lauantai 14. elokuuta 2021

Viisumaabattle: Pohjois-Makedonia VS Alankomaat

Bongasin Luken YouTube-kanavalta hauskan Eurobattle-nimellä kulkevan videosarjan, jossa Luke on etukäteen järjestänyt jokaisen maan kappaleet parhausjärjestykseen, ja sitten kaksi maata käy keskenään taistoon euroviisubiisejä vertailemalla. Ajattelin hyödyntää samaa ideaa kun kerta itsekin olen tehnyt top 10 -listoja viisubiiseistä, joten tämän uuden sarjan alkamisen myötä ette tule ikinä pääsemään eroon näistä Euroviisupostauksistani. xD

Battle toimii siis niin, että arvon kaksi maata ja vertailen näiden kappaleita omien top 10 -listasijojeni mukaan. Tämä pitää battlen tasaväkisenä ja kiinnostavana, sillä vastakkain pitäisi päätyä samantasoisia kappaleita, mikä tekee tietenkin valintatilanteista ihan epäreilun kinkkisiä. Enemmän pisteitä saanut maa pääsee jatkoon, ja lukuisien erien päätteeksi (tyyliin kymmenn vuoden päästä lol) selviää, mikä on mielestäni paras viisumaa! Mahdollisten tasapelitilanteiden sattuessa voittajaksi pääsee se maa, joka on saanut enemmän nuotteja aiemmissa kappale/esitys-arvosteluissani. Luonnollisesti näidenkin battlejen aikajana on sama 2000-2019 mitä top 10 -listoissakin. Ekan battlen kilpailijoiksi arpoutui...

Pohjois-Makedonia VS Alankomaat

♫ Elena Risteska - Ninanajna (2006) VS Duncan Laurence - Arcade (2019) ♫
Pelkän biisin perusteella sanoisin Arcade, mutta Ninanajnan eloisa esitys vie tämän pisteen Makedonialle.

♫ Tose Proeski - Life (2004) VS Glennis Grace - My Impossible Dream (2005) ♫
Tykkään Lifen esityksestä, mutta jokin siinä ei tällä katselukerralla napannut. Glennis on lumoava esiintyjä ja jotenkin hänestä välittyy positiivinen fiilis, jonka pohjalta valinta menee tässä erässä Alankomaille.

♫ Esma & Lozano - Pred da se razdeni (2013) VS O'G3NE - Lights and Shadows (2017) ♫
ÄöäÖ, kumpikaan ei ole kovin ihmeellinen joten en tiedä kumman valitsisin. Aiemmin antamiani  nuotti-arvosanoja vertaillessa Lights and Shadows voittaa 4-3, joten kaipa piste on sitten annettava Alankomaille.

♫ Tijana Dapčević - To the Sky (2014) VS Linda Wagenmakers - No Goodbyes (2000) ♫
Jännä, Tijanan esitys imaisi tällä kertaa paremmin mukaansa, mutta meno on selvästi vaisumpaa Lindan lavashow'un verratessa, joten valinta on selkeä: Alankomaat.

♫ Gjoko Taneski - Jas ja imam silata (2010) VS 3JS - Never Alone (2011) ♫
Selkee. Ihana biisi, Alankomaille piste!

 Jana Burčeska - Dance Alone (2017) VS Re-Union - Without You (2004) ♫ 
Re-Unionin pojilla ei ole kyllä mitään mahdollisuuksia Janaa vastaan, ylipäätään huomioni kiinnittyy herkemmin menevämpiin esityksiin. Vaihteeksi Pohjois-Makedoniallekin pisteitä siis.

♫ Vlаtko Ilievski - Rusinka (2011) VS Douwe Bob - Slow Down (2016) ♫
Menevämpiin tosiaan, sori Douwe mut tää piste menee kyllä selvästi Vlatkolle tanssitiimeineen.

♫ Tamara ft. Vrčak & Adrian - Let Me Love You (2008) VS Michelle - Out On My Own (2001) ♫
Oonpa ollut ekaa listaa tehdessä antelias kun Michellen istuskeluesitys on ansainnut kaksi nuottia, nyt meinasi pitkästyttää. Kumpikaan esitys ei ole ihmeellinen, joten tämä erä ratkeaa kappaleen perusteella Pohjois-Makedonian eduksi.

♫ Kaliopi - Crno I belo (2012) VS Treble - Amambanda (2006) ♫
Vaikeita valintoja tosiaan, en haluaisi antaa pistettä kummallekaan, onko nää oikeesti olleet aiemmin kakkosia listoillani? .-D Crno I belo saakoon pisteen ihan vaan siitä syystä että se on biisinä järkevämpi. .-D

♫ Daniel Kajmakoski - Autumn Leaves (2015) VS Edsilia Rombley - On Top of the World (2007) ♫
Perustelut voi hoitaa yhdellä sanalla: Daniel.

Tulos: 6-4 Pohjois-Makedonian hyväksi! 🏆

Yllättävän tasaista, jotenkin odotin että Alankomaat olisi voittanut, mutta salaa toivoin onnea Pohjois-Makedonialle, ja sehän tässä lopulta pärjäsi. Menipä jotenkin ihan väärin päin nämä "vaikeat valinnat", sen sijaan että olisin tuskaillut kahden hyvän vaihtoehdon välillä oli useammin sellainen tilanne missä en olisi halunnut myöntää kummallekaan maalle pistettä. .-D Mites teillä, jos pitäisi vertailla Pohjois-Makedonian ja Alankomaiden viisubiisejä kumman maan pistäisitte jatkoon??

Ei kommentteja: