torstai 6. joulukuuta 2018

Suomi-jooga


Itsenäisyyspäivän kunniaksi laadin tälle päivälle pienen joogasession, jonka asennot muistuttavat muodoltaan S U O M I -kirjaimia. Koitin laittaa myös kirjallista ohjeistusta jokaisen asennon kohdalle jos pelkkien kuvien kautta ei pääse liikkelle. Katsomani joogatutoriaalit ovat englanninkielisiä, joten siksi osa termeistä on englanniksi, voi miten isänmaallista. .-D

=  Twisted chair 
Kyykisty "istumaan" kuvitteelliselle tuolille ja aseta kädet eteesi prayer-asentoon. Käännä keskivartaloa vasemmalle kumartuen samalla eteenpäin niin että oikea kyynärpääsi osuu vasemman jalan polven kohdalle. Paina kämmeniä tiukasti toisiaan vasten ja pyri saamaan ilmassa oleva vasen kyynärpää osoittamaan suoraan ylös. Pysyttele asennossa +10 sekuntia ja tee sama toiselle puolelle.

=  Bow pose 
Asetu makaamaan mahallesi. Koukista ja nosta jalkoja sen verran että saat tartuttua kiinni nilkoista, ja saatuasi otteen yritä saada jalat ja ylävartalo nousemaan. Jos asento tuntuu vaikealta voit tehdä sen myös nostamalla vain yhtä jalkaa kerrallaan. Pysyttele asennossa 2-5 hengenvedon ajan.

=   Bridge 
Asetu makaamaan selällesi. Koukista jalat ja kädet nostoa varten valmiiksi, ja kun olet valmis kohottaudu ilmaan. Pidä asentoa yllä niin kauan kuin pystyt!

=  Downward-facing dog 
Asetu lattialle kämmenet ja polvet maassa ja kohottaudu vähitellen asentoon. Jos et saa jalkoja aivan suoriksi voit olla asennossa myös polvet kevyesti taivutettuna. Pysyttele asennossa +10 sekuntia.

=  Palm tree 
Tehdään tähän loppuun pieni hengitysharjoitus. Seiso suorana ja nosta kätesi sivukautta ilmaan sisäänhengityksen aikana. Laske kädet takaisin alas tai eteesi prayer-asentoon uloshengittäessäsi. Toista 2-3 kertaa.


Ekstrana kuva kun Kisu kulki ohi kesken kuvaussession! Kisu pitää mun ja Fikun joogatuokioita tosi epäilyttävinä ja yleensä se livistää paikalta kun me levitetään joogamatot lattialle ja aletaan vääntyä outouhin asentoihin. .-D

Kysymys lukijoille:
Kokeilitko^?

Vaihtoehto 1: En.
Vaihtoehto 2: Joo.

2 kommenttia:

Fiku kirjoitti...

Melkein harkitsin kokeilevani, mutta laiskuus vei voiton. .-D Hauskasti laiettu noi kirjaimet kuvien päälle. .-) Hauska! Oi maamme Suomi! Iloinen ekstrakuva sinusta ja kisusta. .-> Onhan se jooga (ja varsinkin treeni-jooga) hyvin epäilyttävää. .-D <3 Sähän voisit tehdä jooga-postauksia ehkä useamminkin. .-) Hienoa!

Kasa kirjoitti...

Että oikein melkein harkitsit niin kuin Jonna aikoinaan levyostoksilla. .-D Aattelin että kirjaimien kautta vähän paremmin hahmottaisi mitä asento ajaa takaa. .-) Iloinen tosiaan, mulla on niin ilahtunut ilme kun näin Kisun. .--D Kisua on niin helppo hämmentää. XD Nojaa, enpä tiiä kun en ole mikään ammattilainen antamaan jooganeuvoja ni en tiiä tulisko siitä mitään, mutta eiköhän näitä jooga-aiheisia juttuja ole vielä tulossa. ,-) Kiitos kommentista. .-)