lauantai 7. toukokuuta 2022

ESC 2000-2019: Islanti

"ESC 2000-2019" -sarjassa järjestelen jokaisen maan euroviisubiisit mieleiseeni parhausjärjestykseen tämän kahdenkymmenen vuoden ajanjaksolta! Arvostelen joka vuoden ehdokkaan sekä biisin että esityksen hyvyyden perusteella pistein 1-3. Tällä kertaa arvostelujeni kohteena on Islanti.

Islanti paljastui tämän postauksen tekemisen myötä varsin kelvolliseksi maaksi viisubiisien mittapuulla. He hallitsevat usein hyvin esitykset ja uskovat omaan juttuunsa lähettämällä ehdokkaiksi toisinaan hieman kummallisempiakin ilmestyksiä, mikä on just parhautta! ♥ 

Top 10 Islannin kappaleet:

10. Hera Björk -  Je ne sais quoi (2010) 
Kappale ♫♫  Esitys ♫

Laulaja on vakuuttava ja hänestä välittyy ihanan hyväntahtoinen energia. Hyvät kuvakulmat tehostavat esitystä, mutta lavashow ei ole mitenkään ylenpalttisen ihmeellinen. Biisi on hyvä ja oon itse asiassa kuunnellut Hera Björkiä muutenkin viime aikoina. .-D

9. Svala - Paper (2017) 
Kappale ♫♫  Esitys ♫♫

Slava tietää selvästi mitä tekee, mutta esitys on kuitenkin samaan aikaan sopivan improvisoitu ja jotenkin helposti seurattavissa hänen elehtiessä käsillään. Biisikin on ihan kelvollinen muttei kovin mieleenpainuva.

8. María Ólafsdóttir - Unbroken (2015) 
Kappale ♫♫  Esitys ♫♫

Suosikkini tässä esityksessä ovat lattian pienet efektit jalanjäljistä väreilevään vedenpintaan. Lava on satumainen ja Maria näyttää teemaan sopivasti aivan prinsessalta vaaleanpunaisessa mekossaan. Liikehdintä on sujuvaa piruetteineen, mutta laulupuoli ei valitettavasti mennyt ihan putkeen ja sen kyllä huomaa.

7. Sjonni's Friends - Coming Home (2011) 
Kappale ♫  Esitys ♫♫♫ 

Esitystä on aivan ihana katsoa, kaverukset sekä näyttävät että kuulostavat hyvältä yhdessä, eikä heidän hupsuttelulleen voi olla hymyilemättä! Biisi ei valitettavasti ole makuuni, vaikka sen taustalle liittyy koskettava tarina.

6. Pollapönk - No Prejudice (2014)

 
Kappale ♫♫  Esitys ♫♫

Teletapit ovat vauhdissa. .-D Esitys on värikäs, hauska ja menevä kokonaisuus! Tää on myös yksi harvoista vuoden 2014 esityksistä, missä nuo "taustalaatikot" on saatu näyttämään järkevältä. Islanti on Euroviisuissa ehdottomasti vahvimmillaan hullutellessaan!

5. Greta & Jónsi - Never Forget (2012) 
Kappale ♫♫  Esitys ♫♫ 

Islannin tunnelmalliset sinisävytteiset luontotaustat ovat joka kerta huomion arvoisia! Esityksessä on sopivasti draaman tuntua mm. viulusoolon ja äkkinäisten liikkeiden myötä, Greta voisi tosin hieman hillitä tuota kestohymyään. Ehdottomasti yksi viisuhistorian parhaiten mieleen jääneistä duetoista.

4. Yohanna - Is It True? (2009) 
Kappale ♫♫  Esitys ♫♫♫

Koko lava on oikea satumainen sininen unelma ja kauniit kuvakulmat tehostavat esitystä mitä mainioiten. Biisi on ihanan tunnelmallinen ja Yohanna tulkitsee sitä hyvin. Myös kappaleen instrumentaali puoli on huomioitu esityksessä soittajien myötä.

3. Greta Salóme - Hear Them Calling (2016) 
Kappale ♫♫  Esitys ♫♫♫ 

Esitys on tosi katseen vangitseva Gretan ollessa vuorovaikutuksessa varjohahmojen kanssa ja kolme minuuttia tulee täyteen ihan huomaamatta. Valaistus ja tummat värit luovat kiinnostavan ja jopa hieman uhkaavan vaikutelman. 

2. Euroband - This Is My Life (2008)
Kappale  ♫♫♫  Esitys ♫♫

Lempiasiania tässä on laulajien asujen pinkit yksityiskohdat. .-D Tosi energinen duo ja he ovat hyvin synkassa keskenään. Kameratyöskentely on toimivaa ja veikeät kuvakulmat ja vauhdikkaat liikkeet tahdittavat esitystä mitä mainioiten. Aika mahti biisi myös!

1. Hatari - Hatrið mun sigra (2019)
Kappale ♫♫♫  Esitys ♫♫

Hatarin poppoo on ilmiö pelkällä perusolemuksellaan; asut niitteineen ja piikkeinen, aggressiivinen karjunta-laulutyyli... vastaavaa ei todellakaan näe viisulavalla vuodesta toiseen ja juuri se tekeekin tästä tosi ainutlaatuisen. 


Bonus - Listalta poisjääneet:

Katso aiemmat top kympit:

Alankomaat · Albania · Andorra · Armenia · Australia · Azerbaidžan · Belgia · Bosnia ja Hertsegovina · Bulgaria · Espanja · Georgia · Irlanti · Islanti · Iso-Britannia · Israel · Italia · Itävalta · Kreikka · Kroatia · Kypros · Latvia · Liettua · Malta · Moldova · Montenegro · Norja · Pohjois-Makedonia · Portugali · Puola · Ranska · Romania · Ruotsi · Saksa · San Marino · Serbia · Slovakia · Slovenia · Suomi · Sveitsi · Tanska · Tšekki · Turkki · Ukraina · Unkari · Valko-Venäjä · Venäjä · Viro

Yleensä näiden top kymppi -postausten valmistelussa kestää parikin viikkoa kun pitää katsoa arvosteltavat esitykset kahteen kertaan läpi + postauksen kuvituksen tekemiseen menee aikansa, mut nyt mulla ei ollut tälle viikolle mitään muuta postausideaa ni täytyi puristaa tämä valmiiksi viikossa ja yllätyksekseni jopa kykenin siihen, woo!

Ei kommentteja: