keskiviikko 13. tammikuuta 2021

ESC 2000-2019: Alankomaat

Kyllää, nyt aloitan blogissa "ESC 2000-2019" -sarjan, jossa siis järjestelen jokaisen maan euroviisubiisit mieleiseeni parhausjärjestykseen viimeisten kahdenkymmenen vuoden ajalta! Olen seurannut Euroviisuja vuodesta 2007 alkaen, mutta päätin ottaa mukaan koko 2000-luvun, sillä näiden vanhempienkin viisuvuosien tuotoksia on tullut katseltua nyt jälkikäteen. Arvostelen joka vuoden ehdokkaan sekä biisin että esityksen hyvyyden perusteella pistein 1-3. 

Ensimmäiseksi listan aiheeksi arpoutoi Alankomaat kuin aakkosjärjestyksessä konsanaan. Täytyy myöntää ettei Alankomaat kuulu omiin viisumaalemppareihini ja spoilaan jo valmiiksi että menestyneet kappaleet kuten Calm After the Storm tai Birds eivät löydy omasta top kympistäni.

Tiesitkö? Alankomaat ei läpäissyt kertaakaan semifinaalia vuosina 2005-2012 ja omaa täten kaikista euroviisumaista pisimmän yhtäjaksoisen finaalista karsiutumisputken (=8 vuotta).

Top 10 Alankomaiden euroviisubiisit 

10. Duncan Laurence - Arcade (2019)
Kappale ♫♫ | Esitys ♫ 

Oon varmaan hirvee kun sijoitan Alankomaiden voittobiisin näin alas... Kappale on ihan hyvä, mutta oikeastaan jo odotan että saataisi uusi viisuvoittaja. Duncanin "laulan ja soitan pianoa" -esitys on tosi tylsää katsottavaa.

9. Glennis Grace - My Impossible Dream (2005)
Kappale ♫ | Esitys ♫♫ 

Vaikken juuri lämpene biisille eikä esityksessäkään tapahdu mitään kovin ihmeellistä on tätä silti mukava katsoa. Lava välkkyvine valoineen ja muine kimalteineen näyttää tosi kauniilta ja Glennis on lahjakas esiintyjä.

8. O'G3NE - Lights and Shadows (2017)
Kappale ♫♫ | Esitys ♫♫ 

Biisi ja esitys saa kummasti lisää voimaa kolmesta laulajasta! Esityksessä on eloa laulajan vaihtuessa ja kuvakulmakikkailussa on onnistuttu, joskaan en liiemmin välitä kolmikon yhdessä laulamista kohdista.

7. Linda Wagenmakers - No Goodbyes (2000)
Kappale ♫♫ | Esitys ♫♫ 

Ihanan energinen ja hieman hassunhupsu esitys pomppuineen ja glittervaatteineen! Tykkään miten esitys etenee ns. kerroksittain ja yllätyksiä riittää loppuun asti.


6. 3JS - Never Alone (2011)
Kappale ♫♫♫ | Esitys ♫ 

Miks tää jäi vikaksi semifinaalissa, biisi on aivan ihana ja esitys... no, siinä olisi parannettavaa. Vähän kuin menisi esittämään ryhmätyötä 5 min valmistelun jälkeen ja kaikille ei ole ihan selvää mitä pitäisi tehdä.

5. Re-Union - Without You (2004)
Kappale ♫♫ | Esitys ♫♫ 

Miten tää kaksikko voikin muistuttaa yhtä aikaa Whamia, Charlesia & Eddietä ja Extreme-yhtyeen More Than Words -biisiä? Normaalisti tämän tyylinen musiikki ei iske, mut näillä miekkosilla on aivan ihanat äänet mitä kyllä kelpaa kuunnella!

4. Douwe Bob - Slow Down (2016)
Kappale ♫♫ | Esitys ♫♫ 

Esitys on rempseä ja kappale sopii mitä parhaiten stressin lievitykseen. Ja kyllä, oon ihastunut tuohon laulajaan, Douwe I love you too♥


3. Michelle - Out On My Own (2001)
Kappale ♫♫ | Esitys ♫♫ 

Ei uskoisi että lattialla istuen tehty esitys voisi olla mieleenpainuva, mut tää on oikeastaan mainio erottumiskonsti, sillä valtaosa esiintymisistä tehdään seisaallaan. Biisi on ihanan voimaannuttava.


2. Treble - Amambanda (2006)
Kappale ♫♫ | Esitys ♫♫♫ 

Tiedän, kaikki miettii esityksen katsottuaan mitä tämä tekee listani kakkosena, mut ärsyttävyydestään huolimatta biisi on tarttuva ja tyttöjen energistä menoa on viihdyttävä seurata läpi esityksen.


1. Edsilia Rombley - On Top of the World (2007)
Kappale ♫♫ | Esitys ♫♫♫ 

Esitys on porrastettu hyvin, sillä kaikkea ei läväytetä samalla kertaa esille ja esityksessä on paljon sisältöä. Biisi on hyvä, vaikken niinkään pidä laulajan äänestä. Edsilia on muuten yksi 2020-2021 viisujen juontajista!

Bonus 

Listalta pois jääneiden arvostelut:

Kommenteissa saa kertoa omia suosikkejaan Alankomaiden Euroviisubiiseistä!

Ei kommentteja: