maanantai 7. tammikuuta 2019

Vuodenvaihde piirustuksina

Pienenä mulla oli usein tapana piirtää kuva meidän uuden vuoden vietosta ja rakettien ampumisesta, varmaan tyyliin joululahjaksi saadut uudet värikynäboksit innoitti tai jotain. Päätinpä nyt noista vanhoista tavoistani mallia ottaen kuvittaa tämän postauksen hutaisilla (muuten vaan saatoin käyttää jopa tunnin yhden kuvan tuhertamiseen) piirustuksillani. Kuvat on ihan hiirellä piirretty, perspektiivit menee miten sattuu enkä jotenkin koskaan ole tajunnut miten varjostaminen toimii, joten jälki ei ole mitään taidokkainta, mutta ei anneta sen häiritä. .-D

Uutena vuotena myrskysi kovasti, ja isi sanoi että lämpimin paikka olisi seinustan vieressä, joten seistiin siinä sitten Fikun kanssa koko aika ja se oli voivoi jos raketit lensi katvealueelle. Ilotulituksesta pitivät huolen perinteiseen tapaan isi kaverinsa kanssa.
Näytin kutakuinkin tältä tähyillessäni taivaalle kohoavia raketteja. Jotkut raketit oli niin kirkkaita että hyvä kun pystyi pitämään edes silmiä auki. .-D Sit toivoisin että silmälasien käyttäjille keksittäisi jokin parempi silmänsuojauskonsti kuin suojalasit, koska ne on tosi hölmöt siinä lasien päällä. Yläasteellakin kemian tunneilla inhosin aina suojalaseja.
Jossain kohtaa Fikun kaveri saapui paikalle. Heidän perheen juhlinnat olivat loppuneet aikaisemmin, koska heillä ei ollut raketteja. Fikun kaveri kertoili uuden kissanpentunsa kommelluksista. .-3
Myös naapureiden raketteja tuli stalkattua.
Joo, en osaa kuvittaa raketteja, joten siirrytään eteenpäin. .-D
Kun kaikki raketit oli ammuttu siirryttiin sisätiloihin ja isi teki meille mehukattauksen. Siinä meidän istuskellessa vuosi sitten virallisesti vaihtui.
Kun kaikki olivat saaneet makeata tarpeekseen lähdettiin sitten esittelemään Fikun kaverille meidän uutta asuinpaikkaa. Asunnon esittelyssä kiinnostusta herätti mm. pullokokoelma. .-D
Lopulta kokoonnuttiin kaikki olohuoneen sohvalle esittelemään Fikun kaverille tapamme mukaan uusimmat videotuotoksemme, ihan sama kiinnostaako Fikun kaveria vai ei. .-D Videoiden jälkeen olin vielä hetken koneella ennen kuin lähdin nukkumaan ja jätin Fikun kavereineen tekemään uuden vuoden ennustuksiaan yms.

Kivasti alkaa taas lipsua tämä postausrytmi ja tämäkin postaus valmistui nyt vasta viikkoa myöhemmin kun mun piti alkaa leikkiä taiteilijaa. Nooh, tää myöhästely nyt ei ole mun kohdallani mitään uutta. .-D Suunnitteilla olisi vielä useampikin ns. uuden vuoden postausidea, katellaan nyt miten kerkeän niitä toteuttaa.

Kysymys lukijoille:
Oliko teillä raketteja?

Vaihtoehto 1: Jep.
Vaihtoehto 2: Ei.

4 kommenttia:

Fiku kirjoitti...

Vau, tää oli aivan sairaan hieno! .--DD .-o <3 !!! Tässähän oli kaikki varjostukset ja värit ja tunnelmat täysin kohdallaan, joten ole ihmeessä ylpeä! .-D <3 Omassa päässä aina aattelee, että nopeastihan minä jotain vaan tuherran, mutta todellisuudessa hommaan menee oikeesti tunteja. .-D Tosi ihania! Aivan mahtava idea tää kuvitus. Sä oot niin taitava! Jos mitenkään jaksat, niin kannattaa jatkossakin piirrellä ja taiteilla. .--) Ihanaa että palautit lapsuuden perinteitä nykyhetkeen. .-) Vautsi! Mä olen niin vaikuttunut ja inspiroitunut. .-D Suosikkikuva: https://imgur.com/gLb1txL (Se missä katotaan naapurin raketteja.) Toi vika kuvakin on ihanan täyteläinen. .-) Tänä vuonna ne raketit oli kyllä tosi kirkkaita, ja mäkin välillä suljin yhden silmän, että jotain pystyi näkemään. .-D Mulla oli joka kuvassa terävä nenä, ootko sä tehnyt havaintoja vai tuliko sattumalta? .--D Kiitos postauksesta! Iloa niiden muiden postausten tekoon. Niistä tulee hyviä ja hienoja. .--)

Kasa kirjoitti...

Hauskat noi sun hymiöreaktiovaihtelut tossa alussa. .-D Ooh, kiva että tykkäsit kuvista ja ylipäätään postausideasta. .-3 Kun tätä postausta lähdin tekemään mietin että käytän yhteen kuvaan maksimissaan kymmenen minuuttia aikaa mut jo ekan piirustuksen kohdalla huomasin että se on aivan liian vähän kun iski tarve värittää kaikki niin huolella yms. .-D Mulla onkin jo seuraava piirtoprojekti mielessä, mut ennen sitä pitäisi kai tehdä vähän muita postausjuttuja. Yllätyin miten järkevää jälkeä ilman piirtopöytääkin voi saada aikaan! Tykkään tuon sun mainitseman suosikkikivan kuusikosta, sit muita lemppareitani on pullokokoelma ja mehukestit. .-D Mistähän se johtuu että välillä raketit on liian kirkkaita, muistan että joskus aiemminkin on ollut sama ongelma. En mä mitään nenähavaintoja ole tehnyt, ihan sattumaa. .--D Kiitos ja kiitos myös iloisesta kommentista. .-) <3

Riina kirjoitti...

Täähän oli hieno :D Hyvin oot tehny tän!

Kasa kirjoitti...

Kiitos! .-)