maanantai 23. toukokuuta 2022

KS: Auringonnousu

Musiikki 🎵

Järjestelin kuukauden biisilistan kappaleet tällä kertaa värien mukaan, sääli ettei upotettu soittolista näytä biisien otsikkokuvia niin visuaalinen vaivannäköni ei nyt edes näy. xp Noh, sentään edes tuo otsikkokuva antaa jotain viitteitä. Biisilistalta löytyy mm. ajankohtaisesti Euroviisubiisejä, ja sit jostain syystä nyt on tullut kiinnitettyä normaalia enemmän huomiota siihen kun ämppä soittaa Mikaa. ,-D Meillä oli yhtenä pajapäivänä levyraati, ja nappasin sieltä innostuttuani pari biisiä mukaan omalle listallenikin!


Jos soittolista ei näy, klikkaa tästä!

Aamukävely 🌄

Tulee jotenkin reipas fiilis kun lähtee heti aamusta ulos kävelylle. Oon pariin otteeseen ollut jopa niin varhain liikkeellä että olen päässyt seuraamaan auringonnousua! Oon vuosien ajan haaveillut että lähtisin ulos katsomaan auringonnousua, sillä muistan kun kävin joskus lapsena ukin kanssa hakemassa aamupostin ja siinä aamukävelyssä oli oma tunnelmansa, ja vihdoin ja viimein satuin heräämään ennen aurinkoa ja sain aikaiseksi lähteä ulos. .-D Kyl kannatti, siitä saa sellaisen omanlaisensa maailman valloittaja -olon kun tietää olevansa ensimmäisenä jalkeilla muun naapuruston vielä nukkuessa. Ei näitä aamukävelyitä voi toki joka päivä harrastaa ettei unirytmi täysin sekoa, mut jos satun heräämään pari tuntia ennen herätyskelloa en yritä väkisin nukahtaa uudestaan vaan lähden mieluummin ulos spontaanisti.

Krouppicast 👂

En ole vuosiin seurannut kenenkään Kroupin jäsenen tuottamaa sisältöä, mut kun Kroupin tubekanava heräsi kuolleista otin ihan huvikseni kuunteluun heidän podcastisarjansa ekan jakson ajatuksena että annan sen pyöriä hetken aikaa kuunteluohjelmana ja eikä mitä, istuin sit koko tunnin korva tarkkana ja siitä lähtien on pitänyt kuunnella joka jakso. Siinä on tietynlaista nostalgian tuntua ilmassa kun tää kolmikko on yhtä aikaa äänessä, ja ylipäätään kiva päästä kärryille mitä tyypeille nykyään kuuluu ja he kertoivat mm. avoimesti, miksi alkuperäinen Krouppi aikoinaan hajosi, tosi hienoo että he kävivät nyt asian keskenään läpi. Silleen ku rupee miettimään mitä kävisi kun itekin alkaisi nyt 15 vuotta myöhemmin selvitellä vanhoja erimielisyyksiä kun niitä suuttumisen syitä oli mitä turhimpia, vois olla aika rakentavaa käydä keskustelua peruskouluporukan kanssa nyt kun kaikki on aikuisia ja niille vanhoille jutuille voisi vaan nauraa. .-D He kertoivat myös suoraan ettei uusia sketsejä ole luvassa, mut kun he kerta nyt tavoittelevat kanavalleeen 100 000 tilaajan rajapyykin ylittymistä ni voisivat nyt sen verran nähdä vaivaa että edes jotain pientä parodiaa laatisivat spesiaaliksi..

Videoeditit 📼

Oon ollut viime aikoina ihan koukussa videoiden editoimiseen, on täytynyt joustaa "aikatauluissani" jotta oon saanut varattua enemmän aikaa editoimiselle. Täällä blogissa aikaansaannokset on näkynyt lähinnä Euroviisu-aiheisina videoina, mut työn alla on ollut muitakin projekteja + ideoita riittää enemmän kuin ehdin tehdä, aiheesta lisää myöhemmin. ,-)

Selviytyjien vanhat kaudet 🌴

Ysikauden käänteet olivat pyyhkiytyneet todella tarkkaan mielestäni, en muistanut entuudestaan juuri mitään saati edes voittajaa, joten sai ihan loppuun asti jännätä lopputulosta niin kuin katsoisi kautta ekaa kertaa. .-D Kilpailijoista ainoastaan Elizan naama oli tuttu, sekin siksi että hän kisasi viime kesänä näytetyllä Amazing Racen kaudella. Hetken jo epäilin oonko mahdollisesti missannut tämän kauden, mut muistin sit kuitenkin tarkasti pari kohtaa varmaan siksi että olin "järkyttynyt" niistä: Se kun Chad paljasti tekojalkansa housunpuntin alta, ja kun vierailulla ollut läheinen lähti kotiin yläosattamana luovutettuaan paitansa. Heimojako tehtiin jälleen sukupuolen mukaan, ja ikä määritti liitot kummassakin heimossa. Uutena käänteenä yhtenä päivänä kumpikin heimo meni heimoneuvostoon, ja palkintokilvan voittanut joukkue sai kisata vielä henkilökohtaisesta koskemattomuudesta. Voittaja käytti riipusta ensin itse, ja sai antaa sen sitten haluamalleen vastustajajoukkueen jäsenelle. Top 5 -suosikkini kauden kilpailijoista:


1. Eliza

Eliza oli pulassa suuren suunsa myötä, eikä tämä pienikokoinen tyttönen ollut aina vahvimmillaan kisoissa mutta petrasi kuitenkin tosi hyvin loppua kohden. Eliza koki useaan otteeseen olonsa uhatuksi omissa liittoimissaan ja jäikin yhdistymisen jälkeen naisten liiton pohjalle, mutta paransi asemaansa liittyessään vanhusten ja Chrisin porukkaan.




2. Chris

Mokattuaan ensimmäisen kisan totaalisesti Chrisin piti olla ensimmäinen putoaja, mutta kummasti hän selvisi siitä loppuun voittajaksi asti. Yhdistymisen jälkeen Chris oli viimeinen mies naisliiton hallitessa peliä, mutta kun naiset alkoivat suunnitella toistensa pudottamista oli Chris valppaana onnistuikin saamaan muista hylkiöistä kokoon uuden valtaliittouman.


3. Rory

Roryn itsenäinen pelitapa pisti muut miettimään hänen äänestämistään, mutta vanhempien miesten liitto dominoi äänestyksiä ja hän säästyi. Heimosekoituksen myötä Rory päätyi naisten puolelle, eikä porukka menestynyt fyysisissä kilpailuissa Roryn isosta panoksesta huolimatta. Olikin kiinnnostavaa kun Rory joutui pistämään peliin kaikki puhelahjansa ja selviytyi yhdistymiseen saakka. Hän oli innoissaan päästessään takaisin miesliittonsa luokse ja jakoi naisten puolelta saamiaan tietoja, mutta alakynteen jääneet miehet pudotettiin yksitellen, Rory ensimmäisenä.


4. John

Johnin peli ei ollut kovin kummoista, sillä miesten puolella otettiin kohteeksi urheilulliset nuorukaiset, ja hän jäi alakynteen sen vuoksi. Johnin huippuhetki oli kuitenkin henkilökohtaisen koskemattomuuden voittaminen, minkä myötä hän pääsi vierailemaan naisten leirissä ja onnistui selvittämään näiden liittoumat pääpiirteittäin kyselemällä aiemmasta äänestyksestä. 




5. Chad

Chadin jalka oli amputoitu, mutta hän ei jäänyt kisassa yhtään muita huonommaksi proteesinsa kanssa. Inspiroivaa, mutta se olikin kaikki mitä Chadista jäi mieleen.




Kymppikauden alku poikkesi tavallisesta, kun kaikki kilpailijat rantautuivat aluksi samalle saarelle ja viettivät ensimmäisen yön yhdessä. Heimojako tapahtui vasta seuraavana päivänä, ja valitsematta jääneet kaksi viimeistä pelaajaa putosivat heti. Tämä kausi muistetaan ehdottomasti parhaiten huonosti menestyneestä Ulong-heimosta, joka hävisi kaikki koskemattomuuskilpailut niin että yhdistymishetkellä vain yksi pelaaja oli jäljellä tästä heimosta. En muistanut tämänkään kauden voittajaa ennakkoon ja kilpailijoiden joukossa oli aika vieraita naamoja, tunnistin entuudestaan ainoastaan Stephenien ja Bobby Jonin. Top 5 -suosikkini kauden kilpailijoista:


1. Stephenie

Stephenie oli tämän kauden todellinen sankari, sillä hän oli osana koko Selviytyjien historian surkeiten kilpailuissa pärjännyttä heimoa, joka hävisi kaikki koskemattomuuskilpailut, mutta Steph sinnitteli mukana ja oli lopulta heimonsa viimeinen jäsen. Huomasin myös, että olin ottanut hänestä vaikutteita vanhojen tarinoideni/sarjiksien naispäähenkilöihin, näkee ketä olin ihaillut. .-D

2. Janu

Voitokkaassa heimossa olemisesta huolimatta Janun peli ei ollut kovin hohdokasta ja mm. rankat sääolosuhteet koettelivat hänen mieltään ja raukka saattoi viettää päiviä vain maaten paikoillaan. Yhdessä koskemattomuuskilpailussa ensimmäisenä luovuttanut lähetettiin rangaistukseksi karkoitussaarelle yhdeksi yöksi, ja tämä koitui Janun kohtaloksi. Janu kuitenkin nautti yksinolosta ja koki onnistumisia, jolloin rangaistus muuttuikin hänen pelinsä kohokohdaksi. Hän päätyi lopulta keskeyttämään kisan, ja iloitsi päästessään pilaamaan liikkeellään muiden suunnitelmat.



3. Angie

Alussa tehdyssä huutojaossa Angie valittiin viimeisten joukossa, mikä ei enteillyt hänelle hyvää asemaa tulevia äänestyksiä ajatellen. Hän onnistui kuitenkin vakuuttamaan heimotoverinsa hyödyllisyydestään yllättämällä muut monipuolisilla taidoillaan kilpailuissa. Valitettavasti häviäjäheimon jäsenyys kävi lopulta hänen kohtalokseen.




4. Bobby Jon

Bobby Jon oli taitava kisoissa, ahkera leirissä ja erittäin hyvännäköinen, ja erityisesti tästä jälkimmäisestä syystä hänen peliään oli mieluista katsella. .-D Sopivasti hän ja lempparini Steph liittoutuivat ja yrittivät viimeiseen asti kääntää häviäjäheimon maineen siinä kuitenkaan onnistumatta, ja BJ putosi lopulta viimeisessä kaksintaistelussa.



5. Coby

Coby avautui menneisyytensä vaikeista ajoista ja kertoi ettei tullut hyväksytyksi omana itsenään nuoruudessa, mutta Selviytyjissä hän ei enää antanut muiden kävellä ylitseen. Cobylla oli usein päteviä näkemyksiä ja ylipäätään hän oli tosi miellyttävä persoona. Oli myös symppistä kun hän paljasti jälleennäkemisjaksossa nimenneensä adoptiolapsensa Janun mukaan!

No nyt selvisi miksi Stephenie ja Bobby Jon olivat jääneet niin hyvin mieleen: He tekivät heti tällä seuraavalla yhdennellätoista kaudella paluun, ja kumpikin heimo sai joukkoonsa yhden kokeneen pelaajan. Aivot on ihmeellisessä sumussa koska en muistanut tästäkään kaudesta juuri mitään, pari valheisiin liittyvää kohtaa oli kuitenkin jäänyt mieleen: Se kun Gary valehtehteli ammatistaan kun ei halunnut muiden tietävän hänen historiastaan NFL-pelaajana, ja toisella kertaa Judd voitti kilpailusta vihjeen kätketyn koskemattomuustalismaanin piilopaikasta ja kertoi muulle porukalle väärää tietoa, jotta nämä eivät osaisi etsiä talismaania. Ja kyllä, tämä oli ensimmäinen kerta kun pelissä oli mukana koskemattomuustalismaani, historiallinen hetki! Talismaani käytettiin jo ennen äänten kirjoittamista, jolloin sitä ei juuri voinut hyödyntää isommissa taktikoinneissa, vaan se oli enemmänkin samanarvoinen kuin tavallinen henkilökohtainen koskemattomuus. Tällä kaudella heimosekoitus hoidettiin jännästi: Aluksi kumpikin heimo sai valita keskuudestaan kaksi jäsentä, jotka ansaitsisivat piknikin, ja näiden poistuttua loppujen joukosta valittiin yksi henkilö, joka on omistautunein omalle heimolleen. Tämän jälkeen vain tämä yksi pelaaja jäi paikoilleen ja muut vaihtoivat huiveja, ja piknikiltä palaajia odotti kiva yllätys kun heimojako oli mennyt uusiksi heidän poissaollessaan. .-D Top 5 -suosikkini kauden kilpailijoista:


1. Stephenie

Steph on ykköseni tälläkin kaudella, vaikka pidinkin enemmän hänen aiemmasta pelistään. Hän itsekin totesi, miten erilaista pelaaminen on kun pääsee olemaan kiinni vallan kahvassa. Stephenie eteni tällä kertaa finaaliin saakka, mutta hänen kompastuskivekseen koitui pudotetut liittolaiset, jotka olivat katkeria tuomariston jäseniä. Sääli ettei hän voittanut!



2. Lydia

Lydia joutui ylenkatsotuksi ikänsä puolesta ja oli jo alkuvaiheessa pudotusvaaran alla, mutta lopulta hän pääsi osaksi valtaliittoumaa ja eteni sen turvin pitkälle. Lydia oli mielenkiintoinen persoona ja hänen asenteensa saattoi vaihdella paljonkin pienestä kiukuttelusta erilaisiin innostaviin tempauksiin, mutta yleisellä tasolla hän oli pidetty.



3. Rafe

Arvostin miten Rafe pelasi sydän järjen edellä ja kyseenalaisti valtaliittouman toimintaa näiden kohdellessa muuta porukkaa ikävästi, ylipäätään hänelle oli tärkeää pelata omien arvojensa mukaisesti. Odotusten vastaisesti tämä hontelo homopoika dominoi koskemattomuuskisoja, ja hänellä oli finaalikaksikkosuunnitelma Dannin kanssa, mutta viimeisen koskemattomuuskilvan jälkeen Rafe purki reiluuttaan sopimuksen, jotta Stephilläkin olisi mahdollisuus tulla valituksi.


4. Margaret

Ensimmäisenä palkintokisana ollut 11 mailin patikkaretki viidakon halki uuvutti kilpailijat, ja sairaanhoitaja kokemuksensa myötä Margaretista tuli leirinsä hoitaja, kun nestehukka näännytti tiimin vahvimmat miehet totaalisesti. Heimosekoituksen myötä Margaret jäi vähemmistöön hänen entisen heimotoverin hypäressä vastustajien puolelle ja putosi pian tämän jälkeen.




5. Blake

Blake loukkaantui alussa olleen viidakkopatikoinnin aikana ja oli ensimmäiset päivät huonossa kunnossa, mutta siitä huolimatta hän hoiti osuutensa kilpailuissa mallikkaasti. Kun hänen vointinsa koheni Blake alkoi käydä heimotoveidensa hermoille leveillessään milloin mistäkin aiheesta, ja hänet pudotettiin lopulta käytöksensä vuoksi.



Sami Kieksin dokkarit 📹

Perehdyttiin yhtenä pajapäivänä Sami Kieksiin ja tämän tuotantoon. Hän on dokumentaristi, joka käsitettelee dokumenteissaan yksinäisyyttä, syrjäytymistä sekä kiusaamista sen eri muodoissa. Omien vaikeiden kokemustensa vuoksi Samille on tärkeää tuoda esiin sellaisia tositarinoita, jotka jäisivät muuten helposti kuulematta. Hän onkin saanut tunnustusta työstään; esim. tiedonjulkistamisen valtionpalkinto syrjään jääneiden äänien tavoittamisesta. Katsoin muutaman kauden Some Deep Storysta ja täytyy ehdottomasti jossain vaiheessa katsoa loputkin, oli tosi kiinnostavia. Myös Logged in vaikuttaa vilkaisemisen arvoiselta sarjalta.

FS-mararon 💋

FS:ssä oli viime viikolla taas alennukset, jolloin pääsin käyttämään TP-säästöjäni ja jatkamaan Nathanielin reitin uusintaa. Kivaa oli ♥ ,-)

Ei kommentteja: