maanantai 11. lokakuuta 2021

Viisumaabattle: Tšekki VS Armenia

Viisubattle toimii niin, että arvon kaksi maata ja vertailen näiden kappaleita omien top 10 -listasijojeni mukaan. Tämä pitää battlen tasaväkisenä ja kiinnostavana, sillä vastakkain pitäisi päätyä samantasoisia kappaleita, mikä tekee tietenkin valintatilanteista ihan epäreilun kinkkisiä. Enemmän pisteitä saanut maa pääsee jatkoon, ja lukuisien erien päätteeksi selviää, mikä on mielestäni paras viisumaa! Tänään battlen kilpailijoiksi arpoutui...

Tšekki VS Armenia

Huom: Tšekillä ei ole Euroviisuissa kymmentä osallistumiskertaa vuosien 2000-2019 välillä, joten tässä battlessa on vain viisi erää.

 ♫ Marta & Václav - Hope Never Dies (2015)   VS   Eva Rivas - Apricot Stone (2010) ♫ 
Ei kovin vahva kaksikko, mutta Apricot Stone nousee selkeäksi suosikiksi niin biisin kuin esityksen puolesta, joten ensimmäinen piste menee Armenialle!

 ♫ Tereza Kerndlová - Have Some Fun (2008)   VS   Artsvik - Fly With Me (2017) ♫ 
Have Some Fun on biisinä ihan hyvä, mutta sillä ei ole mitään mahdollisuuksia Fly With Me:ta vastaan, jonka esitys on yhtä taianomainen jokaisella katselukerralla. Valinta kallistuu siis reippaasti jälleen Armenian puolelle.

 ♫ Gabriela Gunčíková - I Stand (2016)   VS  Aram Mp3 - Not Alone (2014) ♫ 
Tosi tasainen kaksikko, valinnasta tekee taas haastavan se ettei oikeastaan kumpikaan erottunut edukseen. Jotta battlen lopputulos ei ratkeaisi vielä puolivälissä annetaan piste Tšekille, ihan vaan siksi ettei Not Alone:n esitys tuntunut tällä katselukerralla aiemmin rankkaamani kolmen nuotin veroiselta.

 ♫ Lake Malawi - Friend Of A Friend (2019)   VS   Srbuk - Walking Out (2019) ♫ 
Aika hauskasti kaksi 2019 vuoden kappaletta on päätynyt vastakkain, ja millaisella kontrastilla: Hilpeä Friend Of A Friend ja vihainen Walking Out. Molemmat biisit ovat hyviä, ja valinnan lopputulos voisi olla eri mielentilasta riippuen, mutta nyt piste menee ennemmin Tšekin kappaleelle. Noni, saatiin tasatilanne ja viimeinen erä ratkaisee voittajan..!

 ♫ Mikolas Josef - Lie to Me (2018)   VS   Iveta Mukuchyan - LoveWave (2016) ♫ 
Apua, ensimmäistä kertaa tulee vastaan sellainen tilanne että haluaisi antaa pisteen kummallekin maalle. Taas vastakkain on kaksi varsin erityylistä kappaletta, mutta kummatkin on esitetty tosi hyvin, Mikolas ja Iveta eivät pelkästään laula, vaan elävät kehonkielen kautta mukana kappaleissaan. Katsoin ekana Lie to Me:n ja uskoin valitsevani sen, mutta tunsin koko LoveWave:n aikana kylmiä väreitä ja nautin näkemästäni kirjaimellisesti kaikilla aisteillani, joten Armenialle tästä hyvästä piste.

🏆 Tulos: 3 - 2 Armenian hyväksi!

Battleissa kakkoskierrokselle jatkavat maat: Pohjois-Makedonia ja Armenia

Tšekin ja Armenian päätyessä battlessa vastakkain uskoin Armenian vievän voiton helposti, mutta sitten kun aloin silmäillä Tšekin biisilistaa alkoi lopputuloksen varmuus hieman epäilyttää, sillä tarjonta ei ollut ollenkaan huono. Armenia sai kuitenkin aiemmassa top-listassani niin kovat nuotit, että se voi olla vaikea päihittää jatkossakin. Hauska myös huomata miten ajan myötä alkaa kyseenalaistaa aiempia valintojaan, tiputtaisin nyt kolmantena olleen Not Alonen viidenneksi (se ei kuitenkaan muuttaisi lopputulosta, silloin Armenian voitto olisi ylivoimaisempi 4-1). Täytyy ihan yleisestikin miettiä muokkaanko tarvittaessa top kymppejä battlejen kakkoskierrokselle siirryttäessä.

Mites teillä, jos pitäisi valita Tšekki tai Armenia maiden viisubiisien perusteella kummalle puolelle kallistuisitte?

Ei kommentteja: