lauantai 2. lokakuuta 2021

Ascension: Parhaat palat

Räpsin talteen kaikki suosikkikohtani Ascension-pelistä ennen sen poistumista, joten tämä olkoon jonkin sortin muistelupostaus. Yritän selostaa samalla pelin juonenkäänteitä niin pysytte ehkä paremmin mukana.

Ystävykset Aida ja Sky lähtevät keskenään selvittämään Skyn äidin päiväkirjassa mainittua mysteeriä vanhasta kadonneesta kuningaskunnasta. Kesken tutkimusten Aida päätyy koskettamaan maassa olevaa tuntematonta mustaa nestettä ja menettää tajuntansa. Hänen herätessään paikalle on saapunut muitakin:


Zander siis viittaa siihen että Aidan kaltaiset hopeahiuksiset henkilöt tunnetaan nobleina. Aida ei on kuitenkin vain puolinoble, sillä hänen kaksoisveljensä vei osan hänen voimistaan.


Aida ja Zander ovat aluksi varsin vastahakoisia tekemään yhteistyötä. xD


Heitä odottaa kaaos leirille palatessa: Eaglesin porukka on hyökännyt leiriin ja tappanut kaikki, he ovat myös vieneet Skyn äidin päiväkirjan. Verilöylyn näkeminen saa Zanderin avautumaan menneisyytensä kokemuksista taikavoimiensa hallitsemattomuuteen liittyen:

Tää on varmaan suosikkini koko pelin repliikeistä, niin totta. x-)

Seuraavana päivänä joukkio suuntaa kaupunkiin tarkoituksenaan soluttaa Aida Eaglesin joukkoihin, jotta tämä voisi ottaa varastetun päiväkirjan takaisin. Porukka päättää hajaantua, jotta he eivät herättäisi niin paljon huomiota.

Tarvittiin vain pari flirttailurepliikkiä ja Zander suhtautuu Aidaan paljon paremmin vain päivää myöhemmin. ,-)

Sepän pajassa Aida iskee silmänsä seinällä oleviin miekkoihin...


Ensikohtaaminen Jacen kanssa on vaan niin legendaarinen:



Serious talk with Zander:




Kävin kirjastossa selvittämässä hieman lisätietoa Zanderin voimista yms, tällainen taustojen tarkistaminen. ,-D


^Kerroin tämän kaiken leveästi hymyillen. .----)
 

Suunnitelma etenee viimein, ja Aida pääsee Eaglesien johtajan puheille tämän kätyreiden napatessa hänet. (Tosi sääli ettei Diego ole deittien joukossa, hänellä ja Aidalla synkkaa niin hyvin.)


Diego määrää Aidalle varastustehtävän, mutta kesken kaiken Jace pöllähtää paikalle, sillä hänellä on selvittämättömiä asioita Diegon kanssa. Samalla Aidan peitetehtävä paljastuu, ja Eaglesit telkeävät Aidan ja Jacen vankityrmään. Apu on kuitenkin lähellä...




Ja taas suunnataan Eaglesin porukan perään. Aida lähetetään Diegon puheille muiden jäädessä turvaamaan tämän selustaa.



...

...

Pelin kakkososassa selviää, ettei Aida kuollutkaan avaintehtävässään, sillä hän hän ei ole täysnoble, ja hänen ihmispuolensa ansiosta hän jäi henkiin. Sun Elf Faelern löysi Aidan linnan raunioista ja vei tämän kotisaarelleen, missä Aida piileskeli vuoden verran voimatta pitää yhteyttä ystäviinsä. Vanhan kuningaskunnan portin osittainen avautuminen aiheutti kuitenkin epätasapainotilan (enny muista yksityiskohtia kovin tarkkaan lol), joten Aidan on lähdettävä selvittämään asiaa. Hän saa Faelernin matkakumppanikseen, vaikka kaksikko ei tule erityisemmin edes toimeen keskenään.

He saapuvat tapaamaan Lith-kylän päällikköä, ja yllättäen paikalla on tuttuja vastassa<3


Ja vielä lisää Zanderin rageemista...

Zander ja pieni Lith-tyttö Seena liittyvät Aidan seurueeseen, ja niin matka jatkuu.



Luvassa on lisää jälleennäkemisiä...





Ja Jacekin on saatu taas osaksi ryhmää, nyt on koko poppoo koossa. .-D

(Älkää kysykö miksi fontti vaihtuu seuraavan kohtauksen ajaksi, en todellakaan tiedä.)





Seuraavana aamuna...





Taistelussa käy ilmi, että Aidan avaamaan portin takaa saapuneet kasvottomat soturit tottelevat Aidan käskyjä, ja Diegon mukaan se liittyy Aidan "ylväisiin sukujuuriin".


...

...

Kolmososa alkaa Tillien ja Airdanin hääjuhlista. Aluksi päästään tapaamaan uusin deitti Kole:






Aidan huoneessa oli mahdollisuus selata hänen vanhaa päiväkirjaansa, jossa käytännössä pikakelataan pelin aiempien osien käänteet ja ylipäätään nähdään enemmän Aidan ajatuksia. Otin talteen kaikki sivuit joilla puhuttiin Zanderista. .-D

Sit vielä Seenan piirroksia. .-D

^Seena harjoittelee itsestään kertomista minä-muodossa, tavallisesti Lithit käyttävät itsestään puhuessa kolmatta persoonaa.

Juhlien jälkeen porukka saa tiedon, että Aidan veli on kidnapannut Aidan vanhan ystävän Victorin. Päätetään että Aida ja Kole lähtevät pelastustoimiin kahdestaan. Zander ei ole asiasta mielissään...



^ Laivassa on kissa, jota silittäessä kursori muuttuu sydämeksi<3

Sit tässä tapahtuu TODELLA paljon asioita joista ei ole kuvia, mutta siis, Aida ja Kole saapuvat Aidan veljen Kaelin palatsiin valenimillä muiden juhlavieraiden joukossa. Juttu ei kuitenkaan mene läpi, ja Kael lukitsee siskonsa vankityrmään, jonne toimitetaan myös Victor. Kael on vahingoittanut Victoria aseellaan, joka on saanut Victorin kehon muuntumaan vähitellen kiveksi (tai jotain sinnepäin). Aida saa kaksi vaihtoehtoa: Hän voi joko seurata ystävänsä kivuliasta muodonmuutosta joka johtaa lopulta kuolemaan tai päästää tämän kärsimyksistään tappamalla tämän. Aida päätyy jälkimmäiseen vaihtoehtoon, ja veriteko saa hänen noblepuolensa aktivoitumaan...

Aidan äiti saapuu paikalle, ja tämän rauhoittavat sanat saavat Aidan takaisin normaaliksi. Äiti kehottaa tytärtään pakenemaan, ja kun Aida on mennyt Kaelin apuri Synius saapuu paikalle ja surmaa kaksosten äidin.

Aidan voimat ovat lopussa ja hän menettää tajuntansa. Hän herää muutaman päivän päästä:

Kole on siis vienyt Aidan Kaleikien leiriin, jossa siis on muita Kolen kaltaisia olentoja. Hän on ottanut yhteyttä Aidan ystäviin, jotka ovat parhaillaan matkalla paikalle.




(Ekan pelikerran jäljiltä kaikki tästä kohdasta eteenpäin tapahtuvat jutut olivat täysin unohtuneet, huomaa mikä on ollut lempihetkeni lol. XD)



^Seena + oravajutut .-3


^ Löysin salaisen sovintokeskustelun, joka oli ilmeisesti mahdollista avata ostamalla suklaata! Ostin sen ihan läpällä ku oli tyyliin kaupan ainoa esine johon riitti varat, kyllä kannatti. .-D

Seuraavana missiona on kuljettaa Aida kuningattaren palatsiin mahdollisimman vähän huomiota herättävällä tavalla, joten he lavastavat seuraavan tilanteen:


^ Diego siis kertoi olevansa kuningattaren poika. Sylitanssijat ja muut viettelevät esiintyjät ovat tavallisia Adeshiassa, ja Diegon isä kuului kuningattaren haaremiin, ja loput voinee päätellä tästä. .-D

Tää on muuten yks suosikkikeskusteluni Diegon kanssa, oon edelleen sitä mieltä että hänen ja Aidan kemiat sopisivat hyvin yhteen, erityisesti tässä vikassa osassa kun he ovat samalla puolella ja tekevät yhteistyötä.



Sitten on sisarusten viimeisen kohtaamisen aika...

Aida tappoi itsensä ja veljensä samanaikaisesti saamallaan kaksiteräisellä miekallaan, mutta Aida vältti (taas) kuoleman (vaikka siitä ei ole nyt mitään todisteita ku en kuvannut lopusta mitään. xD)

Päätellään postaus tähän Zanderin kirjeen jälkikirjoitukseen 🔥🔥🔥

2 kommenttia:

Riina kirjoitti...

Aida on selvästi hyvä välttämään kuoleman... :p

Kasa kirjoitti...

Joo. xD Minust hän ois kyllä voinut menehtyä tuossa lopussa, tai ties vaikka jotkin pelissä tehdyt valinnat olisivat lopulta johtaneet siihen mut itelle tuli "positiivinen" päätös. .-D