sunnuntai 8. elokuuta 2021

ESC 2000-2019: Unkari

"ESC 2000-2019" -sarjassa järjestelen jokaisen maan euroviisubiisit mieleiseeni parhausjärjestykseen tämän kahdenkymmenen vuoden ajanjaksolta! Arvostelen joka vuoden ehdokkaan sekä biisin että esityksen hyvyyden perusteella pistein 1-3. Tänään päästään perehtymään Unkarin viisukappaleisiin.

Unkari on tähänastisista ESC-listoista ensimmäinen itselle vähän kiinnostavampi viisumaa vaikka no, ei Unkarin tarjontakaan nyt niin erikoista ole (arpoutuispa kohteeksi joskus joku hyvä viisumaa!) Mainittakoon vielä etten yleensä pidä ^kuvan keskelle päätyvästä maan parhaiten sijoittuneesta kappaleesta, mut tällä kertaa olen kerrankin samaa mieltä massan kanssa (spoilol).

Tiesitkö? - En tiedä onko joku tehnyt jotain tilastoa siitä kuinka moni on esiintynyt viisulavalla ilman kenkiä, mut Unkari harrastaa tätä ainakin ahkerasti, bongasin kolmet paljaat varpaat näiden esitysten joukosta (kertoisin mitkä ne oli mut en muista enää ni joudutte itse selvittämään. x-p)

10. Csézy - Candlelight (2008)
Kappale: ♫♫ Esitys: ♫

Vähän siinä ja siinä ansaitseeko biisi kahta nuottia, kappale ei ole kovin erikoinen muttei sentään ärsyttävimmästäkään päästä. Kaunis ja tunnelmallinen esitys kuvastaa kappaletta, muttei pidä kovin hyvin mielenkiintoa yllä.


9. Magdi Rúzsa - Unsubstantial Blues (2007)
Kappale: ♫ Esitys: ♫♫

Katsoin Euroviisuja ekaa kertaa vuonna 2007, ja yksi harvoista mieleenjääneistä asioista oli tämän esityksen bussikyltti, ajatella miten oudoilla konsteilla sitä voikin erottua joukosta. Esitys luo hyvän pohjan kappaleelle.


8. Joci Pápai - Az én apám (2019)
Kappale: ♫♫ Esitys: ♫

Esitys on nätti kuvakulmineen ja valografiikoineen mutta kokonaisuutena vähän tylsää katsottavaa. Jocin kahta esiintymiskertaa on vähän vaikea vertailla keskenään, tämä on biisinä parempi mutta Origossa on kiinnostavampi esitys.


7. Kati Wolf - What About My Dreams? (2011)
Kappale: ♫♫ Esitys: ♫

Jostain syystä tällä kappaleella on outoa nostalgista arvoa ja tykkään sen vuoksi kuunnella sitä. Vaikka esityksessä tapahtuu valokikkailua ja tanssijoillakin on oma osuus on kaikki huomio koko ajan Katissa ja hänen massiivisessa sormuksessaan. .-D


6. Freddie - Pioneer (2016)
Kappale: ♫♫♫ Esitys: ♫

Biisi on hyvä mut siihen se sit jääkin, pelkkä Freddien karisma ei valitettavasti riitä pitämään mielenkiintoa yllä kolmea minuuttia. Ylipäätään koko lavan värimaailma ja grafiikat eivät ole yhtään mieleeni. Noista ihanista taustalaulajista sen sijaan saisi kokonaisen parodian aikaiseksi. .-D

5. Joci Pápai - Origo (2017)
Kappale: ♫ Esitys: ♫♫♫

Räppiosuus on piristävä lisä kappaleeseen joka ei muuten ole niinkään mieleeni. Esitys on kiinnostavan monipuolinen ja ihailen miten Joci ehtii laulamisen lisäksi myös rummutella ja tanssahdella, ylipäätään hänen ja tanssijan vuorovaikutus sekä elävöittää esitystä että auttaa tulkitsemaan kappaletta.

 

4. Zoli Ádok - Dance with me (2009)
Kappale: ♫♫ Esitys: ♫♫

Tää menee sekä esityksen että biisin puolesta cringe / guilty pleasure -luokkaan mut kuitenkin silleen hyvällä tavalla. .-D Propsit laulajalle siitä miten hän pystyy vetämään hengästymättä läpi esityksen energistä tanssia kaikenlaisine temppuiluineen!


3. Nox - Forogj világ (2005)
Kappale: ♫♫ Esitys: ♫♫

Tosi katseen vangitsevaa tanssia läpi esityksen, varsinkin kappaleen musiikkikohdat on täytetty hyvin ja kiva että laulajakin osallistuu. Biisikin toimii yllättävän hyvin ihan sellaisenaan kuunneltuna.


2. Compact Disco - Sound of our hearts (2012)
Kappale: ♫♫♫ Esitys: ♫♫

Huippuhyvä biisi, tykkäsin siitä heti ensikuulemalta ja kappale iskee yhä jokaisella kuuntelukerralla. Hieman kotikutoisen oloinen esitys ei ole kovin kummoinen mutta näkee että koko bändi nauttii hetkestä lavalla, mistä välittyy hyvää fiilistä.


1. András Kállay-Saunders - Running (2014)
Kappale: ♫♫ Esitys: ♫♫♫

Siis RAKASTAN tuota esityksen lopetusta kun András tyrkkää luokseen turvaan juosseen naisen ahdistelijan etäämmälle. Ylipäätään lavalla elävä roolileikki tukee hyvin kappaletta. Tykkään biisistäkin, mutta kiinnostus on hieman hiipunut vuosien kuluessa.

Bonus - Listalta poisjääneet:

Katso aiemmat top kympit:

Alankomaat · Albania · Andorra · Armenia · Australia · Azerbaidžan · Belgia · Bosnia ja Hertsegovina · Bulgaria · Espanja · Georgia · Irlanti · Islanti · Iso-Britannia · Israel · Italia · Itävalta · Kreikka · Kroatia · Kypros · Latvia · Liettua · Malta · Moldova · Montenegro · Norja · Pohjois-Makedonia · Portugali · Puola · Ranska · Romania · Ruotsi · Saksa · San Marino · Serbia · Slovakia · Slovenia · Suomi · Sveitsi · Tanska · Tšekki · Turkki · Ukraina · Unkari · Valko-Venäjä · Venäjä · Viro

Kommenteissa voi ilmiantaa omia suosikkejaan Unkarin viisubiiseistä! c-,

Ei kommentteja: