maanantai 4. joulukuuta 2023

Spotify Wrapped 2023

Oon ollut innoissani Spotifyn kokoamista vuoden musatilastoista ja kattonut omani vaikka kuinka moneen kertaan, siihen saa yllättävän paljon viihdettä ku osa kappaleista vaihtuu joka kerralla. Tätä videota kuvatessakin filmasin homman useaan kertaan, jotta pystyin sitten valitsemaan sen setin mihin tuli mukaan parhaat kappaleet mukaan. .-D


Jos video ei näy, klikkaa tästä!

Viihdytti videon lopun olipa hauskaa -toteamus kun Disco lauleli taustalla "jäi vain ahdinko". xD 

Ei ollut mitään hajua että top 2 kuunnelluimmat kappaleeni ovat molemmat Nick Lacheyn biisejä joten yllätyin. Vaikuttaa et oon suuri fani ja oikeesti en edes tiedostanut kuunnelleeni niin antaumuksella. Vai hetkonen, kuuntelinko jopa yhden Nickin levyn läpi? En myöskään odottanut Tixin olevan toista vuotta putkeen suosikki artisti sillä en oo enää niinkään intoillut hänen musiikista. Oli silti hauska lisä nuo terveiset vaikken ihan kaikkea siitä ymmärtänyt. .-D Bäkkäritkin on vähän random kakkossija mut niiden soimisen oon sentään tiedostanut. Mielestäni Carolina Liar ois ansainnut enemmän kuin vitossijan, siihen nähden et heillä on vaan yksi levy Spotifyssä on mielestäni vaikuttavaa et oon jaksanut kuunnella niitä samoja biisejä niin paljon että se ylti tähän listalle mukaan. Angel With A Shotgun on muuten toista kertaa viiden kuunnelluimman kappaleen kärjessä!

Noista viiden kärjen kuuntelun huippukuukausista oon melko samaa mieltä. 

Minkälaista musiikkia mahtaa olla neon pop punk? Toivottavasti jotain hyvää ku olen sellaisia biisejä eniten kuunnellut. .-D Piti tehdä hieman selvitystyötä muutaman genren suhteen ja sivistää musiikkitietämystäni. Neon pop punkin nimi kertookin aika paljon ja kappaleet ovat hieman popahtavampaa sävyä normi pop punkkiin verratessa. "Neon" viittaa ilmeisesti osittain artistien värikkääseen tyyliin pukeutumisessa tai levyn kansissa yms. ja tämän musiikkityylin kulta-aika sijoittuu 2000-luvun ensimmäisen vuosikymmenen loppuvaiheille. Tuli myös paljon tuttuja poikabändejä vastaan (Fall Out Boy, Panic! at the Disco, Boys Like Girls, We the Kings, The Friday Night Boys, The Cab, The Click Five...) joten kyllä, voin allekirjoittaa kuunnelleeni tätä ja ylipäätään tuntuu että genren kuvaus vastaa yllättävän hyvin musiikkimakuani. Piti myös tsekata tarkemmin tuota post-grungea, joka on siis esikuvaansa hardcore-metallimusiikki painotteisesta grungesta kesympi versio. Tulipa opittua jotakin uutta!

Ei kommentteja: