keskiviikko 13. heinäkuuta 2022

ESC 2000-2019: Slovenia

"ESC 2000-2019" -sarjassa järjestelen jokaisen maan euroviisubiisit mieleiseeni parhausjärjestykseen tämän kahdenkymmenen vuoden ajanjaksolta! Arvostelen joka vuoden ehdokkaan sekä biisin että esityksen hyvyyden perusteella pistein 1-3. Nyt vuorossa on Slovenia. 


Jos muistatte aiemmasta paras viisumaa -postauksesta ei Slovenialla mennyt kovin kehuttavasti ainakaan viimeisimpien vuosien osalta, mut kyllä tähän kahdenkymmenen vuoden ajanjaksoon mahtuu jokunen parempikin tuotos. Tuplatähtiä oli yllättävän paljon jaossa, mikä kertonee että viihdyin kummiskin ihan hyvin näitä Slovenian esityksiä katsellessa!

Top 10 Slovenian viisukappaleet:

10. Omar Naber - On My Way (2017) 
Kappale: ♫♫ Esitys: ♫

Biisi on ihana ja siinä on hyvä sanoma, siksi harmittaakin että sen kylkeen on luotu näin onneton esitys. Oonkin tästä vetänyt sanonnan "tehdä omarit" kun hyvä kappale missaa finaalin huonon esityksen takia. Toivottavasti Omar nähdään vielä joskus Euroviisuissa, ehkä kolmas yritys viimein tuottaisi finaalipaikan?


9. Sestre - Samo ljubezen (2002) 
Kappale: ♫♫ Esitys: ♫♫

Guilty pleasure -varoitus xD Biisin kertsi on catchy ja nuo lentoemänniksi pukeutuneet miehet jää mieleen, yllättävän hyvä erottumiskonsti.


8. Omar Naber - Stop (2005) 
Kappale: ♫♫ Esitys: ♫♫

Aww, pikku-Omar on siellä vähän hermona, mut samaan aikaan pieni epävarmuus luo esitykseen omanlaistaan tunnelmaa. Laulajan elekieli sopii hyvin yhteen kappaleen kanssa, ja myös kamerakulmat reipastuvat ja hidastuvat biisin tahdissa, eli hallittu kokonaisuus.


7. Anžej Dežan - Mr Nobody (2006) 
Kappale: ♫♫ Esitys: ♫♫ 

Tällain perus mut koukuttava "miellyttävä biisi + tanssinäytelmä" -yhdistelmä menestyy aina listoillani. Kappale on hyvä ja tykkään miten siinä on draaman tuntua tehosteena. Joskus laatu korvaa määrän; silloin kun taustatanssioille ei ole tarjolla yhteensopivia esiintymisasuja olisi aika karsia porukkaa lavalta.

6. Maraaya - Here For You (2015) 
Kappale: ♫♫ Esitys: ♫♫

Euroviisuissa on nähty kaikenlaista, joten tuon parin kuuloketyyli ei edes hetkauta nykyään. .-D Eihän tuo yksinkertainen esitys mikään mestariteos ole, mut jotenkin ilahdutti nähdä se pitkästä aikaa. Olin ensimmäistä kertaa jopa innoissani kuvitteellisen viulun soittajasta! Biisi on ihan kelvollinen, se jopa paranee ajan saatossa.

 5. Rebeka Dremelj - Vrag naj vzame (2008)
Kappale: ♫♫ Esitys: ♫♫

Pidän esityksen juonenkulusta kun kahleista vapaudutaan vähitellen esityksen edetessä ja lopussa nainen laittaa ruotuun pahat pojat! Myös lava on raikkaan räikeän värityksensä myötä nätti. Laulajan ääni on vähän ärsyttävä, mutta annoin näemmä siitä huolimatta biisille kaksi nuottia.

4. Tinkara Kovač - Round and Round (2014) 
Kappale: ♫♫♫ Esitys: ♫

Biisi on mestariteos ja tykkään erityisesti sen instrumentaalista puolesta tuon huilusoolon vuoksi. Sääli ettei kappaleen ympärille ole luotu kiinnostavaa esitystä vaan mentiin aika perinteisen tylsällä mallilla jossa ei tapahdu mitään. 

3. Lea Sirk - Hvala, ne! (2018) 
Kappale: ♫♫ Esitys: ♫♫♫

Merkkaan arvosteluvaiheessa nuottien perään plussia ja miinuksia helpottaakseni sijojen määrittämistä, ja tämä sai miinusta kumpaankin kohtaan, eli periaatteessa kokonaisuus ei edes ansainnut viittä nuottia.. Koreografia on hieno ja esityksessä on asennetta, mutta show:n katkaiseva tauko latistaa tunnelmaa. Biisissä tykkään ainoastaan kertsiä edeltävästä kohdasta.

2. Quartissimo - Love symphony (2009) 
Kappale: ♫♫ Esitys: ♫♫♫

Tosi tarttuva instrumentaali ja tykkään siitä seikasta että ensimmäinen minuutti on pelkkää musiikkia ja tyylikäs jousikvartetti saa valloittaa lavan! Laulajan pitäminen kankaan takana suurimman osan esityksestä pitää tunnelman odottavana ja ehkä jopa hieman mystisenä, kiinnostava ja erilainen idea!

1. Hannah - Straight Into Love (2013) 
Kappale: ♫♫ Esitys: ♫♫♫

Yllättäjätä sekä esityksen että biisin hyvyyden osalta, miksen ole aiemmin kiinnittänyt tähän minkäänlaista huomiota??! Tanssijat ovat loistavia, heidän liikehdintänsä on tosi koukuttavaa katsottavaa ja koreografia on monipuolinen erilaisine temppuineen eikä toista jatkuvasti samoja liikkeitä. Ai niin, lavalla on laulajakin, öh kiva juttu.

Bonus - Listalta poisjääneet:

Katso aiemmat top kympit:

Alankomaat · Albania · Andorra · Armenia · Australia · Azerbaidžan · Belgia · Bosnia ja Hertsegovina · Bulgaria · Espanja · Georgia · Irlanti · Islanti · Iso-Britannia · Israel · Italia · Itävalta · Kreikka · Kroatia · Kypros · Latvia · Liettua · Malta · Moldova · Montenegro · Norja · Pohjois-Makedonia · Portugali · Puola · Ranska · Romania · Ruotsi · Saksa · San Marino · Serbia · Slovakia · Slovenia · Suomi · Sveitsi · Tanska · Tšekki · Turkki · Ukraina · Unkari · Valko-Venäjä · Venäjä · Viro

Ei kommentteja: