sunnuntai 6. marraskuuta 2022

Top 11 Totally Spies -pahikset

Tämän piti olla erittäin "hieno ja jännä" halloweenspessupostaus, mutten tietenkään saanut sitä valmiiksi ajoissa, mutta sentään saman viikon aikana, joten hyvä yritys, eh? 

Tällä kertaa listataan siis parhausjärkkään Totally Spies -pahiksia! Alun perin piti koota top kymppi, mutten näemmä osaa laskea kymmeneen kun lopuksi numeroita paikoilleen lisäillessa huomasin luoneenikin tekstit ja kuvat yhteentoista pahikseen liittyen, joten siitä johtuupi tämä epämäärinen lukema 11. .-D Lista ei perustu suosikkeihini (ainakaan paljon heh), vaan pahikset on rankattu heidän vaarallisuutensa perustuen sen mukaan, miten isoa tuhoa he saivat(/olisivat saaneet) aikaiseksi toteutettuine suunnitelmineen. Mukana on vain sarjan kaksi ekaa kautta. Let's aloitetaan:

11. Geraldine Husk

Geraldine pyrki aikoinaan WOOHP-agentiksi mutta häntä ei hyväksytty tehtävään, ja tästä katkeroituneena hän otti tavoitteekseen tuhota kyseisen maailmanturvallisuusjärjestön. Hän järjesti oman SPI-agenttiryhmän ja suunnitteli + järjesti joukkoineen erilaisia rikoksia. Koska Geraldinen porukka oli kaiken takana, he ehtivät myös saapua rikospaikalle "pelastustoimiin" aina ennen WOOHPia, ja hetkessä SPI:n maine kasvoi niin että heistä tuli uusi sankarijärjestö ja WOOHP lakkautettiin. 

Geraldine ei saanut juuri tuhoa aikaan, mutta hän onnistui ajamaan WOOHPin hetkellisesti alas, minkä ansiosta hän sai paikan tällä listalla.

10. Tuesday Tate

Tuesday työskenteli mallina, mutta hänen uransa päättyi loukkaantumiseen, eikä hän voinut enää jatkaa uraansa tekojalan vuoksi. Tästä tuohtuneena hän päätti perustaa oman mallitoimiston, jota varten hän suunnitteli koneen, jolla pystyi vaihtamaan ruumiinosia ihmisestä toiseen. Näin hänen mallinsa olisivat kaikin puolin täydellisiä ja kauniita, jolloin kaikki muut mallit jäisivät ilman töitä. 

Tuesdayn ruumiinosia vaihteleva kone on jo sinällään kammottava luomus vaikka se olikin aika kesy  eikä siirto vaikuttanut edes kivuliaalta (koska lastenohjelma). Lisäksi Tuesdayn oli tarkoitus hankkiutua eroon kaikista niistä henkilöistä, joilta oli varastanut ruumiinosia, eli hänen bisneksensä olisivat vieneet myös ihmishenkiä.

9. Tim Scam

Tim työskenteli aikoinaan aseteknikkona WOOHP:issa, mutta hän käytti laitteita rikoksien tekemiseen ja siksi hänet erotettiin. Kostomotiivi ajaa hänet useampaankin otteeseen tyttöjen kimppuun ja Tim Scam onkin yksi sarjan pääpahiksista. Aluksi Tim tainnuttaa Jerryn ja ottaa tämän paikan WOOHP:n johdossa, mutta hänen valtakautensa ei kuitenkaan kestä kauaa ja hänet passitetaan tyrmään. Päästessään pakoon vankilasta Tim manipuloi Spiessien äidit tuhoamaan omat tyttärensä.

Vakoojatausta tekee Tim Scamista varteenotettavan vastuksen, mutta hän ei ehdi kostosuunnitelmiltaan tehdä mitään kovin järisyttäviä rikoksia (tai oli sillä laite, minkä tarkoituksena oli poistaa kaikki vesi maasta) ja hän jää hieman laimeaksi pahikseksi yleisellä tasolla. Hän onnistui kuitenkin naamioitumaan WOOHP:in johtajaksi ja kääntämään tyttöjen äidit näitä vastaan, joten hän on aika uhkaava vastus psykologisella tasolla jos näin voi sanoa.

8. Lasputin Zero

Lasputin vei luonnonsuojelun äärimmilleen luodessaan kasvimutaatioita, jotka hyökkäsivät metsureiden kimppuun. Puolustuskyvyn saatuaan puut lukitsivat ihmisiä koteloihin ja käyttivät heitä ravinnokseen. Hän ei kuitenkaan varautunut siihen, että puut suuntaisivat kaupunkiin ahdistelemaan viattomia ihmisiä, ja puut vangitsivat lopulta myös Lasputinin.

Verenhimoiset puut saisivat kyllä välttelemään metsiä, siis se ajatus kun joku oksa yhtäkkiä tarraisi kiinni ja jäisi loukkuun... Jakson tunnelma oli vieläpä hurja, kun vakoojat seikkailivat villissä metsässä keskellä yötä.

7. Black Knight

Black Knightinä tunnettu ratsumies siirtyy ajassa takaisin keskiajalle tarkoituksenaan viedä hallitsevan kuninkaan kruunu ja muuttaa historian kulkua omaksi edukseen. Moderneja aseita hyödyntämällä hän onkin ylivoimainen vastus, ja historian muuttamisen lisäksi myös asiat tulevaisuudessa menevät mullinmallin kruunun omistajan vaihduttua.

Ratsumiehen toiminta on erittäin äärimmäinen esimerkki perhosefektistä, ja ylipäätään ajatus siitä miten nykyteknologian vieminen menneisyyteen muuttaisi maailman menoa pistää aivot solmuun. Kun kruunu oli Black Knightin hallussa, myös WOOHP lakkasi olemasta.

6. CHAD

Adam loi CHAD-tietokoneohjelman, joka kykenee kontrolloimaan kaikenlaisia tietoteknisiä laitteita. Alun perin Adamin oli tarkoitus näpäyttää kiusaajiaan Chadin avulla, mutta hänen tietämättään Chad alkoikin mielivaltaisesti aiheuttaa isompia vaaratilanteita eliminoidakseen kiusaajat kokonaan. 

Nykyaikaisessa maailmassa Chadin kaltainen teknologialaitteissa piilevä tuhon aiheuttaja olisi äärimmäisen vaarallinen. Chadia ei voi verrata tietokonevirukseen, vaan laite onnistui oikeasti aiheuttamaan uhreille fyysisiä vammoja ja pääsi mm. käsiksi puolustusvoimien ohjuksiin. Chad ei kuitenkaan pääse ihan listan kärkeen, koska hän sai siinä mielessä vähän tuhoa aikaan, että hänen kohteenaan oli vain muutama yksittäinen ihminen.

5. Eisenstein

Eisenstein loi aidonoloisia robotteja ja korvasi niillä eri maiden johtajat, minkä jälkeen hänen robottinsa aiheuttivat vaaratilanteita rakennuttamalla vaarallisia kulkuteitä ja menopelejä, ikään kuin huvipuistolaitteita ilman turvatoimenpiteitä.

Robotisoimalla eri maiden johtajia Eisensteinillä oli käytännössä kontrolli koko maailmaan ja aidonoloiset robotit olisivat varmasti ehtineet saada paljonkin tuhoa aikaan ennen kuin heidän toimiinsa olisi puututtu. Jotenkin ekstrainhottavan Eisensteinistä tekee vielä se, että lopussa selviää hänen olleen itsekin robotti.

4. Frankie Dude

Ammattimainen surffaaja Dude ärsyyntyi kun parhaimmille hiekkarannoille rakennettiin laitureita sun muita kyhäelmiä, jotka pilasivat surffausmahdollisuudet ja johtivat Duden loukkaantumiseen. Kostoksi Dude alkoi aiheuttaa tsunameja, jotka huuhtoisivat alleen rannikkorakennelmat ja palauttaisivat surffausolosuhteet ennalleen + hyökyaallot ovat mitä parhaimpia extremeen surffaamiseen.

Dude on vähän läppä pahis katkenneen pikkuvarpaansa kera, mutta hänen aiheuttamansa tsunamit ovat erittäin äärimmäinen toimenpide, sillä ne vievät odotetusti paljon ihmishenkiä ja tuhoavat rakennuksia laajalta alalta. Dude ehti vieläpä tehdä iskuja useammalle rannalle ennen kiinnijäämistään, eli hänen ideansa ei jäänyt pelkästään suunnitelmatasolle niin kuin pahiksille yleensä käy.

3. Gelee

Gelee päättää palauttaa koko maapallon jääkauteen, koska kokee etteivät ihmiset ansaitse elää aiheuttamiensa saasteiden ja luonnonvarojen tuhlaamisen vuoksi. Hän onnistuu jäädyttämään maan ytimen, ja kylmyys leviää sitä kautta kaikkialle.

Luonnollisesti Geleen suunnitelma olisi toteutuessaan tuhonnut koko ihmiskunnan, ja hän pääsikin yllättävän pitkälle jääkoneensa kanssa. Paettuaan vankilasta Gelee palaa myös toistamiseen piinaamaan tyttöjä jäätävän kostosuunnitelmansa kanssa (okei, ei se kovin menestyksekäs ollut, mutta täytyy ny hieman dramatisoida).

2. Helga Von Guggen

Tämä kieroutunut muotisuunnittelija tekee tappavia vaatteita - kirjaimellisesti. Aluksi Helga työskentelee syrjäisellä saarella ja ruiskuttaa upottamansa risteilyaluksen matkustajiin seerumia, joka muuttaa ihmisen DNA:ta ja tekee näistä puolieläimiä. Kun transformaatio on edennyt tarpeeksi pitkälle on aika muuttaa vangit turkiksiksi. Toisella kertaa Helga luo vaatteita, joita ei pysty enää riisumaan pukemisen jälkeen. Ja koska tämä ei ole vielä tarpeeksi suuri riesa sisältyy vaatteisiin vielä pieni lisäominaisuus: ne alkavat kiristyä ja kuristavat vaatteiden käyttäjät hengiltä.

Eehm joo, varmaan perustelemattakin selvää miksi Helga on ansainnut paikkansa listan kärjestä. Hänen luomuksensa eivät saattaneet hengenvaaraan ihan yhtä laajaa ihmismäärää kuin pari listan edeltäjää, mutta Helgan halu tuottaa muille kärsimystä on äärimmäisen häiriintynyttä.

1. John Smith 

Johnilla on hallussaan suuri jalokivi, jolla hän kykenee imemään muista ihmisistä nuoruuden ja elinvoiman ja siirtämään sen itseensä, ja tämä ikuista elämää tavoitteleva mies on elänyt näin jo 800 vuoden ajan.

John on ykkösenä puhtaasti siitä syystä, että hän ehti pyörittää kristallibisneksiään vuosisatoja ennen kuin jäi kiinni, ja valtaosa hänen uhreistaan ei koskaan saanut menettämäänsä nuoruutta takaisin. Hänen toimintaansa voi myös pitää kyseenalaisena siitä syystä, että hän valikoi kohteikseen pääosin puolustuskyvyttömiä lapsia. Johnin loppu oli tuhoisa kun hän muuttui tuhkaksi, harvemmin pahikset kuolevat edes lastenohjelmissa.

Kertokaa ihmeessä jos olen unohtanut jonkin oleellisen spies-pahiksen (saa olla myös myöhemmiltä kausilta) ja entäs lemppari pahiksenne sarjassa ylipäätään? Omani on ehdottomasti Gelee, molemmat jaksot joissa hän esiintyy ovat hyviä! Spiessissä on myös paljon vitsipahiksia outoine motiiveineen, ehkä voisin koota heistä listan vaikka aprillipäiväksi. xD

Ei kommentteja: