keskiviikko 13. marraskuuta 2019

Top 30: SC & JD

(Koska Moonlight Loversia ei vieläkään julkaistu) on tänään luvassa on pari vanhempaa mun ja Fikun top 30 -projektin esittelyä. Näissä on siis ideana että päätämme etukäteen jonkin tietyn bändin/artistin, ja sitten teemme omilla tahoillamme top 30 -listat parhaista kappaleista, ja lopuksi yhdistämme tulokset omaksi listakseen.

Top 30 Soft Cell -biisit


Jos video ei näy, klikkaa tästä.

Voit myös halutessasi katsoa soolo-listani täältä.

Soft Cell oli siinä mielessä jännä lista-aihe etten edes ollut juurikaan tietoinen yhtyeen tuotannosta, paria levyä joskus kuunnellut, joten koko homma piti aloittaa ensinnäkin perehtymällä paremmin Soft Cellin kappaleisiin. Soft Cellin biisit ovat siitä erikoisia että mielipiteeni muuttuu oikeastaan jatkuvasti jokaisella kuuntelukerralla tyyliin: hyi-->hmmm-->...--->jee--->hyvä biisi, joten kappaleiden valikoiminen ja listasijat vaihtelivat työstön aikana paljonkin. .-D Tein soolo-listani valmiiksi useamman kuukauden ennen Fikua, ja ennen yhteislistaa täytyi vähän päivitellä omaa listaani, joten yhteislista-videolla sijat vaihtelevat jonkin verran siitä mitä soolo-listani video näyttää (mut samat 30 kappaletta on kuitenkin edelleen).

Oman listani top 10 muodostui pääosin entuudesta tutuista biiseistä, mutta jokunen uusikin lempparibiisi tuli tämän listan teon myötä löydettyä, mainittakoot Northern Lights, jonka Soft Cell julkaisi juuri vuosi sitten ennen jäähyväiskiertuettaan (melkein kävi kateeksi keikkailijoita, sillä listan teko nostatti tuolloin kovasti Soft Cell -innostustani).

Vaikka yhteislistan loppupäässä onkin paljon soolo-valintoja näkyvät yhtenevät mielipiteet hyvin top kympissä, kun moni näistä kappaleista sijoittui molempien soolo-listojenkin kymmenen parhaan joukkoon (muutamaa poikkeusta lukuunottamatta) ja kerrankin oltiin jopa samaa mieltä ykkössijasta! ,-D

Top 30 Just Dance -biisit



Voit myös halutessasi katsoa soolo-listani täältä.

Kappaleet valittiin omistamiemme pelien biisitarjonnasta, eli vain 2015-2019* -vuosien pelit olivat mukana. Tarkoitus oli nimenomaan vertailla pelkkiä biisejä, mikä oli siinä mielessä hämäävää ettei kappaleita ole kuunnellut huvikseen vaan pelkästään tanssimisen ohessa, ja huomasin jo listani tekovaiheessa ajatelleeni välillä tanssia vaikka biisejä tässä piti vertailla, mutta ehkä siitä ei aiheutunut kamalaa vahinkoa kun kumminkin kaikista listan biiseistä pidän. Kokosin omaa listaani enimmäkseen fiilispohjalta, mikä sitten haittasi jo vuosia tuntemieni kappaleiden menestymistä, sillä itellä iskee helposti "uutuuden huuma" ja kyllästyn vanhoihin biiseihin. Annoin kuitenkin vähän plussaa sellaisille biiseille, joista tykkäsin pelin ollessa uusi (esim. When The Rain Begins To Fall, Papaoutai, Automaton, Burn, Cake By The Ocean) vaikka nyttemmin kappale ei kiinnosta enää ihan samalla tavalla.

Yhteislistassa on pientä epäloogisuutta siinä suhteessa että en sisällyttänyt omalle listalleni *JD19-biisejä koska tein listan ennen pelin hankintaa, ja Fiku puolestaan vasta sen jälkeen. Noh, eipä 19:ssa ole onneksi kovin hyviä biisejä niin tuskin monikaan olisi edes listalleni päätynyt, tykkään oikeestaan vaan Finesse (en tosin niinkään tästä Cardi B:n feattaamasta versiosta) ja I'm Still Standing -biiseistä.

Tällä listalla ollaan Fikun kanssa varmaan kaikista radikaaleimmin erimielisiä biisien sijoista muihin top 30 -listoihimme verratessa johtuen laajasta kappalevalikoimasta. Tosi monen yhteislistan biiseissä on toisen kohdalla viivaa, jopa kärkikymmenikössä. Toisaalta meillä on jokunen yhteinen suosikki kärkisijoilla, eikä ykköseksi päätynyt biisi tullut varmaan kummallekaan yllätyksenä. .-D Tilastoista voi huomata että 2017-vuoden pelin kappaleet menestyivät parhaiten sekä yleisesti että top kympissä, ja myös soolo-listallani oli eniten tämän pelin biisejä. 2018-2019 menestyi selvästi heikommin, mitä uudempi peli sitä vähemmän niistä tuntuu löytyvän miellyttäviä biisejä, TOSIN omalla soolo-listallani oli enemmän biisejä vuodelta 2018 kuin vaikka 2015, mikä selittynee uutuushuumallani.

Listan teon jälkeen mielipide monen kappaleen sijasta on vähän muuttunut. Tässä lueteltuna jokunen biisi joista olen enemmän kuuntelun perusteella joko selvästi innostunut lisää tai sitten kiinnostus on laskenut:

↑ Nousussa: Leila, Titanium, Gibberish, Wherever I Go, Rockabye

↓ Laskussa: Papaoutai, Junto A Ti, Stadium Flow, Kissing Strangers, All You Gotta Do, Teacher, What Is Love, Cheap Thrills, Me And My Broken Heart, Groove, Burn, Shape Of You

Kysymys lukijoille:
Kumpi lista oli kivempi?

Vaihtoehto 1: Soft Cell!
Vaihtoehto 2: Just Dance!

2 kommenttia:

iikku kirjoitti...

Aah, olipa kiva katella näitä listoja! ♥ Soft Cell oli mulle aluksi järkytys lista-aiheeksi, mutta heistä on tullut yllättävän tärkeä listanteon ansiosta. .-) ♥ Noussut suosioon! Baby Doll ja Martin on legendaariset, ja vau yhteistä ykköstä! Soft Cell -lista sinäänsä oli hauskempaa katsottavaa, kun meillä oli enemmän yhteisiä valintoja (mun listalta oli päässyt jopa 27 kappaletta yhteislistaan, miten? .--oo), mutta Just Dancen kappaleista pidän ehkä enemmän. .-D Mulla noi mun top10-kappaleet on laskussa, kuten Cake by the ocean ja Don't stop me now. .-D Toisaalta mulla oli vaihe, jolloin tykkäsin ihan sikana noista molemmista. Oli tullut pelattua enemmän sitä 2017-peliä, niin minä ainakin annoin ihan liian hyviä sijoja niille. Nyt oon jo hyvin eri mieltä. .-D Musa kyllä huononee kovaa vauhtia uusissa peleissä. .-D Vaikka kyllä esim. Bangbangbang ja jopa OMG (miten?) alkaa kuulostaa kivalta. .-D Kiitos tästä. Oli tosi piristävä ja kiva postaus. .--) ♥ Kiitos, virkisti paljon!

Kasa kirjoitti...

Mukavaa että tykkäsit katella. .-) Kiva tosiaan että listaa tehdessä tuli paremmin perehdyttyä Soft Celliin vaikka aluksi järkytti, kyllä siinä pakostikin innostus nousee kun tulee paljon kuunneltua! Mahtaakohan toiste tulla yhteistä ykköstä mihinkään listaan? .-D Aika hyvin toi 27, auttoi kun laitoit sinne loppuun jotain Say Hello Wave Goodbye, Torch yms. jotka sit päätyi mun takia yhteislistalle. .-D Poisjääneet -luettelo listan lopussakaan ei ollut kovin pitkä tällä kertaa. .-D Just Dancessa on kyllä hyviä biisejä, harmi että huonoja on vaan rutkasti enemmän. .-DD Ahaa, sillä voi tosiaan olla jotain tekemistä 2017-vuoden pelin menestymisen kanssa kun pelattiin sitä tuolloin niin usein, enpäs edes tajunnut! Niin huononee, just katoin 2020-pelin biisilistan läpi enkä oikein vakuuttunut... Joo, kai se ärsytys muuttuu vähitellen miellyttävyydeksi joidenkin biisien kohdalla tai jotain. .-D Ilo että pidit, ei mikään ihme että olit vielä hereillä silloin kun nousin jos kerta niin virkisti. XD Kiitoksia kommentin jättämisestä. .-)