sunnuntai 5. joulukuuta 2021

Vanhat Spieskuvat

Ala-asteikäisenä paras juttu minkä tiesin oli Spies-tytöt (Totally Spies) -lastenohjelma. Lauantaiaamun maikkarin lastenohjelmien alkua odotettiin aina jännityksellä videonauhuri valmiudessa, ja se vasta luksusta olikin kun jaksoja tuli jossain vaiheessa arki-iltapäivisin 4-5 kertaa viikossa. Meillä oli Fikun ja Sepon kanssa oma spies-jengi, ja meillä oli mm. oma salamaja. Pääosin meidän spiesleikit koostui kuitenkin jaksojen matkimisesta, eli siis laitettiin ohjelma TV:stä pyörimään ja näyteltiin katselun ohessa jaksojen tapahtumia. .-D 

Tehtiin myös Fikun kanssa toisillemme Spies-tehtäväkirjoja, eli kopioitiin sarjasta pysäytyskuvia TV-ruudun kautta paperille. Tää venyi yllättävän monivuotiseksi projektiksi, ja juuri tässä laskeskelin että piirrettiin lähes kahdenkymmenen jakson tapahtumat papereille. Suurin osa kuvista on yhä tallessa, ja koska nuo jäljennökset on kököhkön lapsen piirtotaidoilla varsin huvittavia ajattelin omistaa postauksen parhaiden palojen esittelyyn. .-D Vasemmalla on piirros ja oikealla puolella ruutukaappaus kyseisestä kohdasta jaksoa, mistä näkee miltä kuvan pitäisi näyttää. Jos haluat tarkastella yksittäisiä kuvia isompina ne kannattaa avata uudessa välilehdessä.

Julkaistaan tämä postaus Fikun kanssa kahdessa osassa, lue jatkoa Fikun blogin puolelta!

Ensimmäisenä komee kuva Dr. Geleestä, mielestäni piirsin hänet hyvin pienenä. Gelee on muuten varmaan lempparini sarjan pahiksista, tai ainakin ne jaksot joissa hän oli mukana oli aina hyviä!

Oon katellut näitä piirustuksia kuvia muokatessa niin paljon et tää näyttää nyt omaan silmään jopa oudon järkevältä. xD Tähän on jaksanut piirtää jopa osan taustaa mukaan, selvä merkki panostuksesta (tai siitä että toinen on piirtänyt hitaasti, jolloin nopeammalla on ollut ylimääräistä aikaa).

Tää on ihan kauhee, eikä tuo puolitiehen jäänyt väritys ainakaan paranna asiaa. .-D

Eikös tääkin ole ihan hyvä, vähän on tosin ollut hahmoasettelussa vaikeuksia (Clover on liian ylhäällä).


Tääkin on yllättävän näköinen, ihan sama ilme ja muut naamajutut, pään malli on tosin hieman pyöreähkö. .-D

Tästäkin löytyy kaikki oleelliset pääkohdat, hieman eri tavoin toteutettuna tosin. Kauniit väritkin lisätty!✨

Kyseessä oli tosiaan tehtäväkirja, eli värityskuvien lisäksi joillakin sivuilla oli tehtäviä pähkäiltäväksi. Yllättävän haastavia, yritä nyt löytää kaksi samanlaista ku kaikki on piirretty ihan eri tavalla. xD 

Sit yhtäkkiä yks Tinttikuva tähän väliin. Uskotteko että tuota mallikuvaa hakiessa klikkasin tubevideon vaan randomisti johonkin ja sattumalta se osui tismalleen tuohon oikeaan kohtaan? .-D 

Yksinäinen Winx-kuvakin on tänne eksynyt, tää on ihan järkyttävä. .-DD

Samin jalkojen asento on selvästi ollut haastava piirtää, ja Cloveriltakin puuttuu jostain syystä housut.

TV-ruudun ja paperin kuvasuhde oli aina erilainen, mikä sit näkyy lopputuloksessa. Tässäkin on esim. jouduttu jatkamaan tyttöjen vartaloita pidemmälle kun paperi jatkui. .-D

Voi että, näkee että piirtäjä on ollut innoissaan ja huomioinut kaikki asujen yms. yksityiskohdat, mut lopputulos on aika onneton. .-D Jännä, koska tää ei edes ollut kovin varhaisia piirroksia, piirtotaidot jotenkin oudosti huononi vaan yhtäkkiä.

Verratkaapa noita karttoja, eikös käsitykseni maantiedosta olekin ollut hyvä? xD Vaihteeksi niin päin että vartalot on jääneet alkuperäistä lyhyemmiksi.

Ei oo kovin haastava numeroyhdistely-tehtävä kun lopputuloksen voi päätellä valmiiksi. .-D

Sanoin aiemmin pitäneeni pahiksista Dr. Geeleestä, mut Tim Scam oli myös hyvä! Nyt alkoi tehdä mieli listata parhaat spiespahikset. x-)

En tiiä kumpi on pahempi, noi pallonaamat vai ihan miten sattuu piirretyt vartalot.

Taas piirtäjä on vähän joutunut sooloilemaan kun alkoi piirtää Cloveria liian pieneksi.

Mikä tätä piirtäjää on vaivannut? xD Keltainen värikynä on ilmeisesti ollut hukassa, kun kuva on muilta osin väritetty.

Tappelukuvia.

Ihailen miten hyvin noiden asut muisti ulkoa, tässäkin hyvin osannut jatkaa alaosiin asti vaikka malli stoppaa puolet ylemmäs. Varhaisimmissa kuvissa Samin tukka tuli aina aloitettua tuosta hiuksissa olevasta "kolmiosta", ja lopulta se tuli aina liian alas otsalle asti. .-D

Aww, tää on yksi ihan ekoista piirtämistäni kuvista! Mitä ihmettä oon säätänyt tuon taustan kanssa, ei siel oo mitään tommosia kuvioita?

Hui, onpas Sam tomerana. Noi eri suuntiin sojottavat silmät. xD

Mitä täällä tapahtuu? xD

Tässä näkee että piirtäjä on oppinut piirtämään ekana pelkät päänmuodot hiuksia mukaillen (taktikointia niin hiuksien seasta ei sojota pää läpi, mietin eikö meillä ollut kumeja ollenkaan käytössä...)

Piirtäjä hieman sooloillut, muistan miten halusin Samin näyttävän mahtailevammalta. .-D

Noi kuningattaren pulskat sormet. .-DD

Öö, mistä toi Cloverin asento on peräisin?

Se tilanne kun ei jaksa piirtää kaikkia kolmea ni tekee vaan yhden isompana.

Noi Samin kengät. XD Käykääs vertaamassa Fikun postauksesta kumpi on piirtänyt juuri tämän samaisen kuvan paremmin!

Hieman ongelmia perspektiivin kanssa, jotenkin kai lapsen on vaikea huomioida tuollaista alaviistoa kuvakulmaa piirroksissaan. Oon jopa tehnyt tuon kukkapuskan taustalle! 

Noi oman mielen mukaan sovelletut jalka-asennot. .--D

Huomaa että näitä jaksoja on katsonut paljon kun muistaa jopa sivuhenkilöiden vaatteiden värit, tosi hyvin tässäkin osattu värittää melkein kaikki oikein.

Siel on huomioitu tausta ja kaikki!

Toi käsi, pääkin on hieman oudon mallinen (nyt yhtäkkiä ymmärsin miksi piirrustuksissani sanottiin olevan aina kulmikkaita päitä).

Mikä siinä on kun sormet on aina pitänyt piirtää alkamaan jo kyynärpään korkeudelta??

Alkuperäinen kuva on tollain tosi söpö ja sit toi mun versio on aivan JÄRKYTTÄVÄ. DxD

#musta värikynä kateissa

Outoa että sanon tämän mut toi mun piirros näyttää melkein järkevämmältä. .--D

Olin tästä pienenä tosi ylpeä.

Jos kuvan piirtäminen kesti kauan piti hypätä yksi still-kuva eteenpäin ettei videonauhuri stoppaa koko videota ja kuva jäisi kesken. Sit joskus kuvien henkilöille tuli erilaiset ilmeet, tässäkin näkee miten Mandyn suu on ollut myös aluksi pusuttelu-asennossa, mut sit ilme vaihtui (eli ilmeisesti meillä on kumminkin ollut kumeja olemassa ku aiemmin pähkäilin asiaa).

Olin sanomassa et Jerry näyttää ihan vanhalta papalta, ja sit tajusin että sitähän se on. .-D Mulla oli muuten aina Jerryn rooli meidän leikeissä. <3

Onpas Nesfield ollut suosittu piirtokohde, jo toinen kuva siitä.

Mikä on tää asettelu, kaikki heput on ihan eri korkeudella. xD Moti selvästi loppunut kun Cloverin vartalo loppuu kesken ja Alex puuttuu kokonaan kuvasta. Tai sit voi olla että isi on tullut sammuttamaan videon tullessaan katsomaan telkkaria. 

Tässä kuvassa suosikkini on toi taustalla oleva pahisproffa. .-D

Oonpa piirtänyt rumasti tuon eläintarhajakson kuvia...

 
No siinä on aika hurjan näköiset vihaiset äidit. .-D Näkee että piirtäjällä on ollut kiire, vissiin tylsä kuva tullut kopioitavaksi ja sen on vaan äkkiä hutaissut.

Tätä en valkannut mukaan niinkään piirtotaitojen esittelyn vuoksi, vaan värittäjällä on ollut selvästi hauskaa. .-D

Tässä oli vain murto-osa kaikista piirustuksista, joten huikatkaa ihmeessä jos toivotte tälle postaukselle part kakkosta. .--D Ja jos et napannut postauksen alusta linkkiä Fikun kuviin niin pääset katselemaan niitä tästä!

2 kommenttia:

iikku kirjoitti...

Huvittaa paljon toi bändipoikakuva. xD Hyvä huomio, että on katottu niin paljon noita jaksoja, että muistaa taustahenkilöiden vaatteiden värit ulkoa. .---DDD Se "söpö Clover" on tosiaan karmiva sun piirtämänä. .---D Aloin miettiä, että ite näytän varmaan samalta päivittäin. .--DD Just hyvä huomio, että sun piirros näyttelijöistä näyttää järkevämmältä kuin alkuperäinen. .-D Äidit on melko pelottavat. .--DD Tossa Jerryn värittelyissä katoin varmaan samaan aikaan jotain muuta vauvaohjelmaa, ja sit yhdistin niiden vaatteiden värit Jerrylle. .--D Ois huvittavaa nähdä Jerry oikeesti noin räikeissä vaatteissa. xD Sun maailmannäkemys. xD Se Cloverin potkujalka oli sun oma lisäys. .--D Hauska että olit sellaisiakin tehnyt toisinaan. .--D Mä aina ihailin sun piirrosjälkeä, kun olit aina mua edistyneempi, tietty koska olit vanhempi ja viisaampi. .-D Näitä kuvia (omia ja sun) katsoessa mulle tuli mieleen kaikkia juttuja, millainen olo mulla oli lapsena. .--D Se oli jännä! Minä ainakin toivon jatko-osaa näille! .-D Kiitos!

Kasa kirjoitti...

Kertonee varmaan sekin jotain siitä että noita jaksoja on monia kertoja katsonut, kun postauksen mallikuvia metsästäessä tiesi usein jo etukäteen tarkasti mistä kohtaa jaksoa mikäkin piirros oli tehty. Vaikka oli niitä kuvia muutama joiden alkuperä jäi mysteeriksi. .-D Hahahalol, joskus todellisuus on vähemmän kaunista. XD Mäkin muistan kuinka joskus matkin spiessistä sitä niiden leveää hammashymyä ja tein sitä tyyliin koulussa, kunnes sitten joskus peilin edessä tajusin miten idiootilta se näyttää. .-DD Värikkäämmät vaatteet ois just hauskaa vaihtelua Jerrylle. .-D Se potkujalka ei kyl yhtään sopinut siihen tilanteeseen kun se lapsi oli just mykistänyt Cloverin, mut en varmaan vauvana tajunnut asiaa. .--D Enpä tiedä tosta edistyneisyydestä... Joo niinpä, mullekin nousi noiden piirrosten katselun myötä tuon ajan fiiliksiä pintaan! .-o Muistan ku Seppo ihaili jotain sun piirtämää Sam-kuvaa ja ois halunnut varastaa sen, mutta toisella puolella oli joku Jerryn naama ni Seppo tulikin toisiin ajatuksiin. xD Oi hauskaa että toivot jatkoa, näistä voisi tehdä sellaisen tehtäväpostauksen missä olisi esittelyssä hutaistuja tehtäväsivuja ja sit tietty se että näyttäisi niitä uusimpia kuvia joiden laatu on reippaasti parempi! Myös sellainen postaus voisi olla missä etsittäisi samoja kuvia mitkä kumpikin on piirtänyt ja sitten niitä voisi vertailla. .-D Kiitos kivasta kommentista! .-)