maanantai 18. joulukuuta 2023

Hyödyllinen lattialämmitys

Blogmasin viimeinen viikko käynnistyy, ja koska samalla ollaan suunnilleen viikon päässä itse joulusta, on aika aloittaa joulusiivous. Miten tää suursivousurakka on taas edessä, vastahan tein juhannussiivouksen. xp On kyllä aikakin siivota, menny jo yli kaksi viikkoa niistä viimeisimmistä siivoussuorituksistani + on ollut ihan liian pitkä tauko imuroinnista. En ees muista milloin imuroin viimeksi, mut muistelen että olin aikatauluttanut imuroimisen viikkoa ennen edellisiä lähipäiviä marraskuussa, mut en sit saanut aikaiseksi ja sit tulin kipeeksi ja oli näyttöön/tentteihin valmistautuminen, ja käytin niitä verukkeena sille ettei tarvitsisi siivota. Eli juu, oon ihan liian monta viikkoa jäljessä imurointiaikataulustani. xD Huoneiden nurkkiin on alkanut ilmestyä jopa pölykekoja... No, tuleepa nyt kaikki putsattua kunnolla! Täytyy yrittää ensi vuoden puolella pitää tiukemmin kiinni siivousaikatauluista eikä skipata siivouspäiviä.

Maanantai 1/2 matot + pölyt
Tiistai 1/3 imurointi + lattiapesu
Keskiviikko tiskit + vessa
Torstai 2/2 matot + pölyt
Perjantai 2/3 imurointi + lattiapesu
Lauantai 3/3 imurointi + lattiapesu

Hyvin suunniteltu on muka puoliksi tehty, joten tein siivoussuunnitelmieni pohjalta seuraavan taulukon aikataulun suhteen. Ei tämä kyllä siivousta millään tavalla vienyt puoleen väliin mutta juu... Käytännössä siis imuroin ja pesen lattiat kolmessa erässä, ja aloitin tänään ykkösalueen mattojen tamppauksesta ja pyyhin pöytien ja hyllyjen pintoja, ja huomenna olisi sitten tarkoitus imuroida ja pestä lattiat samoista huonesta jne. Hmm, listalta puuttuu näemmä vielä suihkukaakelit ja pannustakin on otettava joku päivä tuhkaa, täytyy kattoa mihin väliin ne sopisi. 


Mietin otinko tälle päivälle liian kevyen siivousmäärän kun tampattavia mattoja tuli vain 3 kpl, mut noissa olohuoneen megamatoissa riittää tekemistä pelkästään niiden vaikean liikuteltavuuden puolesta. Olkkarin pörrömatto on myös mahdoton hiusmagneetti ja ihmettelen miten mulla voi olla vielä tukkaa päässä kun irtohiuksia sai nyhtää kilokaupalla irti matosta. Imurin tehot ei riitä ja homma pitää hoitaa pelkästään sormin nyppien, joten aikaa sai kyllä kulumaan parissa matossa. Tamppasin vielä ekstraksi yhden lisää, sitten alkoi voimat loppua lol. Oon tuon koulun myötä huomannut miten heikko lihasvoima mulla on, oon tyytyväisenä kuvitellut että satunnaiset treenikerrat kehittää voimiani, mut nyt kun on käyty teoriaa lihasvoiman treenaamisesta on alkanut valjeta miten pielessä oma treenirutiini on ja ne kuvittelemani "voimat" on peräisin lähinnä kompensoivista liikkeistä.


Ruokatauon jälkeen siirryin pölyjen pyyhkimisen pariin, ja se tapahtui jotenkin odottamaani sutjakkaammin ja arvelin että ehtisin tehdä hieman ekstraa, mut tyhjentäessäni pöytää mainoslehdistä jäinkin leikkelemään talteen jouluaiheisia kuvia, joita voi hyödyntää joulukorttien askartelussa. Kovin paljoa ekstraa ei siis tullut, mut alkoi aikakin loppua kun päivä alkoi vähitellen pimentymään. Yritän ajoittaa siivoamisen päivänvaloon ni ei tarvitse käyttää valoja. .-D Senkin takia piti lopetella aikaisemmin kun varasin aikaa suihkussa käymiseen ja hiusten pesuun, minkä jälkeen oli vielä jooga. Iltajoogan tekeminen iltapäivällä ei ole ilmeisesti järkevää, koska iski väsy sen jälkeen ja päädyin ottamaan päiväunet kodinhoitohuoneen lattialla ja käytin tyynynä vaatekasaa. Säilytän vaatteita lattialämmityksen takia lattialla ni saa sitten lämmintä puettavaa päälle. xD Lämpösyistä myös joogamatto sijaitsee samassa huoneessa. ,-)

Ei kommentteja: