keskiviikko 6. lokakuuta 2021

ESC 2000-2019: Saksa

"ESC 2000-2019" -sarjassa järjestelen jokaisen maan euroviisubiisit mieleiseeni parhausjärjestykseen tämän kahdenkymmenen vuoden ajanjaksolta! Arvostelen joka vuoden ehdokkaan sekä biisin että esityksen hyvyyden perusteella pistein 1-3. Tällä kertaa vuorossa on Saksa!

Onko tuttuja kasvoja? No ei minustakaan, Saksan menestyminen on ollut viime vuosina todella kehnoa (= vika / tokavika sija Michael Schultea lukuun ottamatta). Siksi en odottanut Saksalta paljoa postausta aloitellessani, mutta yllätyksekseni juuri tämän top kympin muodostaminen on ollut yksi kivoimmista tässä "ESC 2000-2019" -sarjassa. Se on toki myönnettävä että puolet Saksan biiseistä on surkeita, mutta tämä listani parempi kymmenikkö on ihan jees. Pakko vielä Saksan Euroviisumenestykseen liittyen mainita miten Lenan voittobiisi Satellite on mielestäni yksi oudoimmista voittokappaleista viimeisen kymmenen vuoden ajalta, kaikkien muiden voitot ymmärrän (tai okei, Running Scared on myös tosi random voittaja) mutta tätä en vaan käsitä. .-D

Tiesitkö? Vuotta 1996 lukuun ottamatta Saksa on osallistunut jokaiseen Eurovision laulukilpailuun vuoden 1956 ensimmäisestä kilpailusta lähtien, eli useammin kuin mikään muu maa. Osallistuminen jäi väliin vuonna 1996, koska silloin järjestettiin karsinnat, eikä Saksa läpäissyt niitä (sääli, sen vuoden kappale Planet of Blue on mielestäni Saksan paras viisubiisi, pidin myös 2020 vuoden kappaleesta, Saksa on parhaimmillaan silloin kun ei ole mukana Euroviisuissa xD).

Top 10 Saksan Euroviisukappaleet:


10. Jamie-Lee Kriewitz - Ghost (2016) 
Kappale: ♫♫ Esitys: ♫

Lavalavasteet sopivat biisin tunnelmaan, mutta laulaja ei näytä kuuluvan joukkoon söpistelevässä ulkomuodossaan, lavadesigniä olisi voitu rakentaa enemmän Jamie-Leen tyylin ympärille. 


9. Lena Meyer-Landrut - Taken by a Stranger (2011) 
Kappale: ♫♫ Esitys: ♫

Lenan muodonmuutos niin ulkoisesti kuin musiikillisesti on valtava yhden vuoden aikana, ja se on tietenkin hyvä kun on menty selvästi ammattimaisempaan suuntaan! Esitys on tosi futuristinen ja mystinen, tosin oon aina kummeksinut tuota läpi kappaleen kestänytta lanteiden keikuttelua, se ei vaan toimi.

8. Alex Swings Oscar Sings - Miss Kiss Kiss Bang (2009) 
Kappale: ♫♫ Esitys: ♫♫

Tähän ei voi olla kiinnittämättä huomiota, sillä kyseessä on yksi Saksan näyttävimmistä lavashow'sta ja biisikin on häiritsevällä tavalla tarttuva. Mitäs tähän vielä sanoisi, lavalla on hyvä meinki, seksikkäitä naisia ja laulajalla upeat kiiltelevät housut.

7. Michael Schulte - You Let Me Walk Alone (2018)
Kappale: ♫♫ Esitys: ♫♫

Taustalla olevat kuvitukset korostavat biisin sanomaa kauniisti ja näkee että Michael laulaa itselleen merkityksellisestä aiheesta. Tykkään miten sekä biisi että esitys voimistuu vähitellen loppua kohden. Kappale on hyvä, mutta alkaa kyllästyttää liian usein kuunneltuna.

6. Roman Lob - Standing Still (2012) 
Kappale: ♫♫♫ Esitys: ♫

Romanista ei voi olla pitämättä, näkee että hän esiintyy lavalla 100% omana itsenään ja siitä välittyy jotenkin tosi symppis vaikutelma. Mut onhan tuo esitys suoraan sanottuna aika tylsä... Biisi on kumminkin ihana ja siitä tulee vähän nostalginen olo, varmaan koska kappale on löytynyt musakansiosta ensikuulemasta lähtien.

5. Cascada - Glorious (2013) 
Kappale: ♫♫♫ Esitys: ♫

Kiva tunnelmaa nostattava biletysbiisi, joka olisi ehdottomasti tarvinnut eloisamman esityksen kuin yksinäisen naisen laulamassa korokkeella. Natalie eläytyi kyllä hyvin, ja näkee että hänellä oli hauskaa lavalla!


4. S!sters - Sister (2019)
Kappale: ♫♫♫ Esitys: ♫

Biisiä on mukava kuunnella, mutta jotenkin se fakta etteivät laulajat ole oikeasti sisaruksia jättää vähän feikin ja vaikutelman, aivan kuin kappaleelta puuttuisi sielu. Esitys ei ole kovinkaan tapahtumarikas ja ärsyttää kun tuon blondin mikki on kovemmalla vaikka hän laulaa huonommin. .-D

3. Ann Sophie - Black Smoke (2015) 
Kappale: ♫♫ Esitys: ♫♫

Esitys on simppeli mutta kuitenkin visuaalisesti hyvin toteutettu, enkä edes viittaa peppuzoomailuun vaan valaistukseen ja kuvakulmiin. Myös livelaulu kuulostaa hyvältä! Biisi vaatii useamman kuuntelukerran ennen kuin siitä kiinnostuu, mut 0 pistettä oli törkeän aliarvostettua tätä kohtaan.

2. Gracia - Run & Hide (2005) 
Kappale: ♫♫♫ Esitys: ♫♫

En yleensä pidä bändien esityksistä, mutta tässä homma on hoidettu tosi hyvin monipuolisten kamerakulmien ansiosta ja esitys erottuu edukseen Saksan perinteisestä tyylistä. Biisistä pidän lähinnä sen instrumentaalin puolen vuoksi, sillä laulajan korvia vihlovaan vinkumiseen alkaa mennä hermot kappaleen loppua kohden.

1. No Angels - Disappear (2008) 
Kappale: ♫♫♫ Esitys: ♫♫

Miks musta tuntuu että jotain on pielesssä kun tämä on ykköseni? xD Biisi on kumminkin tosi kiva ja esityksessäkin on sen verran tapahtumia että sen jaksaa katsoa, vaikkakin naikkosten ryhmäposet lauluäänet eivät aina täysin harmoniassa olekaan.


Bonus - Listalta poisjääneet:

Katso aiemmat top kympit:

Alankomaat · Albania · Andorra · Armenia · Australia · Azerbaidžan · Belgia · Bosnia ja Hertsegovina · Bulgaria · Espanja · Georgia · Irlanti · Islanti · Iso-Britannia · Israel · Italia · Itävalta · Kreikka · Kroatia · Kypros · Latvia · Liettua · Malta · Moldova · Montenegro · Norja · Pohjois-Makedonia · Portugali · Puola · Ranska · Romania · Ruotsi · Saksa · San Marino · Serbia · Slovakia · Slovenia · Suomi · Sveitsi · Tanska · Tšekki · Turkki · Ukraina · Unkari · Valko-Venäjä · Venäjä · Viro

Jos teillä on jotain ajatuksia Saksan Euroviisubiiseistä niin nyt on loistotilaisuus kertoa kommenteissa. ,-D

2 kommenttia:

Riina kirjoitti...

Muistaakseni tuo sister-kappale ei saanut yhtään ääntä yleisöltä, hieman surullista, tpsin mielestäni kappale oli aika mitäänsanomaton. Saksahan pääsee suoraan finaaliin, ehkä heidän ei tule siksi panostettua niin paljon esiintyjiin xD

Kasa kirjoitti...

Jep, S!stersin kaksikolle kävi yhtä huonosti kuin Jendrikille tänä vuonna: Yleisöltä tuli nolla pistettä. Harmillista mutta tavallaan huvittavaa. .-DD Toi rahoittajamaiden varma finaalipaikka on ärsyttävä kun he vievät huonoilla kappaleillaan tilaa sellaisilta mailta, jotka saa semissä enemmän pisteitä kokoon ja olisivat ansainneet jatkopaikan... Kiva kun jätit kommenttia! .-)