perjantai 19. maaliskuuta 2021

10 vuotta!

Tänään blogin perustamisesta tulee kuluneeksi kymmenen vuotta, mikä ehkä tuntuu ajallisesti tosi pitkältä, mutta vanhempia tekstejä lukiessa pääsee hetkessä silloisiin fiiliksiin ja jotenkin kokee ettei siitä nyt niin kauaa ole. Tai sitten aikakäsitykseni on pahemman kerran vääristynyt. .-D Kuten ennenkin juhlistakaamme blogin merkkipäivää katselemalla hieman tilastoja kuluneesta vuodesta:

Viimeisimmän vuoden aikana blogiin on tullut...

  • ...52 blogimerkintää (yht. 764). 
  • ...37 kommenttia (yht. 1391).
  • ...5925 sivukatsontaa (yht. 65 529)

Viime vuoteen verratessa nämä kaikki lukemat ovat tulleet aika reippaastikin alaspäin, tosin yllätyksekseni julkaistujen blogimerkintöjen määrä on laskenut kaikkein vähiten, tää on ihan positiivista!

Viimeisen vuoden näyttökertatilastoja tarkastellessa on kiintoisaa huomata, että lukijoita on rampannut blogissa eniten touko-elokuun välisenä aikana, kun taas loppuvuodesta pidetty blogmasputki ei houkutellut juurikaan väkeä paikalle (esim. lokakuussa on vuoden pienimmät näyttökerrat). Myös nyt tämä alkuvuosi on ollut hiljaisempaa aikaa, mutta helmikuusta lähtien käyrät ovat lähteneet pienoiseen nousuun. 

^Kokosinpa tältä kymmenen vuoden ajanjaksolta tilastot näyttökerroista vielä kuvalliseen muotoon. Oon erittäin hämilläni, sillä olen aina ajatellut ensimmäisen kolmen vuoden olleen blogini ns. kulta-aikaa "suosion" puolesta, vaikka oikeasti tekstejäni on luettu eniten 4-6 vuosina, enkä ollut ollenkaan tietoinen että viime vuonna rikottiin koko näyttökertamäärien ennätys (vuositasolla)! .-o

Tarkoitukseni ei ole missään mielessä leveillä "kattokaas mikä määrä näyttökertoja" eikä nämä nyt edes ole mitään suosittuihin bloggaajiin verratessa. xD En seuraa tilastoja aktiivisesti, vaan juurikin tälleen kerran vuodessa synttäripostauksen yhteydessä tulee vähän analysoitua kuluneen vuoden meininkiä numeroiden perusteella. Kirjoitan kuitenkin ennen kaikkea itselleni, ja vaikka esim. levybattlepostaukset eivät näyttökertojen perusteella ole kovin vahvoilla en silti lopeta niiden tekemistä, koska minua itseäni kiinnostaa ja postausten valmisteluprosessi on mielekästä. Kirjoittaminen on ylipäätään luontainen keino itseni ilmaisuun, ja merkittävä osa esim. pelien/musiikin/sarjojen parissa viihtymisestä muodostuu juurikin siitä että voin purkaa fanitustani sanoiksi tekstin kautta. Oikeastaan oon jopa vähän kauhuissani siitä miten monta silmäparia (yksisilmäistä väkeä unohtamatta ,-)) tekstini tavoittavat ja viimeisen vuoden aikana harkitsin jopa laittavani blogin yksityiseksi, koska tuntui etten pystynyt olemaan aina rehellinen itselleni, kun päätin jättää jotain tiettyjä asioita kertomatta. But as you can see, täällä ollaan yhä.

Top 10 suosituimmat julkaistut blogitekstit viimeisen vuoden ajalta:

  1. Vastasin huijauspuheluun (84 lukukertaa)
  2. Jänniä päiviä (44 lukukertaa)
  3. KS: Pikaiset kesäsuosikit (28 lukukertaa)
  4. Koiria ja kotkotuksia (24 lukukertaa)
  5. 3 hyvää asiaa tästä päivästä (21 lukukertaa)
  6. ESC 2000-2019: Armenia (21 lukukertaa)
  7. My Day 27.1. (20 lukukertaa)
  8. Painajaisia ja yhteishaku (20 lukukertaa)
  9. Top 7 UMK-biisit (19 lukukertaa)
  10. Vuosi 2020 (18 lukukertaa)
Ei mitään kovin huimia lukemia ainakaan jos vertaa viime vuoteen, jolloin listan häntäpäässä olevilla postauksilla oli yli kolmekymmentä lukukertaa. Hieman clicbaitattu huijauspuhelupostaus erottuu selkeästi, mutta muuten lista on varsin tasainen. Jännä huomata vain yhden KS-postauksen päätyneen kymmenen parhaan joukkoon. On myös kiintoisaa että lähes puolet listan postauksista on julkaistu nyt tämän vuoden puolella, kun voisi ajatella että mitä pidempään postaus on ollut olemassa se ehtisi kerätä näyttökertoja paremmin.

Top 10 suosituimmat blogitekstit viimeisen vuoden ajalta:
(Ero ylempään listaan on siis että tässä on mukana aiempienkin vuosien postaukset, kun äsken listasin vain uusien postauksien näyttökertoja. Ja tilastosivu näyttää jostain syystä postauksille eri määrän näyttökertoja kuin tekstien puolelle on merkattu, don't ask me why.)


Tämän vuoden puolella julkaistujen postauksien vähäiset lukukerrat antoivat reilusti sijaa vanhemmille postauksille. .-D Kärkikaksikko on edelliseen listaan verratessa sama, mutta kolmannelle sijalle on kirinyt spagaattipostaus, josta pienenä tilannepäivityksenä mainittakoon ettei onnistu vieläkään enkä ole edes nyt muutamaan viikkoon päässyt sitä treenaamaan kun vammautin jotain vasemmasta jalasta ja tietyissä venytysasennoissa tuntuu koko jalan pituudella "väärältä", ei siis satu mutta jokin ei ole kohdallaan ni antaa sen parantua (tekosyyt miksi spagaattiharjoitukseni edistyvät hitaasti. xD) Oon yllättynyt vanhojen Just Dance -postauksien saamasta suosiosta, kiva jos niistä on ollut iloa!

TOP 10 suosituimmat blogitekstit koko ajalta:

  1. Veijareiden osat (632 lukukertaa -> +16)
  2. Oon jumittanut... (344 lukukertaa -> +0)
  3. Kauan tässä... (315 lukukertaa -> +0)
  4. FlirttiStoori-fanficin osat (292 lukukertaa-> +0)
  5. Koulu alkaa... (166 lukukertaa-> +2)
  6. En tosiaankaan... (159 lukukertaa -> +0)
  7. Ylioppilaslakki saatiin... (156 lukukertaa -> -10?)
  8. Ämppäni KAIKKI... (145 lukukertaa -> +0)
  9. "Säälittävää, noloa... (102 lukukertaa -> +0)
  10. Koulussa taas... (99 lukukertaa)

Sit taas tämä kaikista jännin lista, joka näyttää joka vuosi samalta: "Hei älä koskaan ikinä muutu, pysy aina tuollaisena kuin nyt oot♫" xD Monikaan postaus ei ole kuluneen vuoden aikana edes saanut uusia näyttökertoja, Veijareita nyt näyttää joku vilkuilleen. Jännä että kouluaiheiset postaukset tuntuvat saavan huomiota, hauska siltä kannalta etten itse ole ollut koulunpenkillä viiteen vuoteen, mikä kuvastaa myös oivasti sitä miten suurin osa suosituimmista postauksista onkin useamman vuoden takaa. Heimut ties vaikka tuo huijauspuhelupostaus keräisi jossain vaiheessa sen verran näyttökertoja että pääsee mukaan tänne tyyliin parin vuoden päästä. .-D

Hakusanat, joilla blogiin on päädytty

  • sori noi mun viestit mutta siltu if keiker igig rgjtrig gjgr rgjrijcd f eokghnegug egj gjkerjiotrh iruigegiert dvkoikvw jiget
  • viikonloppumatkustelu

Sääli, blogi ei ole tilastoinut hakusanoja kuin pari tältä vuodelta. Tykkään tosta ekasta, selvästi jätetty joku viesti salakielellä mikä pitäisi ratkaista! .-D

10 suosituinta hakusanaa koko ajalta:

  1. kasan blogi (479)
  2. kasaliini.blogspot.com (101)
  3. tintti (77)
  4. rantavahdit (69)
  5. kasan seikkailut (63)
  6. fall out boy (44)
  7. oskarin orkesteri (29)
  8. jukka poika (21)
  9. muumi kuvia (21)
  10. aavelaiva 20 (19)
Toinen lista joka ei muutu koskaan. .-D

Myös blogin vakiolukijat Riina, iikku & Tom ovat pysyneet jo useamman vuoden samoina, mikä onkin ainoa hyvä lista joka säilyy ennallaan, vaikka tietysti myös niin uudet kuin blogiini useamman vuoden tauon jälkeen palaavat kommentoijat ovat tervetulleita liittymään mukaan listoille milloin vain jos siltä tuntuu! Oli erityisen mieltä lämmittävää miten te lukijat huolehditte pärjäämisestäni ja laitoitte perääni viestiä kuullessanne Fikun muutosta. Kiva että palaatte aina vuodesta toiseen lukemaan ja kommentoimaan näitä mun juttuja! .--)

Onnee blogii !!

2 kommenttia:

Riina kirjoitti...

Onnea blogille, oot kauan jaksanut kirjoittaa tätä :D Itellä on ties monesko blogi menossa xD

Kasa kirjoitti...

Hehe, kiittelen blogin puolesta! Kieltämättä itelläkin on ollut välillä harkinnassa uuden blogin perustus, mut en sit kai laiskuuttani ole jaksanut viedä asiaa ajatustasoa pidemmälle, eikä tätä kymmenen vuoden projektia toisaalta edes raaskisi lopettaa. .-D