tiistai 8. elokuuta 2023

ESC 2000-2019: Malta

Pitkästä aikaa! "ESC 2000-2019" -sarjassa järjestelen jokaisen maan euroviisubiisit mieleiseeni parhausjärjestykseen tämän kahdenkymmenen vuoden ajanjaksolta! Arvostelen joka vuoden ehdokkaan sekä biisin että esityksen hyvyyden perusteella pistein 1-3. Tällä kertaa vuoroon pääsee Malta.

Tein näitä Maltan viisuesityksiä katsellessa sellaisen havainnon, että maan tyypillinen kappale on hymyn huulille nostattava hyväntuulinen rallatus, mutta jostain syystä he harvemmin menestyvät tällä positiivisuuskonseptilla, mikä on aika sääli. Järjestin tämän listan kappaleet parhausjärkkään jo puoli vuotta sitten, ja nyt kun katsoin esitykset uudelleen arvostelut kirjatakseni olin aika nipolla mielellä ja karsin nuotteja melko reilulla kädellä, ilmeisesti arvostelija on kyynistynyt tässä kuukausien kuluessa. xp

Top 10 Maltan Euroviisubiisit

10. Julie & Ludwig - On Again... Off Again (2004) 
Kappale: ♫ Esitys: ♫♫

Biisi on aivan kammottava diskojumputus ei-niin-harmonisella laululla, mutta tosi mieleenpainuva kokonaisuus oopperaelementtien myötä. Esitys on hyväntuulinen ja jopa hivenen leikkisä, varsinkin Julie eläytyy hyvin!

9. Ira Losco - 7th Wonder (2002) 
Kappale: ♫♫ Esitys: ♫

Se tilanne kun olen antanut kappaleille nuotit puoli vuotta sitten ja tulen katsomaan esityksiä uudestaan kirjoittaakseni arvostelun ja rupean ronskilla kädellä laskemaan aiempia arvosanoja. xp Ihmettelen mistä olin tässä pitänyt, sillä esityksessä ei tapahtunut mitään eikä biisikään ollut kovin ihmeellinen.

8. Chiara - Angel (2005) 
Kappale: ♫♫ Esitys: ♫♫

Chiaran molemmista esityksistä välittyy hänen esiintymistaitonsa, hän on vakuuttava ja korostaa simppeleillä eleillä tiettyjä kohtia kappaleesta, jolloin katsojankin on helppo eläytyä tunnelmaan. Biisikin on ihan miellyttävä, ehkä vähän tylsä pidemmän päälle.


7. Fabrizio Faniello - I Do (2006) 
Kappale: ♫♫ Esitys: ♫♫

Mukavahko hyvänmielen esitys, kepeäliikkeiset tanssijat ja laulajan intensiivinen katsekontakti kameran välityksellä vievät mukaansa ja näkemäänsä seuraa ihan mielellään. Biisiin saattaisi jopa koukuttua useamman kuuntelun myötä.

6. Gianluca - Tomorrow (2013) 
Kappale: ♫♫ Esitys: ♫♫

Tämäkin on välitön hyvänmielen nostattaja, korviaan myöten hymyilevä laulaja on mahdottoman symppis vähän hupsu naureskellessaan kesken esiintymisen. Biisi on leppoisa ja ihan mieluisaa kuunneltavaa.


5. Olivia Lewis - Vertigo (2007)
Kappale: ♫♫ Esitys: ♫♫

Pidän siitä että esityksen ulkoasu on kytketty selkeään teemaan itämaisten elementtien ympärille. Biisi on mieleenjäävä ja kongi korostaa upeasti kappaleen vahvaa instrumentaalia puolta!


4. Kurt Calleja - This Is the Night (2012)
Kappale: ♫♫  Esitys: ♫♫

Lavalla pidetään jälleen hauskaa ja ihan koko porukalla on hymy herkässä, varsinkin soittajat ovat innoissaan. Toki laulajakin on menossa mukana, mutta häneltä kaipaisi jalkojen heiluttelun lisäksi muutakin. Biisi on yksi lempparini Maltan viisubiisitarjonnasta!

3. Christabelle - Taboo (2018) 
Kappale: ♫♫ Esitys: ♫♫

Visuaalisesti kiinnostava esitys bokseineen ja valotehosteineen. Pidän biisistäkin enemmän nykyään vaikka aluksi hieman vierastin sitä. Kaiken kaikkiaan toimiva kokonaisuus, esitys ja kappale sopivat hyvin yhteen.

2. Michela - Chameleon (2019) 
Kappale: ♫ Esitys: ♫♫♫

Esitys on ihanan eloisa ja värikäs kokonaisuus, koko ajan on jotain nähtävää! Valitettavasti kappaleesta ei voi sanoa samaa, siinä on hyvä sanoma mutta sanoitukset ovat aivan yllätyksettömät. Michaela laulaa hyvin, mutta vaikka hän oli fyysisesti paikalla hänen sielunsa ei ollut lavalla.

1. Amber - Warrior (2015)
Kappale: ♫♫♫ Esitys: ♫♫

Kappale on mahtipontinen ja esitys tukee sitä hyvin. Amber esiintyy hyvin eläytyen kappaleen rauhallisiin kohtiin ja räjähtävään kertosäkeeseen sopivalla tavalla, mutta harmi että hänet on liimattu jaloistaan kiinni lattiaan.


Bonus
- Listalta poisjääneet:

Katso aiemmat top kympit:

Alankomaat · Albania · Andorra · Armenia · Australia · Azerbaidžan · Belgia · Bosnia ja Hertsegovina · Bulgaria · Espanja · Georgia · Irlanti · Islanti · Iso-Britannia · Israel · Italia · Itävalta · Kreikka · Kroatia · Kypros · Latvia · Liettua · Malta · Moldova · Montenegro · Norja · Pohjois-Makedonia · Portugali · Puola · Ranska · Romania · Ruotsi · Saksa · San Marino · Serbia · Slovakia · Slovenia · Suomi · Sveitsi · Tanska · Tšekki · Turkki · Ukraina · Unkari · Valko-Venäjä · Venäjä · Viro

Mitäs te tykkäätte Maltasta??

Ei kommentteja: