valko-Venäjä · Venäjä · Viro

Ei kommentteja: