torstai 5. marraskuuta 2020

Levybattle: Backstreet Boys

Jälleen on luvassa levytaisto, tällä kertaa kehään astuvat Backstreet Boysin levyt! Bändin 27 vuotta kestäneeltä musiikkiuralta löytyykin peräti yhdeksän albumia, joten jouduin hieman soveltamaan aiemmista battleista tuttua videon visuaalista ilmettä, jotta kaikki mahtui mukaan. Vaikka kappaletarjonta oli laaja oli kolmen kärki yllättävän helppo koota, joskin hieman ärsytti että tyyliin kaikki BSB:n parhaat biisit oli ain heti levyn alussa, ja siinä joutui jättämään pisteittä monta hyvää kappaletta... Yleensä olen näiden battlejen yhteydessä jakanut linkkejä aiempiin versioihin, mutta Backstreet Boysista en ole aiemmin battlevideota tehnytkään, joten sain itsekin jännätä miten levyt sijoittuvat. .-D

Levybattle toimii siis niin, että artistin/bändin kaikki levyt käydään läpi kappale kerrallaan siten, että joka levyltä otetaan järjestyksessä vertailuun yhtä aikaa yksi kappale, joista sitten valitsen kolme omasta mielestäni parasta biisiä. Top 3 -kappaleet saavat pisteitä seuraavan kaavan mukaisesti:
1. sija = 3p / 2. sija = 2p / 3. sija = 1p Lopuksi nähdään, mikä levy saa parhaat pisteet!


Jos video ei näy, klikkaa tästä.

^Fiku vinkkasi että ilmeisesti tämä uudistettu Blogger (huoh) ja videon upotus -työkalu eivät ole aina yhteistyökykyisiä, joten lisäsin tähän (+ muutamaan aiempaankin postaukseen joissa on videoita) vielä erillisen linkin siltä varalta ettei video lähde käyntiin.

Monelle Backstreet Boysista tulee ensimmäisenä mieleen nostalginen 90-luku, mutten itse samaistu tähän sillä löysin bändin "vasta" vuoden 2007 paikkeilla, kun Voicella pyöri Inconsolablen musavideo. Kappale teki hyvän vaikutuksen ja on edelleenkin lempibiisini Backstreet Boysilta! Oon varmaan vähän feikki BSB-fani siinä mielessä etten liiemmin välitä heidän varhaistuotannostaan, tietty olen sitä mieltä että on suorastaan yleissivistystä tuntea Bäkkäreiden tuon aikaiset hitit, kuten Larger Than Life, I Want It That Way, Everybody, Show Me The Meaning Of Being Lonely yms, mutta itselle nämä biisit eivät ole kovin merkityksellisiä.

Inconsolablen lisäksi Voicen kautta tuli bongattua paljon muitakin Backstreet Boysin biisejä, muistan varsinkin miten perjantaisin oli kiire koulusta kotiin jotta ehti katsomaan dejavoicea, missä soitettiin usein Bäkkäreiden vanhoja biisejä. Ihan parasta oli kun yhden BSB:n Suomen keikan kunniaksi Voicelta tuli tunnin (vai olikohan se vain puoli tuntia...) mittainen Backstreet Boys -spesiaali, jolloin soitettiin pelkkiä heidän biisejään! Tosi kiva et hekin jotka eivät keikalle päässeet saivat tätä kautta fiilistellä BSB:n musiikkia, ja siinä samalla sai monta uutta musavideota nauhalle! (<- meillä oli tuolloin niin hidas netti ettei videoiden katsominen onnistunut YouTubesta, joten nauhoiteltiin musavideoita talteen VHS-kaseteille xD)

As Long As You Love Me:ssa huomio kiinnittyi ekana Nickin hiuksiin, ja kappale kulkikin mun ja Fikun puheissa pitkään nimellä "pottalaulu", koska tuohon aikaan oli liian extremeä muistaa noinkin pitkän enkkukappaleen nimi ulkoa. .-DD Kyseinen kappale löytyi myös Backstreet Boysin:n yhdeltä Greatest Hits -albumilta, jonka sain kinuttua itselleni synttärilahjaksi. Toinen BSB-levyostos olikin sitten yhtyeen uusin This Is Us -albumi, joka oli ihan tajunnanräjäyttävän hyvä! Battlessa oli kiinnostava seurata miten This Is Us ja Unbreakable kirivät yhdessä kärkeen, ja myös Never Gone ja Black & Blue menestyivät hyvin. Nämä kaikki albumit ovat siltä musamielessä ihannoimaltani "2000-luvun ensimmäiseltä vuosikymmeneltä" ja Unbreakablea lukuun ottamatta olen onnistunut nuo kaikki levyt hankkimaan nyt jälkikäteen halpoina käytettynä. In A World Like This tuli puolestaan ostettua digitaalisena, CD-levykeräilijänä ois kyllä kiva saada se omistukseen myös fyysisessä formaatissa. Kolmen ensimmäisen 90-luvun levyn perään en edes haikaile, ja uusin DNA-levy on surkea (sorii...) ni sitäkään en ole näillä näkymin hankkimassa.

En tällä hetkellä fanita Bäkkäreitä mitenkään ylitsevuotavan innokkaasti, mutta oon huomannut että Backstreet Boys on täällä silloin kun heitä tarvitsee. This Is Us oli levyn oston aikaan paljon kuuntelussa ja toi piristystä kaamoksen keskelle lukion ekana vuonna, ja In A World Like This -maailmankiertueen keikka oli ihan paras kannuste tuon aikaisien tyhmien Kouvola-asioiden keskelle. Eli ilmeisesti pitäisi odotella jotain elämäni seuraavaa suurta alamäkeä koska BSB tekee aina silloin jotain hienoa? xD

Ei kommentteja: