tiistai 23. helmikuuta 2021

KS: Musatarinoita

Kuukauden suosikit olisi jälleen luvassa!

Musiikki 🎵

Nyt on niin monipuolisesti erilaista musiikkiasiaa että jaoitellaan kerrontaa muutaman väliotsikon alle!

Saga EP

We The Kings julkaisi Saga-nimeä kantavan EP-levyn, joka oikeastaan kertoo samanaikaisesti useammankin tarinan. Jokainen levyn kuudesta kappaleesta ilmentää yhtä albumia We The Kingsin uran ajalta, ja "The Light" ja "Turn It Up" voisivat kuvastaa sanomansa puolesta meneillään olevaa pandemiatilannetta ja siitä selviytymistä. Lisäksi levy kertoo söpön rakkaustarinan, joka alkaa ihastuksen edessä hermoilusta "No 1 Like U" -biisissä ja lopetuskappaleessa "Love Me Or Let Me Down" (mikä on muuten henkilökohtainen lempparini♥) harkitaan kosintaa, ja loppu jätetään sopivasti avoimeksi jotta kuulija saa itse päättää miten tämä saaga loppuu.


UMK

Tämän vuoden UMK:ssa oli tosi hyvä biisikattaus ja kerrankin voi sanoa että Suomesta lähetettiin hyvä biisi jatkoon! Petyin kuitenkin vähän Blind Channelin esitykseen ja toivonkin että sitä hiottaisi vielä ennen varsinaisia Euroviisuja. Ei esitys siis huono ollut, jotenkin kai odotti vain lemppareiltaan parempaa ja suhtauduin siihen siksi vähän nihkeästi, eli vika taisi loppujen lopuksi olla minussa. .-D Lempparini esitysten perusteella oli yllättäen Oskr, ihanan tunteella vedetty. <3 Myös Iltan esityksessä oli tunnetta, mut jotenkin se hänen asunsa massiivinen helma teki Iltan liikehdinnästä kömpelöä ja rajoitettua. Ihastuin myös Dannyn haamupianoon! Akselin laskeminen listalla johtuu lähinnä raadin lellikkinä olemisesta, siis se raivo mikä syntyy pisteiden julkistamista seuratessa kun raati yliarvostaa jotain (turhaa) esitystä...

Top 7 UMK-biisit (esitysten näkemisen jälkeen)

1. Blind Channel - Dark Side =
2. Teflon Brothers x Pandora - I Love You =
3. Oskr - Lie +4
4. Danny - Sinä päivänä kun kaikki rakastaa mua +1
5. Ilta - Kelle mä soitan -2
6. Laura - Play =
7. Aksel - Hurt -3


Muita Euroviisukarsintakappaleita

Suomen ehdokkaiden lisäksi oon innostunut tänä vuonna kuuntelemaan myös muiden maiden karsintakappaleita. Viime vuoden peruuntuneissa viisuissa oli surkeita kappaleita, mut tällä kertaa oon löytänyt jo useampiakin kivoja biisejä pelkästään karsintabiisien joukosta, joten oon vähän luottavaisemmalla mielellä 2021 Euroviisujen suhteen! Oon innoissani katsellut muiden tekemiä top-listavideoita karsintakappaleista ja täytyy varmaan itsekin jossain vaiheessa kyhätä vastaavanlainen lista jotta omatkin lempparini saavat kunniaa (koska harvoin mun suosikki menee jatkoon nyyh). Tässä on nyt listattuna jotain (hyvässä mielessä) mieleen jääneitä biisejä eri maiden karsintakappaleista:

♫ WAHL ft. SAMI - 90-talet
♫ Philippine - Bah Non
♫ Kazna - Braids
♫ River - Coming Home
♫ NEEV - Dancing In The Stars
♫ Stina Talling - Elevate
♫ Raylee - Hero
♫ Danny Shark & Emtiar & Bridgy - Kiss N' Gun
♫ KiiM - My Lonely Voice
♫ Mirud - Nëse Vdes
♫ Voldemars - Never Fall You Again
♫ Kadiatou - One Touch
♫ Lillasyster - Pretender
♫ The Cosmic Twins - Silver Bullet
♫ Casanova - Tutti
♫ Koit Toome - We Could Be Beautiful
♫ Gebrasy - Where'd You Wanna Go


2x Hurts

Synttäripostauksessa mainitsinkin tilanneeni itselleni lahjaksi pari Hurtsin levyä, joita on nyt tullut kuunneltua. Desiren sai suhteellisen edullisesti mut Faithista pulitin täyden hinnan, en ees muista milloin olen ostanut jotain normaalihintaisena mut innostuin vähän saamistani työttömyyspäivärahoista hehe. CD-levyjen aika on ilmeisesti pian ohi, sillä vaikka Faith julkaistiin viime syksynä ei sitä ollut ollenkaan varastossa ja tilauksen saapumisella meni pari viikkoa, mut pääasia et lopulta tuli. Vaikka edellisestä Hurtsin keikasta on kulunut kolme vuotta muistan yhä tyyliin kaikki Desiren biisien sanat, ja Faithin oon puolestaan tykännyt jättää illalla nukkumaan mennessä soimaan ja kuunneellut sitä unimusiikiksi, mikä ei ehkä ole kaikkein positiivisinsa musiikkia yön pikkutunneille kun kaikki biisit on tyyliin "I feel I suffer" mut mikäs siinä. .-D

Lukeminen 📖

Sonic-sarjikset

Kirin taas kiinni pari lukematta jäänyttä IDW:n Sonic-sarjista ja lukaisin myös neliosaisen Bad Guys -spinoffin, jossa ovat keskiössä pahishahmot. Odotukseni tätä kohtaan eivät olleet kovin korkealla sillä en niinkään pidä Sonicin pahistyypeistä mut yllätyin erittäin positiivisesti, Ian Flynnin juonikuviot + kerronta muodostavat vaan täydellisen 10/10 -yhdistelmän! Vaikka Evan onkin tehnyt hyvää työtä pääsarjan uutena käsikirjoittajana ja ihailen suuresti hänen työtään menee Ianin tekeleet reippaasti ohi. Bad Guyssa Starline päästää muita vankilaan teljettyjä pahiksia vapaaksi sillä ehdolla että nämä työskentelisivät yhteisen päämäärän saavuttamiseksi. Hauskana twistinä on tietenkin se, etteivät oikein ketkään luota toisiinsa ja porukka laatii toistensa selän takana suunnitelmia muiden tiimiläistensä eliminoimiseksi. Samalla näihin pahishahmoihin tykästyy kuin huomaamattaan, esim. Starline ja Mimic ovat nostaneet reippaasti kiinnostavuuttaan silmissäni, eikä skunkkiveljeksien hölmöille jutuille voi olla hymyilemättä. Myös kuvituksesta vastannut Jack Lawrence on liekeissä, en normaalista tykkää hänen tyylistään piirtää hedgehogseja (mikä on itse asiassa sama monen muunkin piirtäjän kohdalla, varsinkaan Sonicia ei osaa piirtää hyvin muut kuin Tracy Yardley) mutta tämän spinoffin parissa Jack on tehnyt hyvää työtä. 

YouTube ▶️

Kuluneen kuukauden aikana oon kuluttanut aikaani normaalia enemmän YouTubessa, tässä nopee maininta muutamasta kanavasta joista oon eniten videoita katsellut:

Deata - Maratoonasin jostain syystä kaikki Deatan vanhat pilapuheluvideot läpi, varsinkin yhteisvideot Miskan kanssa oli hauskoja.

Kitten Academy - Oon seurannut päivittäin uusimman kuukausi sitten syntynyneen pentueen menoa, on nää vaan niin ihania♥

mmiisas - Päädyin seuraamaan Miisan viiden päivän vlogiputkea ja täytyy myöntää että viikon lopussa oikein odotin Miisan videon katsomista. Peruskuulumisvlogiin sai kivasti vähän asiasisältöäkin kun Miisa jakoi jokaisella videolla ajatuksiaan johonkin hänelle ajankohtaiseen asiaan.

NikojaSanttu - "Vastataan kaikkeen kyllä" ja "Kuka pysyy paikassa X pisimpään" -videot on ihan sairaan viihdyttäviä. .-D

Pelit 🎮

FS:n & Eldaryan Ystävänpäivätapahtumat

FS:n tapahtuma oli siinä mielessä poikkeuksellinen että tapahtumia kuvattiin deittien näkökulmasta, mikä oli ihan kivaa vaihtelua mutten sit oikein kuitenkaan täysin ymmärtänyt miksi kerronta oli pitänyt vaihtaa niin päin, samahan se ois ollut jos hahmo olisi järjestänyt ystävänpäivätreffeille tekemistä. Tekstiviestein käyty keskustelu oli hauskaa, mutta itse treffeiltä ei taaskaan ollut kuvan lisäksi kunnollista kerrontaa, höh. Varmaan se on vähän tarkoituksellakin tehty niin että pelaajalle jätetään omaa kuvitteluvaraa, mutta voisko edes joskus saada kunnollista kerrontaa siitä oleellisesta: yhteisestä ajasta seurustelukumppanin kanssa. Tapahtumaan sisältyi myös tylsä minipeli, mut sentään ajastimet oli jätetty pois ja dialogissa ja minipelissä edettiin "kolmen sydämen verran" päivässä. Mokasin sen verran monta dialogia etten saanut yhdelläkään tilillä suoritettua koko tapahtumaa läpi, mut eipä se oikeastaan haitannut kun ne viimeisinä jaossa olevat peruukit oli aika kauheita. .-D Tapahtuman asut oli ihania, ja kuvista lempparini olivat Hyunin ja Rayanin kanssa saadut yhteiskuvat.

Eldaryassa oli meneillään kumppanieläinten paritteluaika ja tarkoitus oli siis etsiä parit yksinäisille elukoille. Homma oli toteutettu inhoamallani tyylillä: selaa sivuja ja etsi sinne piilotetut kumppanit. Ugh, päätin heti etten suorita tuota tapahtumaa kuin yhdellä tilillä, sen verran rasittavaa touhua. Lopussa olleet kahdenkeskiset hetket deittien kanssa oli paras osa tapahtumaa, tykkäsin varsinkin Leiftanin "treffien" päätöskohtauksesta. Käyn vaatekaapilla niin harvoin ettei tapahtumista ansaituille kuteille tule koskaan käyttöä, mut kuvat oli tosi jees, kiva että myös kumppanieläimet olivat mukana. Lisäksi tutkimusmatkojen kautta oli mahdollista löytää viime vuoden vaatteita ja kumppani, ja kartalle oli piilotettu myös uusi elukka pyydystettäväksi. Tapahtuman läpisuorittamisesta sai myös palkinnoksi uuden kumppanin, mikä oli mukava yllätys!

TV-sarjat 📺

Alfred J. Kwak

Piti päästä taas katselemaan Alfredia, ja oikeesti yhdessä kohtaa mun päivän kohokohta oli kun koitti Alfredin katselu mikä kuulostaa varmaan hölmöltä mut ihan sama, Alfred on mun päivien valo♥ Aloitin Alfredistakin gif-projektia, mut se on ollut nyt useamman viikon jäissä ja meen vasta ihan alkujaksoissa, mut tässä nyt kuitenkin pientä esimakua:

Selviytyjät

Riina totesi viimeksi että nää mun sarjaselosteet säästää häneltä TV:n katseluun kuluvan ajan ni täytyy ihan sen tähden tehdä loppuraportti Selviytyjistä. .-D Tällä kaudella jaksot ennen yhdistymistä oli ehkä mielenkiintoisempia, silloin tapahtui enemmän käänteitä, mutta yhdistymisen jälkeen oikeestaan koko loppuaika tunnuttiin valmistelevan Domenickin tulevaa voittoa - mikä oli siinä mielessä hämäävää että voiton nappasikin finaalissa Wendell. Ite näkisin niin että Domenick olisi voinut näyttää vahvemmalta finaalissa jos hän olisi valinnut Wendellin suoraan jatkoon ja laittanut naiset tulentekokisaan taistelemaan kohtalostaan. Tämä olisi osoittanut uskollisuutta lähintä liittolaista kohtaan sekä itsevarmuutta siitä että hän uskaltaa haastaa kovan pelurin rinnallaan finaalissa. Se hänen uhkapeli-ideansa koskemattomuudesta luopumisesta oli ainakin ihan hullu, hyvä ettei Dom ryhtynyt moiseen. Ensimmäistä kertaa Selviytyjät päättyi tasapeliin, jolloin finalikolmikossa äänettä jäänyt Laurel sai käytännössä kaiken vallan päättää yksin voittajasta, jännä käänne! .-o 

Holmes NYC

Sarjan kuudes kausi ei ole pidemmän päälle kovin erikoinen. Rikostapaukset ovat tylsähköjä, tai no, Michaelin tapaus nostatti hetkeksi aikaa mielenkiintoa sillä Holmesilla ei ole pitkään aikaan ollut vertaistaan vastusta. Lisäksi oon erittäin pettynyt koska tällä hetkellä näyttää että yksi lempparini Marcus ollaan kirjoittamassa sarjasta ulos, nyyh (AH, helpotuksekseni näin äsken ensi kauden castista kuvan ja Marcus oli yhä mukana, kerrankin juonipaljastus jonka näkeminen ei harmita, nyt voin olla rauhallisin mielin). Rikostapausten sijasta päähenkilöiden henkilökohtainen elämä onkin ollut kiinnostavampaa, Holmesin sairaus (joka tosin parani yhtäkkiä off-screen...) ja Watsonin adoptioprosessi ovatkin tähän asti pitäneet mielenkiintoa parhaiten yllä. Ootan kyl milloin Joan pamahtaa yllättäen paksuksi, kävisi niin nopeammin koska tuo adoptio tuntuu mutkistuvan koko ajan.

Ei kommentteja: