sunnuntai 8. marraskuuta 2020

10 päivän kidutus

 Otsikolla viittaan tietenkin Boho Beautifullin uuteen abs+plankki-haasteeseen, jonka suorittamiseen lähdin mukaan. Pahoittelen muuten jo tässä vaiheessa postauksessa esiintyvää suomi+englanti-sekamelskatermistöäni, tiedän kyllä että esim. plank = lankku, mutta käytän omaa terminäni "plankki" yms. .-D


Jos video ei näy, klikkaa tästä.

Sen olen jo näitä haastevideoita tehdessä oppinut ettei mahaplumppini mystisesti korvaudu vatsalihaksilla, mutta toivoin plankki-painotteisuuden voimistavan olkapäitä ja hartioita. Mulla on ihan olemattomat käsivoimat, ja yleensä näitä Bohon workoutteja tehdessä hartioita rasittavat liikkeet vastustelevat eniten. Oon myös huomannut että käsivarteni ovat tosi eri tasoiset; voisi luulla että oikeakätisenä sen puolen käsi on vahvempi, mutta vasen käsi päihittää oikean sekä voimassa että notkaudessa, ja liikkeet joissa tasapaino varataan oikean käden varaan eivät onnistu. En tiedä johtuuko tämä ainaisesta koneella olemisesta, koska jos se on syynä niin wow, niin sitä pystyy huomaamattaan tekemään hallaa keholleen.

Tavoite: Vahvistaa käsivarsia+olkapäitä+hartioita, muista kuitenkin olla armollinen oikealle kädelle.

^Tykkään siitä miten jumppavideo etenee "ylhäältä alas" kun ensin liikkeitä tehdään korkeassa plankissa ja loppuaika oleskellaan kyynärpäiden varassa, ei käsivoimat varmaan riittäisikään enää tuossa loppuvaiheilla itsensä kannatteluun.

Ekan kerran jälkeen kaikki mahdolliset vatsalihakset vyötäröä myöten kipeili ainakin kolme päivää, mikä oikeastaan yllätti, sillä jumpatessa liikkeet eivät tuntuneet kovin pahoilta vatsalihaksissa. Varmaan kaikki huomio meni siihen kun olkapäät oli tulessa. .-D Haasteen suoritus alkoi myös hieman löysästi ja tuli pidettyä pari välipäivää kun jumppaamaan ei aina "ehtinyt".

Ensimmäiset liikkeet "knee to elbow" + "punch the ground" antavat kunnon äkkiherätyksen vyötärön seudun lihaksille ja kiva kun heti jumpatessa oikein tuntee vaikutukset. Jännäsin miten oikea käsi pärjää tässä haastessa, ja yllätyksekseni se pystyi sivuplankkiliikkeissä samaan kuin vasenkin - ellei jopa parempaan - TOSIN sillä oli tietysti vaikutusta että aloitin aina vasemmalla puolella, jolloin oikea ehti vähän lepäillä ennen omaa vuoroaan. Korkean- ja kyynärpääplankin vuorotteluliikkeessä (=neljäs kuva) oikean käden varaan ei kuitenkaan voinut juuri varata painoa, joten vasen käsi teki siinä oikeastaan kaiken työn yksin. 

Loppufiilis: Suoraan sanottuna haastevideo oli ärsyttävä tehdä, ylipäätään inhoan aina core-workout-haasteita ihan vaan siitä syystä että vatsalihakset kuolee niitä tehdessä. Noh, sentään rasituskipu kertoo että kehitystä tapahtuu, se ei vaan tunnu yhtään kivalta tehdessä. En suoriutunut videosta "täydellisesti" kertaakaan, nuo sivuplankit on aina liikaa, ja aina puolta vaihtaessa menin tyylikkäästi maha lattian kautta. xD Julianan lupailuista huolimatta liikkeet eivät tulleet helpommiksi, vaan rasitus pysyi kun kasvaneet voimat mahdollisti ainoastaan liikkeiden tekemisen hitusen pidemmälle, mutta kehitystä sekin. Tuon haastevideon lisäksi joka päivälle oli myös vaihtelevia lisävideoita, joissa yleensä onneksi tehtiin liikkeitä enemmän maassa kuin plankissa, mikä oli hyvin tasapainottavasti valkattu, jaksoi paremmin tehdä kun kaikkea ei tarvinnut varata pelkästään käsien varaan. Haasteen tekoon meni päivittäin noin 5 + 10 minuuttia + venytykset, eli se ei vie kovin paljon aikaa, ehkä maksimissaan 30-45 minuuttia / päivä, joten tämän haasteen sisällyttäminen osaksi arkirutiinia ei pitäisi olla ainakaan ajanpuutteesta kiinni. ,-P 

Ei kommentteja: