perjantai 1. joulukuuta 2023

Joulukuun blogiputki alkakoon

Kyllä vain, koitetaas pitkästä aikaa pistää alulle vanha kunnon blogmas, eli joulukuun ajan yritän julkaista päivittäin postauksia aina jouluaattoon asti! En oo valmistellut tai suunnitellut juuri mitään etukäteen, mut mietin jos joka ilta avaisi Bloggerin klo 20.00 ja katsoisi millaista tekstiä ilmestyy puolessa tunnissa ja puol ysiltä painetaan julkaise silläkin uhalla että saan aikaiseksi vain keskeneräisen lauseen. .----D Eli mennään aika rennolla meiningillä, mikä on ihan hyvä siltäkin kannalta et joulukuu tulee olemaan kiireinen koulujuttujen ja joulusiivouksen kanssa.

Oon viimeisen viikon odottanut joulukuun alkua - ei siksi että olisi ollut kamala hinku päästä bloggaamaan - vaan koska yhden kurssin isojen kirjoitustehtävien palautuspäivät oli keksitty sijoittaa kaikki marraskuun loppuvaiheilla ja koko ajan sai olla jotain työstämässä. Sit kun en kykene saattamaan noita tehtäviä ennakkoon valmiiksi vaan ihan viimeiselle päivälle tulee kauhea loppukiri. Sentään se ei ole sellaista paniikinomaista sähellystä vaan saan sopivasti viime hetken aikapaineesta sen verran motivaatiota että työskentelen tehokkaasti homman loppuun. Tokihan samanlainen tehokkuus olisi hienoa löytää vähän varhaisemmassa vaiheessa, mut täytyy nyt vaan hyväksyä tämä oma aikaansaamattomuus. Ja eihän siinä siis ole mitään pahaa että viimeistelee tehtävän viimeisenä palautuspäivänä, ihan yhtä hyväksyttävää lähettääkö tehtävän muutamaa tuntia ennen määrätyn ajan päättymistä vai viikon etukäteen.

Oon ollut viikonlopusta asti kipeenä, joten se ei ole ollut ihanteellisin yhdistelmä noiden deadlinejen kanssa. Sentään sain siitä hyvän syyn olla siivoamatta, eihän ois järkeä tiskata ja pöpöttää samalla kaikkia astioita yms. Ei myöskään houkutellut palelluttaa itteä suihkussa, ni tuli melkein kahden viikon väli hiusten pesulle. .----D Ensin oli lievää kuumetta, sit olo parani yhdeksi päiväksi ja sen jälkeen alkoi räkiminen. Mut ihan hyvä että syysflunssa iski nyt ni toivon mukaan saa sitten olla terveenä jouluna. Jäin tosin miettimään olinko edes oikeasti sairas, koska eilen illalla palautettuani sen koulutehtävän en ole joutunut niistämään enää kertaakaan nenääni, eli ihan kuin tauti olisi linkittynyt tuohon koulutehtävään(?) Vähän samaan tapaan kun kärsin lukiossa "enkku-allergiasta" (<- psykologin mielestä tuo oli mahtava termi) kun aina enkun tunnin koittaessa kurkkuun ilmestyi limaklöntti ja nenä alkoi vuotaa. 

Oon kyllä tuntenut itteni nyt joulukuun alettua ihan erilaiseksi, verratkaa nyt näitä eiliseltä ja tältä päivältä otettuja kuvia:


Eipä tää joulukuun alku tosin tarkoita että koulujutut olisi vielä takana päin. Seuraavaksi on sitten valmistauduttava vuoden viimeisiin tentteihin ja näyttöihin, katsottava kaikki rästiin jääneet kuormitusfysiologian ja elinjärjestelmien videoluennot ja pari kirjallista tehtävääkin on vielä aloittamatta... Kun tota tehtävälistaa alkoi kirjata ylös joulukuun saapuminen ei yhtäkkiä tunnukaan enää niin vapauttavalta. Ihan ku pitäisi mennä taas niistämään nenä... 

Ei kommentteja: