sunnuntai 7. maaliskuuta 2021

ESC 2000-2019: Australia & Tšekki

"ESC 2000-2019" -sarjassa järjestelen jokaisen maan euroviisubiisit mieleiseeni parhausjärjestykseen viimeisten kahdenkymmenen vuoden ajalta! Arvostelen joka vuoden ehdokkaan sekä biisin että esityksen hyvyyden perusteella pistein 1-3. Tällä kertaa listan aiheeksi arpoutui Australia, mutta koska maalla ei ole vielä kovin pitkää viisuhistoriaa otin sen kaveriksi vastaavassa tilanteessa olevan Tšekin, joten nyt luvassa on kaksi top 5 -listaa.

 
Australia on hieno maa (koska Bondin rantavahdit on parhaus ,-D), joten tietenkin intoilin sen ottaessa osaa Euroviisuihin, ja vielä hienompaa oli että Australia sai jäädä ainakin toistaiseksi vakioviisumaaksi! Australian viisumenestys onkin ollut hyvä, mutta tuntuu ettei maa ole vielä näyttänyt parastaan enkä itse ole ollut kovin innoissani yhdestäkään Australian biisistä.

Tiesitkö? - Wikipedia-fakta: Australian oli alun perin tarkoitus osallistua Euroviisuihin vain kilpailun 60-vuotisjuhlan kunniaksi, mutta suuren kiinnostuksen myötä maalle on myönnetty osallistumislupa ainakin vuoteen 2023 asti.

Top 5 Australian euroviisubiisit

5. Isaiah - Don’t Come Easy (2017)
Kappale: ♫ Esitys: ♫

Mitä tästä nyt sanoisi... Biisi ei ole kummoinen, eikä esityksessäkään tapahdu mitään kovin huimaa. En tiiä mikä on noiden taustalla olevien Isaiahin omakuvilla tarkoituksena, mut mua ne huvittaa (mikä tuskin ainakaan on tarkoitus).

4. Dami Im - Sound of Silence (2016)
Kappale: ♫♫ Esitys: ♫♫

Damin asu on IHANA ja pelkästään sen säihkettä tuijottaessa saa yllättävän hyvin kulumaan aikaa, mut muuten esitys on tylsähkö eikä tokan säkeistön "virtuaalinäyttö" oikein sovi tunnelmaan. En ole koskaan ymmärtänyt mitä hienoa kappaleessa on, ja siksi sen sijoittuminen kakkoseksi hämmentää.

3. Guy Sebastian - Tonight Again (2015)
Kappale: ♫♫ Esitys: ♫♫

Sebu ottaa hyvin lavan haltuun, mutta on kuitenkin samaan aikaan tosi rento ja näkee että hänellä on hauskaa! Oon niin kyllästynyt tähän biisiin nykyään, mutta koska se löytyy yhä koneen musakansiosta täytyi antaa sille siitä bonusnuotti (+ halusin että se päihittää Damin). .-D

2. Jessica Mauboy - We Got Love (2018)
Kappale: ♫♫ Esitys: ♫♫

Jessican tanssimoovit menee paikoin oudoiksi, mut ainakin hänellä on hauskaa ja meno on ihanan energistä läpi esityksen. Tykkään myös jostain syystä ihan sikana Jessican asun ja taustan väreistä, minkä vuoksi esitystä tosi miellyttävää katsoa. .-D We Got Love on tähänastisista Australian kilpakappaleista paras.

1. Kate Miller-Heidke - Zero Gravity (2019)
Kappale: ♫ Esitys: ♫♫♫

En ole oopperan ystävä, mutta heiluriesitys avaruustaustaa vasten toimii vaan jokaisella katselukerralla, wau!



Tšekin viimeaikaisten menestyksekkäämpien viisuesiintymisien jälkeen on ehtinyt ihan unohtaa mistä kaikki sai aikojaan alkunsa... Onneksi Tšekki jatkoi kuitenkin yrittämistä, sillä ei jatkoon pääse ainakaan jos ei edes osallistu. Kuten Australian kanssa en ole tähän mennessä ollut täysin vakuuttunut vielä yhdestäkään Tšekinkään kappaleesta, joten toivon mukaan paras on vielä edessä!

Tiesitkö? - Wikipedia-fakta: Ensimmäisinä kolmena osallistumisvuotenaan Tšekki sijoittui aivan semifinaalien häntäpäähän jääden kaksi kertaa viimeiseksi. Huonon kisamenestyksen vuoksi maa piti kuuden vuoden tauon, minkä jälkeen Tšekin viisumaine on pikkuhiljaa parantunut.

Top 5 Tšekin euroviisubiisit

5. Marta Jandová & Václav Noid Bárta - Hope Never Dies (2015)
Kappale: ♫♫ Esitys: ♫♫

Marta ja Václav muodostavat oivan kombon ja heidän yhteistyönsä näyttää hyvältä lavalla. Mahtipontisuus kasvaa kappaleen edetessä, mikä kuvastaa hyvin biisin sanomaa.


4. Tereza Kerndlová - Have Some Fun (2008)
Kappale: ♫♫ Esitys: ♫♫

Biisi yllätti positiivisesti, jos kuuntelisin tätä muutaman kerran lisää saattaisi nuottilukema jopa nousta maksimiin kappaleen kohdalle. Esitys on ihan viihdyttävä, joskin huolehdin vähäpukeisten tyttöjen tarkenemisesta lavalla kuin mikäkin isoäiti. .--D


3. Gabriela Gunčíková - I Stand (2016)
Kappale: ♫♫♫ Esitys: ♫

Lava on tosi nätti, mutta muuten menoa ei ole kovin kiinnostavaa seurata esityksen aikana. Biisi on sinällään ihan kiva, ja hyvä sanoma nostattaa sen arvoa vielä nuotinverran lisää.



2. Lake Malawi - Friend Of A Friend (2019)
Kappale: ♫♫ Esitys: ♫♫♫

Näiden hymypoikien katselu ja koko esitys ylipäätään on ihana piristysruiske! Reipas esitys on värikäs ja energinen, tykkään! Biisi on hauska vaikkakin vähän ärsyttävä.


1. Mikolas Josef - Lie to Me (2018)
Kappale: ♫♫ Esitys: ♫♫♫

Mukaansatempaava esitys näyttää tarkkoine kuvakulmineen tosi musiikkivideomaiselta ja hetkeksi saattaa unohtaa että meneillään on live-esitys. En pidä biisistä ja samaan aikaan kuitenkin vähän jopa tykkään, tosi hämyä!


Bonus - Listalta poisjääneet:

Katso aiemmat top kympit:

Alankomaat · Albania · Andorra · Armenia · Australia · Azerbaidžan · Belgia · Bosnia ja Hertsegovina · Bulgaria · Espanja · Georgia · Irlanti · Islanti · Iso-Britannia · Israel · Italia · Itävalta · Kreikka · Kroatia · Kypros · Latvia · Liettua · Malta · Moldova · Montenegro · Norja · Pohjois-Makedonia · Portugali · Puola · Ranska · Romania · Ruotsi · Saksa · San Marino · Serbia · Slovakia · Slovenia · Suomi · Sveitsi · Tanska · Tšekki · Turkki · Ukraina · Unkari · Valko-Venäjä · Venäjä · Viro

Seurasin eilen illalla tämän postauksen kuvia muokatessa sivusilmällä vuorotellen Viron, Tanskan, Italian ja Portugalin viisubiisikarsintoja ja siis se huono puoli tässä on miten monta kertaa joutuu pettymään kun omat lempparit ei selviä jatkoon. Virossa ja Italiassa mulla ei ollut ketään suosikkia, mut Tanskassa jäi harmittamaan Cosmic Twinsin puolesta ja Portugalista olisin halunnut jatkoon mieluummin Neevin (vaikka täytyy myöntää ettei sen esitys ollut kovin kummoinen). 

Kommenteissa voi kertoa suosikkejaan Tšekin ja Australian viisubiiseistä! ,-)

Ei kommentteja: