sunnuntai 13. helmikuuta 2022

ESC 2000-2019: Serbia

"ESC 2000-2019" -sarjassa järjestelen jokaisen maan euroviisubiisit mieleiseeni parhausjärjestykseen tämän kahdenkymmenen vuoden ajanjaksolta! Arvostelen joka vuoden ehdokkaan sekä biisin että esityksen hyvyyden perusteella pistein 1-3. Tällä kertaa vuorossa on Serbia.

Kun yritin miettiä etukäteen Serbian viisubiisejä puolet muistamistani kappaleista olikin Israelin biisejä (hups..), joten Serbia ei ilmeisesti ole omalla kohdallani siitä mieleenpainuvimmasta päästä. xD

Top 10 Serbian kappaleet:

10. Tijana Bogićević - In Too Deep (2017) 
Kappale ♫♫ Esitys ♫

Olihan tää vähän onneton yritys, lavalla ei tapahdu Tijanan keikistelyn lisäksi juuri muuta, tanssija piristi sentään menoa hieman. Biisin puolesta tälle olisi kuitenkin voinut suoda jatkopaikan, 2017 vuoteen ei nimittäin mahtunut kovin montaa hyvää kappaletta.

9. Bojana Stamenov - Beauty Never Lies (2015) 
Kappale ♫ Esitys ♫♫

En oo koskaan ymmärtänyt tätä biisiä, mutta Bonaja loistaa lavalla! Tykkään erityisesti hänen ilmeikkäästä esiintymistyylistään, joka tukee hyvin kappaletta. Kaapujen riisuminen on kiinnostavin kohta esitystä, muuten meno ei ole kovin erikoista.

8. Milan Stanković - Ovo je Balkan (2010) 
Kappale ♫ Esitys ♫♫

Biisi on mahdottoman ärsyttävä äänekkäine musiikkeineen ja ääniefekteineen (kuulostaa siltä kuin jollakin olisi hikka .-D), mutta ehkä se jääkin juuri sen vuoksi mieleen. Meno on mukavan hilpeää lavalla läpi esityksen. 

7. Marija Šerifović - Molitva (2007)
Kappale ♫ Esitys ♫♫

En ole tämäntyyppisen musiikin ystävä, mut Serbian voitto oli silti ansaittu tuona vuonna. Ei tarvitse kielitietämystä ollakseen kappaleen fiiliksessä mukana, tunnelma välittyy 100% tunteella vedetystä esityksestä.

6. Nevena Božović - Kruna (2019) 
Kappale ♫♫ Esitys ♫♫

Wow, Nevena on ehkä yksin suurella lavalla, mut hänen vahva olemuksensa ei todellakaan jää huomaamatta, miten voikin olla samaan aikaan noin herkkä ja voimakas? Esityksessä on ihanan maaginen tunnelma lavaefektien yms. ansiosta.

5. Sanja Ilić & Balkanika - Nova deca (2018) 
Kappale ♫ Esitys ♫♫♫

Biisi ei taaskaan ole yhtään mieleeni, mutta esitys on miellyttävää katsottavaa hyvien kuvakulmien ja laulajien asettelun vuoksi. Tunnelma on aika mystinen  - vai johtuukohan se vaan siitä ettei ymmärrä kieltä?

4. Sanja Vučić ZAA - Goodbye (Shelter) (2016) 
Kappale ♫♫ Esitys ♫♫

Esitys on ihanan dramaattinen ja siinä on paljon hienoja elementtejä (joista osa on suoraan kopioitu aiemmilta vuosilta), mutta jokin kokonaisuudesta jää uupumaan. Biisi menettelee, sen jaksaa kuunnella ehkä kerran vuodessa. xD

3. Jelena Tomašević ft. Bora Dugić - Oro (2008)
Kappale ♫♫♫ Esitys ♫

Biisi on tosi kaunis ja sitä on mukava kuunnella. Valitettavasti esitys ei ole kovin kiinnostava, taustalla tapahtuva "näytelmäkin" hukkuu laulajan taakse. Näissä hostiesityksissä on kyllä kiva huomata, miten laulaja vastaanottaa yleisöstä energiaa.

2. Moje 3 - Ljubav je svuda (2013)
Kappale ♫♫♫ Esitys ♫♫

Tiedän, outo kakkonen, mut tykkään biisistä ja esityksen hyvis-pahis-teema on kiva ja pitää hyvin mielenkiintoa yllä koko kappalen ajan. Nuo kammoksutut esiintymisasutkaan ei häiritse mua, sillä tykkään väreistä. x)


1. Željko Joksimović - Nije ljubav stvar (2012) 
Kappale ♫♫♫ Esitys ♫♫

Oon tajunnut vasta nyt jälkikäteen miten vaikuttava kokonaisuus tämä on. Željko on lahjakas esiintyjä ja kappaleen melodia on mielenkiintoinen yhdistelmä etnistä mutta samalla kuitenkin modernia soundia. Musiikkikohtaukset on toteutettu hienosti ja kiva että soittajat ovat oleellisesti osana esitystä. Lavalla vallitsee kaiken kaikkiaan tosi mahtipontinen tunnelma.

Bonus - Listalta poisjääneet:

Katso aiemmat top kympit:

Alankomaat · Albania · Andorra · Armenia · Australia · Azerbaidžan · Belgia · Bosnia ja Hertsegovina · Bulgaria · Espanja · Georgia · Irlanti · Islanti · Iso-Britannia · Israel · Italia · Itävalta · Kreikka · Kroatia · Kypros · Latvia · Liettua · Malta · Moldova · Montenegro · Norja · Pohjois-Makedonia · Portugali · Puola · Ranska · Romania · Ruotsi · Saksa · San Marino · Serbia · Slovakia · Slovenia · Suomi · Sveitsi · Tanska · Tšekki · Turkki · Ukraina · Unkari · Valko-Venäjä · Venäjä · Viro

Ei kommentteja: