lauantai 10. syyskuuta 2022

Eläimet ovat kiehtova kuvauskohde

Eläinaiheisia videoklippejä on taas ehtinyt kertyä sellainen määrä, että oli aika koota ne videoksi: 


Jos video ei näy, klikkaa tästä!

Huvitti kun viime vuoden postauksessa intoilin saadessani pupun ruokailusta kymmenen minuutin mittaisen videon, nyt pupuja näkee lähes päivittäin ja pitikin kiireellä editoida video loppuun ennen kuin sitä varten tulisi taas uutta materiaalia. Video venyikin aika pitkäksi vaikka koitin ottaa mukaan vain oleellisimmat jutut ja nopeutin klippejä.. Kattokaa edes ekat kolme sekuntia, olen ylpeä tuosta editoimastani "otsikkokuvasta". x) En jäsennellyt videota yhtä tarkasti kuin viimeksi ja asetellut klippejä mitenkään hienon loogisesti, vaan nyt mennään täysin aikajärjestyksessä vanhimmasta uusimpaan.

Eläimiä on kivaa filmata kun kuvaustilanteessa mennään täysin eläinten ehdoilla: kuvaukset käynnistyvät odottamatta ilman etukäteistä suunnittelua ja se menee hetkeksi muiden "kiireiden" edelle kun kaikki keskittyminen menee miettiessä miten saa pidettyä kädet mahdollisimman vakaina ja mistä ikkunasta kannattaa kuvata yms. Mainio konsti siis kaikesta muusta ympäristöstä irrottautumiseen! Eihän nää mun kuvaukset mitään soosselin tasoista materiaalia ole (ja muutenkin ihan eri asia kuvata ikkunan takaa kuin mennä luontoon useiksi tunneiksi odottamaan kuvauskohteen saapumista..), mut sain taltioitua muutaman ihan kiinnostavan jutun, kuten pupun pesuhetkiä ja kerran orava kääntyi just otollisesti katsomaan kameraa käpyä nakertaessaan.

Jännä myös miten ajan kanssa alkaa tunnistaa eläimet jotka on ennenkin nähnyt, esim. toi alkukuvassa oleva pupu istuskelee usein aamuisin joko etu- tai takapihalla! Pyöriikö teidän pihapiirissä jotain eläimiä? .-)

Ei kommentteja: