lauantai 6. helmikuuta 2021

ESC 2000-2019: Armenia

"ESC 2000-2019" -sarjassa järjestelen jokaisen maan euroviisubiisit mieleiseeni parhausjärjestykseen viimeisten kahdenkymmenen vuoden ajalta! Arvostelen joka vuoden ehdokkaan sekä biisin että esityksen hyvyyden perusteella pistein 1-3. Tällä kertaa lista-aiheeksi arpoutui Armenia:


En kylmiltään listaisi Armeniaa suosikkiviisumaideni joukkoon, mutta kun nyt katsoin putkeen kaikki Armenian esitykset täytyy myöntää että tää on ollut tarjonnaltaan tosi tasokas viisumaa! Esitykset ovat hienoja ja mieleenpainuvia, ja varmaan jokaisesta edustuskappaleesta löytyy hivenen eksoottista soundia. Tosi hienoa että Armenia ottaa biiseihin vaikutteita omasta kulttuuristaan massamusiikin tuottamisen sijaan.

Tiesitkö? - Wikipedia-fakta: Ensimmäisillä viidellä osallistumiskerroilla (2006-2010) Armenia sijoittui finaalissa joka vuosi kymmenen parhaan joukkoon.

Top 10 Armenian euroviisubiisit
 
Kappale ♫♫ | Esitys ♫♫

Biisi on mukavahko ja esityksessä riittää tapahtumia, joskaan André itse ei ole niin vaikuttava kuin sulavaliikkeiset taustatytöt!


9. Sirusho - Qele Qele (2008) 
Kappale ♫♫ | Esitys ♫♫

Näyttävä esitys mutta jää valitettavasti reippaasti samana vuonna kisanneen Ukrainan kappaleen varjoon (haha, varjoonpa hyvinkin: Shady Lady -vitsi). Biisi on pidemmän päälle hieman yksitoikkoinen jankatessaan koko ajan samaa.

Kappale ♫♫  | Esitys ♫♫

Taas taustatanssijat on vaikuttavampia mitä itse pääesiintyjä. .-D Lavashow on mukavan mahtipontinen ja yhdistyy hauskasti kappaleen teemaan. Välitanssikohta nauhoineen muistuttaa häiritsevästi Kreikan voittoesitystä.

Kappale ♫♫ | Esitys ♫♫

Hayko esiintyy ihanan tunteella, ai että mikä dramaattinen verinen loppu! Miten toi huilumies voikin näyttää läpi esityksen niin epäilyttävältä tuolla taustalla? .-D Ylipäätään soittajat ja taustalaulajat on pukeutumiseltaan ihanan kummajaisia laulajaan verratessa.

6. Genealogy - Face the Shadow (2015) 
Kappale ♫  | Esitys ♫♫♫

Biisi ei ollut ihan niin paha sekasotku mitä muistelin, mutta toistensa päälle huutavat kuusi laulajaa kuulostavat kappaleen loppua kohden vähemmän miellyttävältä yhdistelmältä. Esitys on kuitenkin hieno laulajien ollessa vuorovaikutuksessa keskenään.

5. Eva Rivas - Apricot Stone (2010) 
Kappale ♫♫  | Esitys ♫♫

Esitys rakentuu tosi kivasti kun lavalta löytyy soittajia, tanssija ja muitakin lavasteita. Eva on myös varsin hurmaava esiintyjä! Biisikin on hyvä.

4. Artsvik - Fly With Me (2017) 
Kappale ♫♫ | Esitys ♫♫♫

Siis tää on oikea taideteos jota suorastaan lumoutuu katsomaan. Esitys näyttää kaikin puolin upealta ja ihailen suuresti noiden tanssijoiden sulavaa liikehdintää. 


3. Aram Mp3 - Not Alone (2014) 
Kappale ♫♫ | Esitys ♫♫♫

Tykkään älyttömästi miten lava elää koko ajan kappaleen mukana, se saa esityksen näyttämään tosi vaikuttavalta! Biisikin on hyvä, mutta vähän miinusta tulee kun siinä jankataan koko ajan vain samaa.

2. Srbuk - Walking Out (2019) 
Kappale ♫♫♫ | Esitys ♫♫♫

Srbuk on lahjakas ja eläytyvä esiintyjä, tosin kappaleen alku lähti vähän vaisusti liikkeelle, varmaan ei ollut tarkoitus räyhätä heti katsojien naamalle. .-D Vaihtelevat kuvakulmat luovat esitykseen hyvää särmää.

1. Iveta Mukuchyan - LoveWave (2016) 
Kappale ♫♫♫ | Esitys ♫♫♫

Pidän kappaleessa siitä miten tavanomaisen laulamisen lisäksi siihen sisältyy myös puhetta ja musiikkikohtia, siis se jännitysmomentti ennen ekaa kertosäettä..! Iveta on upea ja pitää shown hallinnassaan läpi esityksen, täydellistä!

Bonus - Listalta poisjääneet:

Katso aiemmat top kympit:

Alankomaat · Albania · Andorra · Armenia · Australia · Azerbaidžan · Belgia · Bosnia ja Hertsegovina · Bulgaria · Espanja · Georgia · Irlanti · Islanti · Iso-Britannia · Israel · Italia · Itävalta · Kreikka · Kroatia · Kypros · Latvia · Liettua · Malta · Moldova · Montenegro · Norja · Pohjois-Makedonia · Portugali · Puola · Ranska · Romania · Ruotsi · Saksa · San Marino · Serbia · Slovakia · Slovenia · Suomi · Sveitsi · Tanska · Tšekki · Turkki · Ukraina · Unkari · Valko-Venäjä · Venäjä · Viro

Kommenteissa saa kertoa omia suosikkejaan Armenian Euroviisubiiseistä!

2 kommenttia:

Riina kirjoitti...

Tosi kiva, että jaksat tehä tällaisia euroviisu-postauksia. Toivottavasti tänä vuona päästäis näkemään euroviisuja taas ihan kunnolla (ja ehkä saan miehen mukaan katsomaan xD).
Armenia on kyllä mielenkiintoinen valinta, mutta tottahan se on, että tasokas maa. Taitaa aika usein olla kärkikastissa, vai muistanko väärin?

Kasa kirjoitti...

Juu kyl nää minulta luonnistuu kun oon oikeastaan ympäri vuoden enemmän tai vähemmän euroviisufiiliksissä. xD Tosi kiva et näille löytyy lukijoitakin! Ehdottomasti pakotat mieheskin mukaan katsomaan ja koulutat hänestä euroviisuintoilijan! ,-D On kyllä tasokas viisumaa, äkkiä laskeskelin että ovat olleet 7/13 osallistumiskerrasta kärkikymmenikössä. Jännä etten siitä huolimatta ole oikein koskaan kiinnittänyt Armeniaan erityistä huomiota, Ivetan ja Aram Mp3:n toki muistan mut muuten vähän vieraampi viisumaa mulle. .-D Kiitoksia kommentin jättämisestä!