sunnuntai 4. syyskuuta 2022

ESC 2000-2019: Iso-Britannia

"ESC 2000-2019" -sarjassa järjestelen jokaisen maan euroviisubiisit mieleiseeni parhausjärjestykseen tämän kahdenkymmenen vuoden ajanjaksolta! Arvostelen joka vuoden ehdokkaan sekä biisin että esityksen hyvyyden perusteella pistein 1-3. Tällä kertaa vuoroon pääsee Iso-Britannia! 

UK:lla tuntuu olevan kaksi perinteistä tapaa esiintyä Euroviisuissa: 1) Tavanomainen laulaja + taustalaulajat yhdistettynä joko seisoskeluun tai pieneen tanssiin. 2) Lavalla nähdään jotain kummallista (mutta yleensä nämä esitykset eivät näyttävyydestään huolimatta menesty). En jää tavallisesti harmittelemaan top kymppini ulkopuolelle ajautuneiden puolesta, mut tällä kertaa sinne jäi kappaleita, josta olisi ollut ehkä jopa enemmän sanottavaa kuin varsinaisesta kärkikymmeniköstäni. UK on myös pyrkinyt useaan otteeseen hakemaan huomiota laittamalla edustajiksi tunnettuja laulajia, ja opin tätä postausta tehdessäni mm. että Jade on ollut jäsenenä Sugababesissa ja Javine oli yksi ehdokas Girls Aloudin joukkoon.

Top 10 Iso-Britannian viisubiisit

10. Joe & Jake - You’re Not Alone (2016)
Kappale: ♫♫ Esitys: ♫

Onpa ihanan sympaattinen kappale, joka hipoo musiikkimakuni rajamaastoa. Esityksen visuaalinen puoli on ihan hyvä, mutta laulajista ei välity kovinkaan ihmeellinen vaikutelma, jäin kaipaamaan jotain suurempaa.


9. Javine - Touch my Fire (2005) 
Kappale: ♫ Esitys: ♫♫

Tosi epä-UK-mainen kappale eksoottisella soundilla ja lanteiden kieputtamisella. Esitys on pienoinen sekamelska ja laulu katkeilee oudosti, mutta silti näkemästään ei voi olla pitämättä.

8. Jemini - Cry Baby (2003) 
Kappale: ♫ Esitys: ♫♫

Katsoin esityksen ja pidin näkemästäni ja sen jälkeen kommentteja selaillessa mietin mitä missasin kun tässä kritisoitiin kaiken olevan pielessä. .-D Jumputusbiisin ympärille on laadittu kivan energinen esitys, jota tehostavat hyvät kuvakulmat ja tanssiosuudet.

7. Jade Ewen - It’s My Time (2009) 
Kappale: ♫ Esitys: ♫♫

Esitys on samaan aikaan simppeli ja mahtipontinen. Tiedän että laulajan kiertely jokaisen soittajan luona on tarkoitettu hyväntahtoiseksi eleeksi, mutta kun miettii miten hän kappaleessaan hokee kaikille omasta huippuhetkestään tulee siitä yllättävän narsistinen vaikutelma. .-D

6. Josh Dubovie - That Sounds Good to Me (2010) 
Kappale: ♫ Esitys: ♫♫

Miksi viimeinen sija!? Okei, biisin nimi ei ikävä kyllä kuvasta kappaletta, mutta visuaalisesti lavalla nähdään kivaa kikkailua valojen, laatikkojen ja tanssijoiden myötä, ja myös laulajat ovat ihan hyvässä harmoniassa. Ylipäätään tästä välittyy hyvät vibat!

5. Daz Sampson - Teenage Life (2006) 
Kappale: ♫ Esitys: ♫♫

Esitys on mieleenpainuva ja yhdistyy selkeästi kappaleen teemaan. Käsitin ettei kaikilla taustatytöillä ollut edes kunnolla kokemusta esiintymisestä mutta silti he vetävät tosi hyvin ja ovat parhaimmassa roolissa esityksessä! .-o

4. Blue - I Can (2011) 
Kappale: ♫♫♫ Esitys: ♫♫

UK:n euroviisukappaleita miettiessä tämä tulee aina ekana mieleen, mahtibiisi! <3 Voisipa esityksestä sanoa samaa, siinä on paljon juttuja joita en ymmärrä, mutta ei nyt jäädä junnaamaan niihin sen tarkemmin. Sentään show on kokonaisuudessaan mahtipontinen ja täynnä sisältöä!

3. Engelbert Humperdinck - Love Will Set You Free (2012) 
Kappale: ♫♫ Esitys: ♫♫♫

Upean tunnelmallinen esitys visuaalisesti; tanssijat, soittaja, valaistus ja efektit ovat täydellisesti kohdillaan ja tietenkin myös herra Engelbert hoitaa osuutensa mitä mainioiten. Biisissä on ihana sanoma!

3. Electro Velvet - Still in Love with You (2015) 
Kappale: ♫♫ Esitys: ♫♫♫

Oon varmaan vähän häiriintynyt kun oikeasti tykkään tästä biisistä. xD Koko lava muuttuu ihan eri paikaksi esityksen ajaksi, ja lavasteet, valaistus sekä hehkuasut ovat mainioita tehosteita! Taustatanssi+laululajat ovat myös hilpeä lisä, harmi etteivät laulajat olleet yhtä hyvässä terässä.

1. Scooch - Flying the Flag (for You) (2007) 
Kappale: ♫♫ Esitys: ♫♫♫

Hupsu ja tosi mieleenjäävä kokonaisuus! Teemassa pysytään läpi esityksen ja koko ajan tapahtuu, joten katsoessa ei ehdi tylsistymään. Kappale on reipas rallatus ja UK:n lipun värit on huomioitu ulkoasussa hauskalla tavalla.


Bonus - Listalta poisjääneet:

Katso aiemmat top kympit:

Alankomaat · Albania · Andorra · Armenia · Australia · Azerbaidžan · Belgia · Bosnia ja Hertsegovina · Bulgaria · Espanja · Georgia · Irlanti · Islanti · Iso-Britannia · Israel · Italia · Itävalta · Kreikka · Kroatia · Kypros · Latvia · Liettua · Malta · Moldova · Montenegro · Norja · Pohjois-Makedonia · Portugali · Puola · Ranska · Romania · Ruotsi · Saksa · San Marino · Serbia · Slovakia · Slovenia · Suomi · Sveitsi · Tanska · Tšekki · Turkki · Ukraina · Unkari · Valko-Venäjä · Venäjä · Viro

Ei kommentteja: