tiistai 18. joulukuuta 2018

Gallup: Vuosi 2018 musiikkina

Päätettiin Fikun kanssa vähän avustaa toisiamme blogmasin kanssa ja teimme toisillemme täytettäväksi gallupit. Muistakaa postauksen lukemisen jälkeen käydä katsomassa mitä Fiku vastaili esittämiini kysymyksiin! ,-)

Sain Fikulta tällaisen tehtävänannon:
Selaa vanhoja KS-postauksiasi ja valitse musiikin seasta jokaiselle kuukaudelle "tärkein biisi", mikä merkitsi paljon sun elämässä siihen aikaan, ja voit muutenkin vähän avata, mistä tykkäsit siinä ja mitä ajatuksia ym. se herätti. Sana on vapaa!

  
  
  
  

Noniin! Tää vuosi ei ehkä ollut mulle musiikillisesti kovin ihmeellinen, mutta jokaiselle kuukaudelle löytyi kyllä hyvin biisi, myös joulukuulle. Laitoin jokaisesta kappaleesta pätkän lyriikoita suosikkikohdistani. .-)

♫ Tammikuu: 4 Non Blondes - What's Up ♫

Hauskasta He-Man-videosta tuttu biisi tuli vastaan uuden Rock-laulupelin kautta. Vaikka Rock-pelissä oli paljon muitakin kivoja lauluja oli pakko ottaa juuri tämä biisi tähän, sillä täyttäessäni vuoden alussa 25 vuotta sanoitukset kuvastavat ihan numeron tarkkuudella tämänhetkistä elämääni:

"Twenty-five years and my life is still
Trying to get up that great big hill of hope
For a destination"

♫ Helmikuu: Happoradio - Puhuit Linnuista

Happoradion Kauniin kääntöpiiri -albumi oli kovassa kuuntelussa alkuvuodesta. Monissa levyn biiseissä on hyviä sanoituksia. Tähän olisi ollut useampikin hyvä ehdokas, mutta Puhuit linnuista on yksi lempparini levyn biiseistä, joten valitsin sen siksi.

"Jos toisin olis tuulet huutaneet
missä suojaa pitäisin?
Jos toisin olis virrat vierineet
kenen silmiin katsoisin?
Missä meet, minne on päiväs kierineet
kenen selkää sivelet?"

♫ Maaliskuu: Westlife - Obvious

Maaliskuun suosikeista näkyi aika hyvin kiinnostukseni Westlifen Turnaround-levyyn, ja tällä valinnalla ei ole juurikaan mitään hienoa tarkoitusta, kunhan tykkään biisistä. En tiiä, jotenkin toi kertosäe on mun korvaan tosi tarttuva jollain tapaa. .-D

"I've made it obvious
I've done everything but say it
I've crushed on ya so long
But on and on you get me wrong
I'm not so good with words
Since you never noticed
The way that we belong
I'll say it in a love song"

♫ Huhtikuu: Def Leppard - Pour Some Sugar On Me

Tämä biisi jäi mieleen lähinnä huumorimielessä videon alussa olevan Fikun suosikkikohdan takia. .-D

"Take a bottle, shake it up
Break the bubble, break it up
Pour some sugar on me
Ooh, in the name of love"

♫ Toukokuu: Carolina Liar - King Of Broken Hearts

Ää tähän olisi ollut useampikin hyvä pyrkyri, sillä toukokuuhun sijoittui mm. Euroviisut (en tosin tän vuoden viisubiiseistä ollut hirveemmin innostunut) sekä monia muita uusia biisilöydöksiä, hirveetä valita vaan yksi! Otin tämän Carolina Liarin biisin, sillä siihen on hyvä purkaa ärsytystä jos tuntuu että on tehnyt jotakin turhaan. Biisin hilpeä melodia saakin nopeasti paremmalle tuulelle.

"Maybe I built this house just to burn it down
– –
Maybe the cross I bear is one I made
It's my choice maybe my mistake"

♫ Kesäkuu: Seal - Kiss From A Rose

Biisi jäi mieleen yhdestä Bonesin jaksosta, missä Brennan ja Booth palasivat murhatutkimuksen takia Brennanin kotikonnuille ja osallistuivat hänen luokkakokoukseensa. Kiss From A Rose -kappaleen soidessa Brennan halusi hetkeksi unohtaa heidän tehtävänsä ja tanssia Boothin kanssa tämän kappaleen, sillä hän muisti biisin nuoruutensa tanssiaisista jolloin hän ei saanut tanssia sitä kenenkään kanssa. Jotenkin tuo samaistutti, sillä jätin itsekin koulussa ysien juhlapäivän ja wanhojen tanssit väliin koska paritanssit ei olleet koulussa ollenkaan juttuni (eikä mua ois kukaan huolinut parikseen muutenkaan) mutta sainpa mäkin näin jälkikäteen "kokea" ensimmäiset tanssiaiseni FS:n jakson myötä. <3 .-D

"There used to be a graying tower alone on the sea.
You became the light on the dark side of me.
Love remained a drug that's the high and not the pill."

♫ Heinäkuu: Paulina Rubio - Ni Una Sola Palabra

Espanjalistan kokoamisesta parhaiten mieleen jäänyt kappale vaikkei se listallani ykköseksi sijoittunutkaan. Muistin biisin hyvin Voice-TV:n ajoilta, ja oli mukavan nostalgista tälleen vuosia myöhemmin palata tähän kappaleeseen!

"No puede ser, no soy yo,
me pesa tanto el corazón,
por no ser de hielo cuando
el cielo me pide paciencia"

♫ Elokuu: We The Kings - Runaway

Muistan kun olisi pitänyt lähteä hommiin pottumaalle mutten raaskinut lähteä kun koneelta soi tämä biisi. .-D Perehdyin tämän vuoden aikana paremmin We The Kingsin Strange Love -albumiin ja tästä on vähitellen kehkeytynyt yksi lempparini levyn kappaleista. Tykkään sanoituksissa siitä miten vaikeudet vähitellen selätetään.

"Why don't you talk to me
Something's wrong I can see
Save the lies I won't believe
You can be honest,
you can be honest with me"

♫ Syyskuu: Soft Cell - Northern Lights

Nostatin top 30 -listaa tehdessäni Soft Cell innostustani. Tähän olisi ollut taas monta hyvää pyrkyriä, mutta päädyin valitsemaan yhtyeen uuden julkaisun (sori Martin .-(). Koukutuin biisiin vain muutaman kuuntelukerran jälkeen, ja vaikka tää onkin uusi biisi on tässä paljon samankaltainen mitä Soft Cellin alkuaikojen biiseissä 80-luvulla. Yllätyin äsken lyriikoita tutkiessa miten synkät sanoitukset Northern Lightsissa on.

"What do you think I do all night
Sit here catching up on soaps"

♫ Lokakuu: Hurts - Hold On To Me

Tämä biisi sai paikkansa sillä perusteella että sen sanoitukset kuvastivat täydellisesti tuolloin pelaamaani Eldaryan jaksoa. .-D Itse asiassa tämä ei ole ensimmäinen kerta kun yhdistän Hold On To Me:n Ezarelin käytökseen. Älä huoli Ez, en päästä irti vaikka kuinka töppäilisit. <3

"This is not the way
It's not the way it's meant to be
And I know right now it hurts
But just don't give up on me
– –
When you feel like letting go
That's when you hold on to me"

♫ Marraskuu: Anssi Kela - Ilves

Aluksi ärsyynnyin kun tämä biisi tuntui piinaavaan minua soimalla joka kerta kun avasin radion, mutta kun pysähdyin kuuntelemaan kappaleen sanoituksia aloin arvostaa biisiä enemmän. Anssi Kela kertoo hakeneensa inspiraatiota kappaleen tarinaan julkkisten itsemurhista: Hän halusi biisissään pohtia millaiset seikat voivat ajaa menestyvän julkkiksen, jolla näyttää kaikki olevan päällisin puolin hyvin, ajautumaan itsemurhan tekemiseen. Olin myös itse koulussa jonkin sortin ilves, joten kappaleen sanat ovat siltä kannalta samaistuttavat.

"Ei ollut samasta puusta kuin me muut
Kapteenit jakoivat jengejään
Se kentän laitaan jäi yksinään
Aina viimeinen joka valittiin
Aina viimeinen kelle syötettiin
Vakava poika luokkakuvassa"

♫ Joulukuu: Pyhimys ft. Aksel Kankaanranta - Jättiläinen

Biisi jäi mieleeni jo marraskuulta, mutta nyt siitä on tullut vähän kuin uusi Ilves joka soi aina kun avaan radion. Biisin räppiosuudet eivät ole niinkään mieleeni, mutta tykkään kappaleen melankolisista sanoituksista, jotka kertovat ikävästä, epävarmuudesta ja siitä miten välillä ihan arkisetkin askareet tuntuvat vaikeilta.

"Kompastelen murusiin, pieniin ongelmiini
– –
Vielki mietin kenelle nää laulut teen,
mis mä oon, mihi meen
– –
En häpee täällä sitä mitä sä näät,
vaan sitä minkä kätken mun epäelämää
Pelkään, et kaikille paljastuu et mä oon,
sellanen ku mä oon
– –
Hei, ethän pois mee,
en mä osaa elämää, ilman sua
Jäädään paikalleen, niin ei päivä päätykään"

Voitte halutessanne kertoilla kommenteissa omia merkittäviä biisejä tältä vuodelta. ,-)

Kysymys lukijoille:
Tunsitko monta mainisemaani biisiä entuudestaan?

Vaihtoehto 1: <6
Vaihtoehto 2: >6

2 kommenttia:

Fiku kirjoitti...

Jopas oli yllättävä lista. Mä mietin monesta noista Westlifen tai We The Kingsin lauluista, että "mikähän laulu toi nyt olikaan", vaikka ne soi meillä koneella. .--DD Olipa siellä synkkiä kappaleita. .-o Mutta arvaa mitä, silloin kun tuntuu että on pohjalla, on suunta siitä aina vaan ylöspäin. Se on luonnonlaki. .-) Ja jos haluaa, voi jokaisen päivän tietoisesti aloittaa ajatuksin: "Elämänsuuntani selkeytyy minulle tänään enemmän", tai sitten vain voit heittää universumille kysymyksen: "Mitä minun pitäisi tehdä seuraavana? Olen valmis." Sitten vaan odottamaan merkkejä. Silloin sä alat viestittää erilaista energiaa universumiin ja alat ehkä oikeesti saamaan jotain ideoita. .-D Takaisin postaukseen -> Tosi kaunis kuvakooste. Mä ihailen sitä, miten sä jaksat aina laskea niitä "kuvamillejä" (Milli <3), jotta kaikista pikkukuvista tulee samankokoiset. .-D Tosi pätevän näköinen! Tykkäsin Carolina Liarin sanoista: "Maybe I built this house just to burn it down", nimenomaan! .-D Ah, suosikkikohtakin saanut maininnan, ja toi Sealin kappale oli kyllä vaikuttava Bonesissa. .-) Ne ysien tanssit ei ollu kyllä kovin kummoset, joten et jäänyt mistään paitsi. .-D Ja kyllä sä tapaat vielä jonkun, joka ehdottomasti haluaa tanssia just sun kanssa. .-) FS ja Eldarya on taas saanut maininnan! Huvitti myös kun sanoit olevasi Ilves, ja tuolla sanoissa on "Vakava poika luokkakuvassa", mikä kuvastaa sua kyllä hyvin. <3 Poika. Ajatella että Ilveskin käännytti sut! Kiitos tästä, täysin arvaamaton lista kyllä. .-D Mä teen postauksen mun lempibiiseistä vielä myöhemmin, joten en paljasta vielä. .-D Iloa ja hauskuutta päivään! Drew: "Etkö sinäkään ikinä mitään muuta nimeä keksi?" .-D <3

Kasa kirjoitti...

Hauska miten ei meinaa tuntea biisejä nimen perusteella vaikka ne koneeltakin löytyy. .-D Minä tykkään synkistä biiseistä. .-D Luulen etten ole ihan pohjalla, joten vielä on varaa laskea. .---D No ei vaan, musta tuntuu että hiljaista nousua on ollut jo jonkin aikaa. .-) No täytyy varmaan kysyä mitä pitäisi tehdä jos selkenis. .-D Kuvahaun ja bloggerin kuvanskaalausasetukset teki kuvien laittelun helpoksi. ,-) MILLI! <3 Suosikkikohta. .---D Ysientanssien harjotukset oli tylsät kun piti tanssia vaan omien luokkalaisten kanssa, ja niin kun mä toivoin OK- ja Hiltsu-osumia mut ei. >.-( Mun pitäis varmaan koota kaikki Nathanielille ja Ezarelille "omistamani" biisit postaukseksi kun niitäkin ois varmaan aika paljon, vähän niin kuin Kisulla (Olisitpa sylissäni. .--D) Joonose poikakohta olikin kuvaavin asia. XD Jee, oottelen jo sinun biisilistaa. .-) Hauska loppukommentti Drewiltä. .--D Kiitos kommentista. .-)