torstai 26. marraskuuta 2020

Kivoja koiria

Saatiin Fikun kanssa erään nuoriso-ohjaajan kautta mahdollisuus käydä vierailulla Kivakoirassa, joka tarjoaa mm. koiriin liittyviä koulutus- ja hyvinvointipalveluja. Kivakoirassa mennään täysin eläinten ehdoilla, ja aina aitaukseen astuessa pitää antaa eläimen itse tulla lähelle ennen kuin saa silitellä. Paikan pitäjä esitteli aluksi eläimet aidan takaa ja kertoi niiden tyypillisestä käyttäytymisestä, jotta halihyppy-koiriin ja takin vetoketjuja nykivään miniheppaan yms. osasi etukäteen varautua. 

Heti portilla meitä oli vastassa pari pyreneittenkoiraa, jotka tuli uteliaina tervehtimään ja haistelemaan. Yritettiin taktikoida niin että ohjaajat meni edeltä ja koirat halisi sitten heitä innokkaammin ja me päästäisi vähemmällä, mutta kyllä toinen niistä sinnikkäästi halusi siitä huolimatta käydä mun ja Fikunkin päälle, ja siinä sai sit naamapesun kun koiruli oli oikeesti saman mittainen mitä minä seistessään takajaloillaan. xD Rauhoittuessaan tämä kaksikko tykkäsi tulla nojailemaan jalkoihin silitysten lomassa, ja siinä sit mietti pääseekö tästä enää mihinkään kun valtava koira istuu saappaan päällä, meistä päätyi tämmöinen silittelykuva yhdistyksen facebook-sivullekin kun koirilla oli kuulemma niin tyytyväiset ilmeet. .-D

Poikettiin myös aitauksessa, jossa asusti kaksi aasia ja minihevonen. Nää ei tullut yhtä innokkaasti luokse, mutta sain vähän harjata toista aasia ennen kuin tämä peruutti karkuun. Lopuksi oleskeltiin vielä koirien kanssa, ja meidän seuraan liittyi pari pienempää koiraa, jotka oli tosi villejä eikä niitä edes oikein päässyt silittämään kun kaksikko hyppi ja säntäili vuorollaan kaikkien jaloissa ja kirmasi siitä jo seuraavan luokse. .-D

Aika vierähti tosi nopeasti ja meidän piti lähteä harmillisen pian, mutta suunnitelmissa saattaa olla vielä toinen vierailu, ois kyllä kiva päästä näkemään näitä karvaisia kavereita uudelleen! Laitan tähän loppuun vielä pari kuvaa, jotka se nuoriso-ohjaaja lähetti jälkikäteen muistoksi. Ekassa kuvassa silitellään Fikun kanssa Viljoa ja Maunoa (ei hajuukaan kumpi on kumpi, mun jaloissa on ehkä Mauno??) ja oikeanpuoleisessa kuvassa on puolestaan miniheppa Nappi.

3 kommenttia:

Riina kirjoitti...

Koirat on ihania <3 Ja varmasti ihana paikka ollut. Tuo linkki ei muuten toimi/mitään ei löytynyt :P

Kasa kirjoitti...

Olihan nuo ihania. ♥♥ Enpä minäkään saanut noita linkkejä enää auki ja paikan Facebook-sivukin on näemmä laitettu piiloon, kummallista. .-o Noh, tässä pitäisi olla lähiviikkoina uusintareissu Kivakoiraan ni sit selviää onko paikka vielä pystyssä, toivottavasti! Kiitos kommentista! .--)

Kasa kirjoitti...

Nyt selkis tuo linkkiasia, paikka on vastikään muuttanut nimen Kivakoirasta Eläinkuusikoksi ja heidän sivuilleen pääsee tästä! .-)