perjantai 22. joulukuuta 2023

Vuoden eläinkuulumiset

Oon pitkin vuotta editoinut isin merkkipäivien kunniaksi lyhyitä eläinvideoita, ja nyt sain niiden kohokohdat yhdistämällä aikaiseksi kivan kokonaisuuden täällä blogissa julkaistavaksi:


Jos video ei näy, klikkaa tästä!

Kuten aina pupuja on paljon liikkeellä, ja yllättävän usein niitä näkee useamman samalla kertaa. Isiä ilahdutti huomata, miten puput syvät pellolta rikkakasveja ja jättävät oraat rauhaan. .-D Mun "vuoden pupumuisto" -titteli menee eräälle pupulle, joka alkusyksystä istui joka aamu kuuden jälkeen samalla paikalla ikkunan alla ja hänet tuli nähtyä usein! <3

Tuntuu että myös hirviä ja peuroja on ollut normaalia enemmän liikkeellä. Yleensä niitä näkee vain etäältä pellolta, mutta nyt oli hauska kun peuroja seikkaili pariin otteeseen pihallakin ja sai hyvää kuvamateriaalia! Ressut molemmilla kerroilla lopulta huomasivat kuvaajan ikkunan läpi ja tuijottivat hetken aikaa järkyttyneinä ennen kuin pinkaisivat karkuun. Sain myös ekaa kertaa videolle ketun!

Lintuihin liittyen on hieman surullisempaa kerrottavaa. Linnunpesiä löytyi tänä kesänä seurattavaksi jopa kaksin kappalein, mutta valitettavasti kasvihuoneessa olleeseen harmaasiepon pesään hyökättiin ja epäilen tikan käyneen syömässä kaikki poikaset. .-( Mustarastaspoikue sai onneksi varttua rauhassa, yksi pienikokoinen pesästä lähtenyt poikanen lensi kuitenkin ikkunaa päin ja menehtyi.

Oravia ei tänä vuonna juuri näkynyt, tai vilahtaa niitä aina toisinaan nopeasti tuossa suoraan ikkunasta avautuvan kuusimetsikön puiden oksilla, mutta ne ennättävät aina kadota näkyvistä ennen kuin saa kameran esille. Olikos se viime vuonna kun jossain tässä lähellä asusti oravanpoikasia ja heidän leikkejä sai useammin kuvattua.

Laitan tähän loppuun vielä isin jouluvideoon tekemäni otsikkokuvan. En tähän hätään keksinyt miten bloggeriin saisi upotettua mp4-tiedoston, joten joudutte kurkkaamaan kuvaa linkin kautta.

Ei kommentteja: