torstai 8. joulukuuta 2022

ESC 2000-2019: Israel

"ESC 2000-2019" -sarjassa järjestelen jokaisen maan euroviisubiisit mieleiseeni parhausjärjestykseen tämän kahdenkymmenen vuoden ajanjaksolta! Arvostelen joka vuoden ehdokkaan sekä biisin että esityksen hyvyyden perusteella pistein 1-3. Tällä kertaa vuoroon pääsee Israel. 

Israel on kyllä hyvä viisumaa, jaossa oli yllättävän paljon kolmea nuottia vaikkakin hyvä biisi+esitys -komboja ei juurikaan ollut. Hauska kun ykkönen ja kakkonen ovat visuaalisesti kultaisia ja hopeisia esiintyjiä. ,-D

Top 10 Israelin viisubiisit

10. Noa & Mira - There Must Be Another Way (2009) 
Kappale: ♫ Esitys: ♫♫

No nyt ollaan tosisaan, välillä näkee aivotonta esiintymistä kun laulaja ei kykene sisäistämään hänelle laulettavaksi määrättyä biisiä, mutta Noa ja Mira ajavat selkeästi kappaleensa sanomaa. Laulajien välillä on upea energia ja esityksessä on kiinnostavia yksityiskohtia, esim. rummutustuokio.

9. Teapacks - Push the Button (2007) 
Kappale: ♫ Esitys: ♫♫

Biisi on aivan kammottava mutta samalla siinä on kuitenkin jotain koukuttavaa. Lavalla nähdään eloisaa ja hieman jopa aggressiivista menoa läpi esityksen ja koko porukalla on hyvällä tavalla hassu esiintymistyyli. Ihan viihdyttävä kokonaisuus!

8. Hovi Star - Made of Stars (2016) 
Kappale: ♫♫ Esitys: ♫♫

Koko esitys on visuaalisesti tosi nätti tähtitaivasta mukailevine hileineen ja kimalteineen. Taustalla olevat pyörijät vievät huomion vähän häiritsevästi pois tunnelmasta ja kultasadekin on vähän liioiteltu efekti, tämä olisi toiminut vähemmälläkin. Biisi on kiva kun sitä jaksaa keskittyä kuuntelemaan, muuten se hukkuu taustalle.

7. PingPong - Sameyakh (2000)
Kappale: ♫♫ Esitys: ♫♫

En antanut biisille kahta nuottia koska pitäisin siitä, vaan tuo "AAAAA be happy!" -hokema on niin mieleenpainuva etten tule koskaan unohtamaan sitä, joten kappale ei todellakaan huku massaan. Kokonaisuus on kamala sekamelska eikä mikään oikein sovi yhteen, mutta ainakin meininki on hilpeä ja se on pääasia. .---D

6. Eddie Butler - Ze Hazman (2006) 
Kappale: ♫ Esitys: ♫♫♫

Esityksessä on hyväntuulinen ja leppoisan chilli meininki, ei mitään turhaa kikkailua vaan puhdasta hauskanpitoa taustalaulajien kanssa ja tulee itellekin hyvä mieli tätä katsoessa! Mukavaa kun taustalaulajatkin saavat loistaa vuorollaan.


5. Dana International - Ding Dong (2011) 
Kappale: ♫♫♫ Esitys: ♫

Ding Dong on paljon parempi kuin Danan voittobiisi Diva, joten sääli ettei tällä päästy edes semifinaalista läpi. Esitys ei kylläkään ole kummoinen, mutta ainakin laulaja vaikuttaa nauttivan tähtihetkestään.

4. Shiri Maimon - Hasheket Shenish'ar (2005)
Kappale: ♫♫♫ Esitys: ♫

Kaunis kappale ja samaa voi sanoa myös hurmaavasta laulajattaresta. ,-) Esitys on vähän laimea makuuni, mutta kuvakulmat ovat toimivia ja kappaleen instrumentaalia puolta korostetaan hienosti lavalla olevilla soittimilla.

3. Mei Finegold - Same Heart (2014) 
Kappale: ♫♫ Esitys: ♫♫

En muistanut esityksestä mitään mutta kuulemaansa ei unohda, tosi mieleenjäävä vahva lauluääni! Esitys on hieno ja laulaja suorittuu siitä hyvin, mutta samaan aikaan siitä välittyy yliyrittäminen eivätkä poset vaikuta kovin luontevilta.


2. Boaz - The Fire in Your Eyes (2008)
Kappale: ♫♫♫ Esitys: ♫

Ah, ihana ja vahva biisi, jonka tunnelma välittyy hyvin laulajan kautta! Esitys vaikuttaa hieman pidättyväiseltä eikä lavalla tapahdu kovin paljoa, joten katsellessa ehtii pidemmän päälle valitettavasti tylsistymään. 

1. Nadav Guedj - Golden Boy (2015)
Kappale: ♫♫♫ Esitys: ♫♫

No nyt on esityksessä sisältöä: kekseliäät ja monipuoliset kuvakulmat, reippaat tanssimoovit, mahtipontinen tunnelma grafiikkoineineen ja efekteineen.. Kappale on hauska ja toimii yhä mainiosti kuunneltaessa ja lopetuslaini kolmen minuutin aikarajasta on legendaarinen. .-D


Bonus
- Listalta poisjääneet:

Katso aiemmat top kympit:

Alankomaat · Albania · Andorra · Armenia · Australia · Azerbaidžan · Belgia · Bosnia ja Hertsegovina · Bulgaria · Espanja · Georgia · Irlanti · Islanti · Iso-Britannia · Israel · Italia · Itävalta · Kreikka · Kroatia · Kypros · Latvia · Liettua · Malta · Moldova · Montenegro · Norja · Pohjois-Makedonia · Portugali · Puola · Ranska · Romania · Ruotsi · Saksa · San Marino · Serbia · Slovakia · Slovenia · Suomi · Sveitsi · Tanska · Tšekki · Turkki · Ukraina · Unkari · Valko-Venäjä · Venäjä · Viro

Ei kommentteja: