lauantai 15. joulukuuta 2018

Hauskat Kisujutut

Tämä postaus käsittelee meillä usein pyörivää suloista kisuvierasta. .-3 Heti tähän alkuun tarkennan että kyseessä ei siis ole meidän kissa (eikä sen oikea nimi ole edes Kisu), kunhan aina kaveerataan naapureiden kissojen kanssa heidän tietämättään (tai todennäköisesti he kyllä ovat miettineet syitä sille miksei Kisu tule joka yö omaan kotiin, hmm... .-D).

Törmättiin ekan kerran Kisuun joskus alkusyksystä olleella talonlämmitysreissulla. Ulkona oli jo vähän hämärää, ja katselin että istuukos tuossa tiellä jokin eläin. Kisuksihan se paljastui, ja Kisu antoi meidän heti silittää vaikka se meitä taisi vähän epäilyttävinä pitää. Mietittiin että kuka ihme tämä kissa oikein on, sillä se muistuttaa ulkonäöltään yhtä Sepon kissaa jota ei olla nähty vuosiin, mutta luonteeltaan tämä on ihan erilainen mitä muistelin.

Kisusta muodostui vähitellen meidän lämmityskaveri, ja törmättiin siihen useammankin kerran käydessämme taloa lämmittämässä. Utelias Kisu lähti välillä seuraamaan meitä ja lopulta se alkoi pyrkiä meidän perässä sisälle. Hengattiin monena iltana eteisessä ja Kisu veti meidän jaloissa ihanaa kerhäys-puskurinkiä. <3

Kisu kyllästyi nopeasti eteiseen ja halusi päästä tutkimaan taloa laajemmin, ja enää täältä ei löydy nurkkaa tai tasoa missä Kisu ei olisi käynyt (paitsi ihan korkeimmat kaapinpäälliset).

Kisun vierailut menevät melko usein tämän rutiinin mukaan:
  1. Tervehdyspuskut, kehräämistä ja talon tutkimista.
  2. Kisu vetäytyy pöydän alle peseytymään rauhaan meidän innokkailta käsiltä. .-D
  3. Kisu etsii itselleen makuupaikan TAI lähtee ulos.

Kisu kulki hetken aikaa nimellä Kuratassu, voinette arvata miksi... Yhdessä vaiheessa koko terassi oli kuraisten jälkien peitossa, ja jälkiä löytyy yhä mm. ulko-ovesta ja keittiön ikkunalasista.

Seisoskeltiin kerran Kisun kanssa tienvarressa hämärässä illassa. Yhtäkkiä pusikosta kuului rapinaa, ja eteemme säntäsi rusakko. Pupunen oli ilmeisesti vähän hämillään kohtaamisesta ja lähti aluksi juoksemaan meitä päin ennen kuin tajusi kääntyä pellolle. Kun kerrottiin tämä isille isi totesi että "Pupu taisi erehtyä henkilöstä". .-D

Kisu on taitava metsästäjä, ja kuistilta on pariin otteeseen löytynyt verijälkiä ja hiirenjämiä... Kisu on jopa onnistunut livahtamaan sisälle saalis suussa, ja siitä vasta tilanne syntyikin, mutta näin jälkeenpäin asia lähinnä huvittaa. .-D Nykyään täytyy ennen Kisun sisälle päästämistä raottaa ovea vain hiukan ja tarkistaa ettei sillä ole mitään suussa. Myös silloin jos Kisu ravaa jatkuvasti sisään ja ulos voi se merkitä sitä että sillä on ulkona saalis minkä se haluaisi näyttää meille.

Kisu tykkää tulla välillä "yökylään". Tällöin Fiku valvoo 6-7 asti ja sit alkaa mun vahtivuoro, yleensä Kisu tosin haluaa ulos heti kun mun vahtivuoro alkaisi. .-D Kisun mieli köllöpaikat top 3:
  1. Sänkyni jalkopää (Välillä Kisu tulee nukkumaan mun kanssa, tai ehkä se on enemmän vilttini perässä. .-D)
  2. Sohva (Kisu osallistuu toisinaan Alfredin katseluun mun ja Fikun kanssa. .-3)
  3. Keittiön nurkassa olevalla tuolilla patterin vieressä.
Kisu ei ole mikään sylikissa ja silittääkin sitä saa vain rajallisesti ja sitten se alkaa näykkimään pitääkseen sormet poissa. Kerran Kisu kuitenkin kiipesi ihan itse makoilemaan syliini, varmaan koska se oli taas vaan vilttini perässä mut se oli suloinen ele silti. .-3

Tiedetään että Kisu on oven takana odottamassa sisäänpääsyä siitä kun kuistin lattia kolisee Kisun hypätessä pihapöydälta alas. Kisu saattaa malttamattomana myös tulla raapimaan ikkunaa ja maukua jos ovi ei meinaa aueta heti. .-D 

Kisu osuu usein meidän kävelyreitille, ja siinä sitten todetaan "silmät katsovat meitä pimeydestä" kun hämärässä Kisun kiilusilmät osuvat valoon ensimmäisenä.

Kisu pitää meidän joogaa epäilyttävänä. Katottiin miten Kisu asettui makuulle ja aateltiin että ehitään joogata tässä välissä. Meneillään oli joku vatsalihaksille liian rankka liike josta mä päätin pitää tauon ja katsoa mitä Kisu tekee. Noh, Kisu oli noussut istumaan ja tuijotti silmät pyöreinä meidän joogaamista. XD Muutenkin Kisu kiertelee ympäriinsä vähän levottoman oloisesti aina silloin kun sattuu olemaan kylässä joogan aikana, ja kerran Kisu tassutteli läppärin näppäimistön poikki, jolloin ruudulla pyörivä joogavideo hyppäsi alusta loppuun, eli Kisu ilmeisesti yritti ripeyttää meidän tahtia jotta tämä epäilyttävä aktiviteetti loppuisi nopeammin. .--D

Kisu on tehnyt muutakin meidän läppärillä: Se on mm. vaihtanut koneella soivaa biisiä, katkaissut nettiyhteyden laittamalla lentotilan käyttöön ja mykistänyt äänet kesken Alfredin katselun. Kisu myös tykkää puskea läppäriä.

Meillä ei ole mitään hienoja leluja Kisua varten, mutta ollaan onnistuttu viihdyttämään häntä yksinkertaisimmillakin konsteilla. Kisun lempilelut top 3:
  1. Housun puntin kiristykseen alkoitettu lyhyt nauhanpätkä (joka menee tyyliin kohta poikki, millä mä sitten kiristän housujani?)
  2. Ponnarit (Kisulla on tapana mennä leikkimään ponnareillani sängyn tai sohvan alle, ja sitten ponnarit jäävät sinne pölyttymään ja niitä saa kurkotella kontillaan lattialla.)
  3. Tyhjä vessapaperirulla (tämä ei tosin jaksanut viihdyttää Kisua kovin pitkään.)
Kisulla on ihania ilmeitä: Kisua leikittäessä hän tekee hassun leikki-ilmeen, ja yksi ilme ollaan nimetty äkä-ilmeeksi, jonka kisu voi tehdä liiasta silittämisestä tai kun häntä ei päästä sisään, ja kerran Kisu mulkaisi minua tällä ilmeellä röyhtäistyäni äänekkäästi. .-D

Ooh + Soma + Mistä ilahduit viimeksi? + Kisusta. <3

Käveltiin kerran illalla ilman otsavaloa koska kuu valaisi niin hyvin. Siinä sitten kiinnitin huomiota edessä olevaan tummaan könttiin ja kysyin onko se Kisu, ja Kisuhan se oli. 

Nyt Kisua ei ole näkynyt pariin päivään. .-( Ehkä pakkanen ei houkuttele lähtemään ulos tai sitten Kisu on joutunut kotiarestiin jatkuvasta karkailustaan tai ehkä Kisu pitää lomaa meistä, ei ois eka kerta kun Kisu pitäisi yhtäkkiä jopa yli viikon mittaisin vierailutauon. Oli miten oli, toivottavasti Kisu on kunnossa, jäljistä päätellen ulkona on liikuskellut jokin isompitassuinen otus ja olisi kurjaa jos se kävisi pienen Kisun kimppuun... 

Fiku saa täydentää kommenteissa jos unohdin jotain, voit ainakin kertoa itse sen luontoäänijutun. .-D

Kysymys lukijoille:
Kissat?

Vaihtoehto 1: +
Vaihtoehto 2: -

2 kommenttia:

Fiku kirjoitti...

No niin, minäpä aloitan luontoäänijutulla! Kisu oli nukkumassa/istuskelemassa sohvalla, kun minä olin koneella. Mä ajattelin että nyt tarvitsen jotain rentoutusmusiikkia, ja laitoin tubesta soimaan jonkin metsäaiheisen meditaatiobiisin (tämä se oli https://www.youtube.com/watch?v=3pGwlKjpdfc), jossa kuului kaikkea linnunlaulua ja muita metsä-ääniä. Siitä kisu hämmentyi ja nosti pään heti ylös. Hän kiipesi syliini ja laittoi tassunsa koneen pöydälle löytääkseen selityksen niille äänille. Minä siirsin kisun jalat alas, ja hän lähti seikkailemaan muualle taloon. .-D Kisu ei varmaan osannut odottaa sellaisia metsä-ääniä talon sisällä, ja täytyi selvittää, mistä niitä ääniä tuli. .-D

Mun mielestä sä et maininnut tästä, mutta meillä on suihkun vieressä vati, jossa on vähän vettä. Se on kisun juoma-astia, ja hän käy siellä välillä lipomassa. .-D Sitten se kun hän leikkii sillä sinun sängyllä! Alkuun hän teki varoitusäänen, ja sen jälkeen hän heittäytyi maahan ja alkoi kynsillään vetää itseään sängyn patjaa pitkin maassa. .--DDD <3 Mun vaatehuoneessa on myös hauska "reikä" seinässä, mikä oli kisusta mielenkiintoinen joskus. Kisu tykkää mielellään nukkua ihmisten kanssa, ja jos Kasa on nukkumassa, viettää kisu suurimman osan ajasta Kasan jalkojen tai viltin päällä köllötellen. <3 Kerran kisu tuli nukkumaan Kasan kanssa. Sitten mä vaan kaikkea juttelin Kasan kanssa siinä hetkessä, ja aamulla valkeni että Kasa oli kokoajan vaan nukkunut silloin. .--DD Ihania juttuja!

Oi kisukisukisu, ihana postaus. .-->> <3<3<3<3<3<3 Meidän ihana kaveri! "Look into my cat" "She's not my cat..." "Would I lie to you?" "Oh yes!" Ihania kissamuistoja! Ja ihania kuvia. <3 Niin ihana ihana maumaumau. .--> <3<3<3 Niin hauska, leikki-ilmeet ja kaikki. .-D Äkäilme röyhtäistessä! "I can't keep my hands off you", ja kisu vaan "et takuulla mua silitä!" Ihana luonne. .--D Kisu on mulle opettanut, miten sääntöjä voi rikkoa ja elää vapaammin. Hän tuosta vaan hyppää pöydälle, koska hän voi. .-D Isi siitä talouspaperitelineestä: "Olette nostaneet kissan pöydälle". <3 Kisu on niin ihana kun hän tulee sisälle ja puskee ja kehrää ja puskee ja kehrää! <3<3 Hän on täydellinen! Kuratassu! Soma! Ooh!

Toi joogajuttu oli niin huvittava. .--DD Ei meinannut naurusta tulla loppua, ja se vielä lisäsi tilanteen uhkaavutta kisun silmissä. .--DD Samoin kun tanssittiin, kisu näytti niin ärsyyntyneeltä. Tai se kun dubattiin Bratz-videota! Oli Jaden tai Fiannan ääni niin häiritsevä, että kisun unet keskeytyi ja hän käveli jutellen meidän ympärillä. .-D Kisukin saa välillä kestää meitä! Oi joi, mitähän sitten tapahtuu, kun se naru lahoaa? Onhan meillä varmaan jotain rikkinäisten kenkien nauhoja, mitä voit ottaa korvikkeeksi. .-D

Onneksi tulee varmasti vielä päivä, jolloin saadaan taas silitellä kisua. .-) Kiitos tästä suloisesta postauksesta. <3<3<3 Minä pidän kissoista!

Kasa kirjoitti...

Noin, siitä saatiin luontoäänitarinakin mukaan, kiitos. .-D Aijuu, Kisun itse valitsema juomavati! Ja sänkyleikit varoitusäänien kera. .-DD Oli kyl hauska kun kolistelit siellä vaatehuoneessa ja Kisu tuli katsomaan, sit totesit "Toivottavasti Kisu ei mene tuonne reikään" ni heti se oli työntämässä päätä sinne. XD Eikä toi kun juttelit mulle ja mä en vastannut mitään koska nukuin. .----D Onpas meillä monta Kisuun liittyvää biisiä, vois tehdä Kisu-soittolistan joskus. .--D Kiva kun kehut ottamiasi kuvia. .--D Mut ihania on Kisu on niin soma. <3 Hehe, tuolla yhessä kuvassahan se talouspaperitelinekissakin vilahtaa. .-3 Ihana soma puskukehräys ooh. <3 Kisu pitää meitä kyllä ihan kummajaisina silloin kun joogataan. XD En tiiä voisko se siinäkin reagoida niihin videoiden musiikkiin tai jotain? Kun joogataan vaikuttaa Kisu olevan meistä vähän huolissaan, mutta tanssit pelkästään ärsyttää. XD Mun ois pitänyt muistaa toi Bratz-juttu, ei hyvänen aika. .---D Jaden ja Fiannan äänet oli Kisu-paralle vähän liikaa. Vois ottaa Kisun leluksi jonkin kengännauhan ja mä saisin pitää oman nauhani (paitsi jos Kisu ei hyväksy leikitysnarun vaihdosta). Kisua on niin mukava silitellä. <3 Hauskaa että pidät. .-D Kiitos pitkästä kommentista. <3