sunnuntai 8. lokakuuta 2023

ESC 2000-2019: Moldova

"ESC 2000-2019" -sarjassa järjestelen jokaisen maan euroviisubiisit mieleiseeni parhausjärjestykseen tämän kahdenkymmenen vuoden ajanjaksolta! Arvostelen joka vuoden ehdokkaan sekä biisin että esityksen hyvyyden perusteella pistein 1-3. Tällä kertaa luomme katsauksen Moldovaan.

Onneksi Moldova on olemassa, se on superhauska viisumaa! Varsinkin esityksiin on panostettu näyttävin elementein ja huumorin voimin, ja ehkä yksi tämän maan valtti on toistuvat artistit, joista on tullut vuosien saatossa suorastaan legendaarisia kaikille tuttuja viisukasvoja. Jännä että nyt 2020-luvun puolella kaikki Moldovaa edustaneet esiintyjät ovat olleet Euroviisuissa mukana aikaisemminkin.

Top 10 Moldovan Euroviisubiisit 

10. Natalia Barbu - Fight (2007) 
Kappale: ♫♫ Esitys: ♫♫

Moldovaa ei usein nähdä näin synkkänä ja tämä tulinen esitys erottuukin siksi joukosta. Aika samaa voisi sanoa itse kappaleestakin, varsinkin dramaattinen insrumentaali on huomiota herättävä ja jää mieleen.

9. Anna Odobescu - Stay (2019) 
Kappale: ♫ Esitys: ♫♫♫

Hiekkataiteilijan suoritus on upea ja suorastaan ärsyttää kun laulajaa kuvataan ku haluaisi ennemmin seurata taustaa (sori Anna). Ovelasti suunniteltu kuvakulma toimii myös ylhäältäpäin katsottuna. Esitys on hieno mutta vie valitettavasti kaiken huomion pois kappaleesta eikä kuulemaansa muista jälkikäteen.

8. SunStroke Project - Hey, Mamma! (2017) 
Kappale: ♫♫ Esitys: ♫♫

Hauska ja reipas biisi ja esitys. Tanssi on simppeli ja samat liikkeet toistuvat, mutta morsiusneidot tuovat menoon sopivasti vaihtelua kappaleen loppupuolella. Kiva että laulajan lisäksi myös soittajat saavat loistaa läpi esityksen.

7. Aliona Moon - O mie (2013) 
Kappale: ♫♫ Esitys: ♫♫

Alionan kohova liekehtivä kolttu on mieleenjäävä tehoste ja tää on yksi niitä euroviisuesityksiä jotka tulee aina muistamaan vaikuttavan esillepanon vuoksi. Kappale on ihan miellyttävä ja voimistuu kivasti loppua kohden.

6. Zdob și Zdub - Boonika Bate Doba (2005)
Kappale: ♫ Esitys: ♫♫♫

Ihan kamala kaaos, tässähän hengästyy pelkästä katsomisesta kun lavalla riehutaan ja kuvakulmat vaihtelee tiuhassa tahdissa. Ihanaa miten isoäidistä tehdään esityksen kunniavieras! Zdob și Zdub on kyllä yksi omaperäisimmistä viisuesiintyjistä ja heiltä voi odottaa mielenkiintoista esillepanoa!

5. DoReDos - My Lucky Day (2018) 
Kappale: ♫ Esitys: ♫♫♫

Biisi ei ole juurikaan mieleeni, mutta esitystä seuraa joka kerta kiinnostuneena eikä väliä miten monta kertaa sen on nähnyt, yhä riittää ihmettelemistä miten se on toteutettu noin sujuvasti! Laulamisen lisäksi nähdään pientä teatteria hauskan ilmeilyn kera!

4. Arsenium & Natalia - Loca (2006) 
Kappale: ♫ Esitys: ♫♫♫

Hyväntuulinen seksiä tihkuva esitys on vähän outo yhdistelmä eri elementtejä, mutta samaan aikaan sitä seuratessa mielenkiinto pysyy yllä juuri vaihtelevuuden vuoksi. Biisi ei ole kummoinen, mutta se on monipuolinen kolmen erilaisen laulajan myötä!

3. Zdob și Zdub - So Lucky (2011) 
Kappale: ♫♫ Esitys: ♫♫

Taas hullutellaan hassujen asusteiden kera ja esityksen naisvieras on tällä kertaa hieman nuoremmasta päästä. Tykkään biisistä mut se on outo livenä, kuuntelukokemus on parempi pelkkänä audiona.

2. SunStroke Project & Olia Tira - Run Away (2010)
Kappale: ♫♫♫ Esitys: ♫♫

Ja tässä saimme juuri todistaa legendaarisen epic sax guy:n synnyn. Sekä biisistä että esityksestä voi sanoa samaa: hilpeä, hauska ja energinen. Riemulla läpi vedetty esitys on hyviä viboja tuottava kokonaisuus! 

1. Eduard Romanyuta - I Want Your Love (2015)
Kappale: ♫♫♫ Esitys: ♫♫♫

Väärinymmärretty ja turhaan aliarvioitu mestariteos. Näyttävä esitys on viihdyttävä ja monipuolinen kokonaisuus pikkutuhmilla elementeillä höystettynä. Pahis-poliisi-teema on osuva ja toimii hyvin yhdistettynä tanssiin ja pieneen akrobatiaan! 


Bonus - Listalta poisjääneet:

Katso aiemmat top kympit:

Alankomaat · Albania · Andorra · Armenia · Australia · Azerbaidžan · Belgia · Bosnia ja Hertsegovina · Bulgaria · Espanja · Georgia · Irlanti · Islanti · Iso-Britannia · Israel · Italia · Itävalta · Kreikka · Kroatia · Kypros · Latvia · Liettua · Malta · Moldova · Montenegro · Norja · Pohjois-Makedonia · Portugali · Puola · Ranska · Romania · Ruotsi · Saksa · San Marino · Serbia · Slovakia · Slovenia · Suomi · Sveitsi · Tanska · Tšekki · Turkki · Ukraina · Unkari · Valko-Venäjä · Venäjä · Viro

Mitäs te muut tykkäätte Moldovasta??

Ei kommentteja: