torstai 27. joulukuuta 2018

Joulunajan kuulumisia

En malta enää pysyä blogista erossa vaikka blogmas vasta saatiin päätökseen, melkein orpoa kun enää ei olekaan kiire valmistella joka päivälle postauksia. .-D Kirjoittelen nyt vähän viime päivien kuulumisia kun tässä on ollut normaalia enemmän menoa ja meininkiä.

23.12.
Jouluun on enää yksi päivä ja lahjat on vielä ostamatta! .-o Meidän oli tarkoitus yrittää ajella Fikun kanssa jonnekin paremmille kauppapaikoille Lahteen tai Hyvinkäälle, mutta päätettiin sit lopulta vain tyytyä pusikkokesomme Tokmannin tarjontaan. Isi lähti kuskiksi, ja shoppailusta tulikin sitten varsin mielenkiintoista, sillä meidän kolmen piti vältellä toisiamme kauppareissulla ettei kukaan näe toisten ostoskoreissa olevia tavaroita. .-D Suunnattiin ekana Fikun kanssa hyödyntämään voimassa ollutta kahvitarjousta. Kahvia sai ostaa yhden paketin per talous, joten heitettiin kummankin ostoskoriin kahvipaketit ja hajaannuttiin sen jälkeen omiin suuntiimme. Kävipä kuitenkin niin että törmätessämme isiin ostoksia tehdessä isi mainitsi kahvitarjouksesta ja ehdotti että ostettaisi sitä hänelle, joten se siitä yllätyslahjasta. XD Fiku sanoi kaipaavansa uutta paperia maalaamista ja varten, ja mä puolestani olin vihjaillut huulirasvapulastani, mutta en tiedä oltiinko me sokeita kun ei löydetty kummankaan toiveita Tokmannin tarjonnasta, joten piti sitten keksiä jotain ihan muuta. Päädyin kokoamaan Fikulle ns. trooppisen lahjan, johon sisältyi erilaisilta hedelmiltä tuoksuvia/maistuvia tuotteita, kuten karkkeja, teetä, saippuaa yms.

Isi toi meille tänään myös joulukuusen, ja illemmalla koristeltiin se Fikun kanssa ja laitettiin toisillemme paketoimamme lahjat (+ pari isiltä saatua pakettia) kuusen alle odottamaan jouluaattoa.


24.12.
Jouluaattopäivä lähti käyntiin varsin viileissä merkeissä, sillä asunnon sisälämpötila oli laskenut yön aikana 15-16 asteeseen. Tulen sytytys ei normaalisti kuulu tehtäviini, sillä olen siinä niin huono ja sitten vain alkaa ärsyttää kun ei onnistu, mutta tiesin ettei Fiku heräisi vielä muutamaan tuntiin, joten päätin että menen ainakin kokeilemaan pannun sytyttämistä. Ilmassa oli ilmeisesti jouluntaikaa, sillä tuli syttyi heti ensiyrittämällä, ja siinä mä sitten ladoin puita pannuun hyräillen päässä jostain syystä innokkaasti pyörivää Joulumaa-laulua. Aurinkokin pilkahteli kivasti pilvien takaa käydessäni ulkona hakemassa puita, ja täytyi siinä ihan hetkeksi pysähtyä katselemaan kauniita maisemia.

Fikun viimein noustua ei sännätty vielä kurkkimaan kuusen alle, vaan syötiin ensin. Meillä oli oikein "luksus" aamupala kun sai syödä manskun ja banskun molemmat, yleensä syödään vain jompikumpi / ateria. .-D Fiku oli myös haaveillut pakastimessa olevista mansikoista, joten sulatettiin yksi rasiallinen niitä. Tajusin että tämä meidän hedelmäpainotteinen ateria sopi tosi hyvin yhteen Fikulle ostamani trooppisen lahjan kanssa!

Vihdoin koitti lahjojen avaaminen. Ehdin jo pelätä mokanneeni Fikun lahjan, sillä huomasin vasta myöhemmin ostaneeni mustaa teetä, mistä Fiku oli aiemmin sanonut ettei pidä, mutta nuo hedelmämaut osoittautuivat onneksi ihan hyviksi kokeiltuamme, joten siitä selvittiin. Sain Fikulta uuteen talvitakkiini (uuteen ja uuteen, se ostettiin jo viime talvena mut en käytä sitä muihin kuin "hienoihin" menoihin niin on ollut harvemmin päällä) sopivan pipon, hiusharjan ja suklaata. Lahjojen avaamisen jälkeen lämmiteltiin tanssimalla JD:n Xmas Tree, auttoi kyllä hyvin. .-D


25.12.
Päätettiin kutsua isi tänään joulukylään, joten leivottiin sitä varten pipareita. Aiemmin pipareita paistaessa ongelmana on ollut pipareiden kärventyminen, mutta tällä kertaa uuni oli kai jotenkin väsynyt kun pipareita sai pitää uunissa melkeinpä sen suositellun maksimiajan seitsemän minuuttia ja silti piparit jäivät vähän löllön oloisiksi, mutta kyllä ne siitä sitten kovettui. Isi oli ollut aiemmin päivällä joulukahvilla naapurin luona, ja sit illemmalla vaan uusiksi meille herkuttelemaan. .-D Aluksi availtiin lahjoja ja isi väitti ettei muka tajunnu etukäteen että paketissa oli kahvia vaikka oli kaupassa nähnyt kun me ne ostettiin. Yhden kahvipaketin olisi kuulemma tajunnut lahjapaketin muodosta, mutta kun niitä oli kaksi se jotenkin hämäsi. .-D Isi toi mukanaan vähän lisää lahjoja, ja hän oli hauskasti huomioinut meille ajankohtaisia juttuja: Fiku sai jalkarasvaa kipeille jalkapohjilleen, ja mä puolestaan ilahduin sudoku-lehdestä, varmaan isiä ärsyttää kun mä aina kotona käydessä ratkon kaikki lehdessä olevat sudokut niin nyt mulla on sitten oma vihkonen jonka voin ottaa aina mukaan. .--D Isi keitti itselleen kahvit ja me juotiin Fikun kanssa teetä, ja siinä sitten popsittiin samalla pipareita ja halloweenista saakka isiä varten säästössä ollutta lakritsivalkosuklaata.

26.12.
Nyt alan ymmärtää puheet joulun lisäkiloista, sillä mässäily jatkui vielä tänäänkin kun yhdet sukulaiset kutsui meidän perheen perinteisille Tapaninpäivän kahvitteluille. Nää vierailut on aina varsin mielenkiintoisia Fikun tee-se-itse -leipätarjoiluilla, ja jostain syystä kakun aloitusleikkaus nakitetaan aina mun tehtäväksi ja sit pilaan kauniin kakun leikkaamalla ihan vinoon. .-D Jäätelöäkin joutui taas syömään lautasen täydeltä, mut tasoitti mukavasti kun söi jätskin päälle pari leipää niin ei tullu huono olo makean takia. Lahjojakin saatiin; taas lisää lankakeriä, en oo vielä edellisillekään keksinyt käyttöä. Täytynee kaivaa sukkapuikot esiin ja vähän miettiä mitä lähtisi väkertämään. Hauska yllätys oli myös pähkinäsuklaalevy, sillä olin aiemmalla kauppareissulla himoinnut salaa  juuri sitä makua, ja sit nyt tuli lahjaksi. .-3

Tänä vuonna joulunaika oli jotenkin paljon touhukkaampaa kuin yleensä ja tuntuu ettei ole edes ollut aikaa laiskottelulle, mutta onhan sekin ihan kivaa kun on kerrankin jotain tekemistä. .-D Ehkä tässä on nyt muutama rauhallisempipäivä ennen kuin uuden vuoden paukutukset alkaa.

Kysymys lukijoille:
Oliko teillä joulukuusi?

Vaihtoehto 1: Tietty!
Vaihtoehto 2: Ei.

2 kommenttia:

Fiku kirjoitti...

Miksi mä aloin miettiä tota sun esittämää kysymystä Korpin äänellä: "Onko teillä joulukuusi?" Ja Alfred vastaa: "Tietty". .---DDDDD Ihanaa kun sä toit mulle troopiikin Suomen pakkasille. <3 Onnistuit kyllä hyvin. Mäkin mietiskelen ahkerasti, mitä mä haluisin tehdä kaikista lahjalangoista, ja oon saanutkin erilaisia ideoita. Toivon melkeen että universumi vielä heittäisi mulle sellaisen mahtavan valmiin idean, mikä inspirois mua paljon. .-D Nääh, sitä sanotaan myös, että älä mieti liikaa vaan ala tehdä! Sä olit tosi hyvä sen tulen kanssa. .-) Sinä ja isi olette ihania. <3 Huvittavat noi meidän joululahjaostokset. .-D Sudokukirjat on hauskoja. .-D Kivaa että oot innostunut postailusta! Mulla se innostus on tällä hetkellä vähän laskussa. .-D Kiitos!

Kasa kirjoitti...

Ei hyvänen aika noi sun Korppi ja Alfred mietteet. .--DDD XD Mietin joo et ei kovin jouluinen sellainen trooppinen lahja, mutta mukavaa että se sattui olemaan juuri miellyttävä. .-) Mun ideoita rajaa ihan vaan se etten osaa tehdä muuta kuin oikein ja nurin neuletta. .-D Kunnollinen idea innostais kyllä varmaan työskentelemään. .-) Sinäkin olet ihana. <3 Hauska tää sudokuriippuvuus. .--D Nooh, en mäkään tätä postausta yhdellä kertaa kirjoittanut joten alkaa taas mennä siihen vanhaan hitaanpaan rytmiin. .-D Uudelle vuodellekin olisi monia postausideoita mut saa nyt nähdä mitä jaksaa ja ehtii toteuttaa. .-D No mut nyt voi hyvin taukoillakin vähän ahkeran joulukuupostailun jälkeen. .-) Kiitos kommentista. <33