sunnuntai 4. joulukuuta 2022

101 satunnaista biisiä

Tämä postaus on jatkoa aiemmin julkaisemilleni 10 satunnaista biisiä ja 50 satunnaista biisiä. Tai tällä kertaa biisejä ei oikeastaan voi kutsua niin satunnaisiksi, koska hyödynsin postaukseen Spotifyn kokoamaan eniten kuuntelemieni kappaleiden listaa tältä vuodelta, mutta sit toisaalta yleensä pistän randomilla vaan eri soittolistoja pyörimään, joten aika satunnaisia kappalevalintoja nämäkin lopulta ovat. .-D 

Jos soittolista ei näy, klikkaa tästä!

Listalle osui muutama sellainen biisi mitä en välttämättä olisi sinne kaivannut, mutta monin paikoin hyviä poimintoja, meinas vaan kuunnellessa kyllästyttää kun koko vuoden jo pyöritellyt näitä samoja lauluja. xD 

Kuten ennenkin kokosin näiden 100 + 1 kappaleen pohjalta hieman tilastotietoa kuuntelemastani musiikista. Itsehän miellän musiikkimakuuni vahvasti poikabändit, 2000-luvun ensimmäisen vuosikymmenen ja kuuntelen myös usein euroviisubiisejä, joten katsotaan pitävätkö nämä oletukseni oikeasti paikkansa tämän listan pohjalta:

12% Euroviisubiisejä 
17% Kotimaisia 
83% Ulkomaisia 
64% Mieslaulaja 
37% Naislaulaja 
43% Bändi 
57% Artisti 
39% Biisi tehty < 2010 
61% Biisi tehty > 2010 

Hmm, kuuntelen kyllä paljon euroviisubiisejä, mutta se ei näy näissä Spotifyn tilastoissa kun yleensä katselen niitä esityksien kera YouTuben puolelta. Muutenkin kuuntelen monia kappaleita vain yhden kerran, eikä se riitä vuosilistalle kipuamiseen. Mukana on kummiskin muutama viisubiisi tältä vuodelta, mielenkiintoista että vain osa ilmestyi listalle, sillä yleensä kuuntelin aina koko litanian putkeen, joten kaikilla olisi pitänyt olla lähes yhtä paljon kuuntelukertoa. 

Ulkomainen musiikki ja mieslaulajat dominoivat poikkeuksetta tilastoja, mutta nyt artistit menivät ekaa kertaa bändien ohi. Melkein tekisi vielä mieli jaoitella ulkomaiset biisit maiden mukaan, must tuntuu että oon viime aikoina kuunnellut erityisen paljon ruotsista peräisin olevaa musiikkia. Vaikka kovasti tahtoisin nostalgisoida 20 vuotta vanhojen biisien parissa on valtaosa soittolistan kappaleista kuitenkin uudempaa tuotantoa, tosin taas tosi monen kappaleen julkaisuvuosi oli juuri tuo 2010, joten se pääsi uusien biisien puolelle vaikkei ihan tuorein uutuushitti olekaan. Pitäisi ehkä tuossakin jatkossa jaoitella jokainen vuosikymmen erikseen.

---

Sit koska soittolistalta puuttui liian monta oleellista kappaletta keräsin vielä täydennykseksi isoimpia lemppareitani vuodelta 2022:

Lil Nas X - Star Walkin'
Boys Like Girls - Hero / Heroine
Harry Styles - As It Was
Gorillaz ft. Thundercat - Cracker Island
Studio Killers - Jenny
Capital Lights - Let Your Hair Down
Sørbye | Jennebo - Fairytale of Mine
Same Difference - We R One
Dead by April - Anything at All (Orchestral version)
Elias Kaskinen & Päivän Sankarit - Sano se mulle
Mika - Yo Yo
Kill Hannah - Crazy Angel
Isac Elliot & Sexmane - Makso Mitä Makso
TALK - Run Away To Mars
Nick Lachey - I Can't Hate You Anymore
The Crash - Sugared
Rosa Linn - Snap
Teleks - Hiljaa virtaa Vantaa
Alvaro Soler & Topic - Solo Para Ti

Jos radiosoitot laskettaisi mukaan kuuntelujeni kärjessä olisi ehdottomasti Star Walkin' ja As It Was, näitä kuulee useita kertoja päivässä ja kesällä As It Was oli suorastaan juhannussiivoukseni tunnusmusiikki kun se soi parin tunnin välein radiosta. xD Myös Snap tulee jostain syystä vastaan melkein millä tahansa radiokanavalla ja se onkin siksi parhaiten mieleen jäänyt euroviisubiisi tältä vuodelta. Kuuntelin vuoden aikana paljon Gorillazia, mutta jostain syystä Spotifyn tilastot eivät olleet tästä yhtä mieltä kanssani. >.-p Valkkasin heiltä tähän kunniapaikalle Cracker Islandin, erittäin tasoissa oleva suosikkini Feel Good Ink.in kanssa! Inhosin sitä Isac Elliotin 20min-biisiä, mut jostain syystä oon koukuttunut tuohon hänen toiseen usein soivaan hittiinsä (vaikka vähän hävettää myöntää). Kitarapeliä pelatessa pakkomielteeni oli saada huipputulos Hero / Heroine -kappaleeseen, ja koska siinä on lopussa monimutkainen kohta tuli sitä harjoiteltua monia kertoja, pelasin biisin tyyliin 5 kertaa putkeen monen päivän ajan ja jostain syystä tämä oli aina päivänä kohokohta. Järkytyin positiivisesti kun tajusin, että Jipun ja Samuli Edelmannin Pimeä onni -kappale pohjautuu Sugared-biisiin, kiinnostava tää alkuperäinenkin kappale. Jenny, Let Your Hair Down ja We R One ovat puolestaan hyvänmielen kesäisiä biisejä. .-)

Kertokaa ihmeessä millainen teidän vuosi on ollut musiikillisesti + haluan ehdottomasti tietää jos teidän listalle sattui osumaan jotain samoja kappaleita!

Ei kommentteja: