torstai 31. joulukuuta 2020

Vuosi 2020


Jos video ei näy, klikkaa tästä!

Jälleen kerran tuli kasattua kuvakooste tämän vuoden aikana napsituista valokuvista ja osui mukaan muutama videopätkäkin. Suurin osa videon sisällöstä tuntuu olevan varsin eläinpainotteista, mut on Fiku näemmä kuvannut muakin muutamaan otteeseen. .-D

Radiossa udeltiin kuulijoiden kouluarvosanoja kuluneesta vuodesta, joten ajattelin hyödyntää ideaa ja antaa oman arvosanani vuodelle kakskytkakskyt ja muutenkin vähän tiivistää menneen vuoden tapahtumia yhteen.

Vuosi lähti käyntiin varsin lupaavasti ja olin täynnä ideoita ja inspiraatiota ja uskoin olevani tuottelias omien projektieni kanssa, mut no, ihan kaikkea haluamaani en tietenkään saanut aikaiseksi. Mourun kanssa olin suhteellisen aktiivinen ja sivujen siirto onnistui aikataulujen mukaisesti, joskaan kiinnostus ei aina meinannut pysyä yllä ja yhdessä vaiheessa en meinannut uskaltaa käydä sivuilla koska pelkäsin jonkun taas pahoittaneen mielensä ja valittaneen jostakin enkä halunnut pilata päivääni setvimällä asiaa. Tätä blogia sain hieman heräteltyä eloon hiljaisempien kuukausien jälkeen blogmasin merkeissä, joskin se ulkoasun muuttaminen on yhtä tekemättä, no ehkä ensi vuonna. .-D Simsblogipuolelta mainittakoon onnistunut Mikaliiniviikko, muuten sit päivittäminen saattoi yhtäkkiä unohtua kuukausiksi vaikka sisältöä ois ollut valmiiksi kirjoitettuna, ei vaan yksinkertaisesti jaksanut tulla tekemään niinkin yksinkertaista hommaa kuin painamaan julkaise-nappia, pitäis kai ajastaa tekstejä. Tietty simsblogi-innostus riippui ihan siitä milloin itse ehti pelaamaan. Taikapölyssä ei tapahtunut mitään, saan joskus viiden minuutin inspispuuskia tarinaa kohtaan mut ne aina loppuu ennenku saa mitään aikaiseksi. .-P Ainahan se ois hyvä mennä inspiksen mukaan ja tehdä sitä mikä eniten kiinnostaa, tässä oonkin aika hyvin onnistunut, se sit vaan ku paneutuu 100% johonkin ni millekään muulle ei tahdo jäädä aikaa. xD

Arvosana - Omat projektit: 8 Ainahan sitä olisi parannettavaa ja jotain jää tekemättä, mutta sain pyöriteltyä vuoden aikana useampaakin eri projektia joten oon ihan tyytyväinen. 

Keväämmällä iski sitten se korona, joskaan omaan elämääni sillä ei ollut juurikaan vaikutusta. Tietty asiasta kuuli väkisinkin uutisten yhteydessä ja tälleen, mutta omaan lähipiiriin ei ole onneksi osunut sairastumisia. Vaikka asunkin Uudellamaalla ei tänne pieneen syrjäiseen maalaiskuntaan ole sattunut mitään valtavia tartuntaryppäitä, ja näin täällä muistaakseni ensimmäisen maskin kesäkuussa ja omalle naamalle maski tuli vedettyä vasta marraskuussa. En ole edes lisännyt mitenkään radikaalisti käsihygieniaa, koska pesen kädet muutenkin aina kauppareissujen jälkeen, ennen syömistä yms, ja mun puolesta käsidesipullot voisi jäädä pysyvästi kauppojen oville - siinä säästyisi monelta perusflunssa-aallolta. 

Koen jopa hyötyneeni koronasta, sillä etänä järjestetyt pääsykokeet olivat itelle erittäin mieluisa vaihtoehto, sillä inhoan sekä autolla ajamista että julkisilla liikkumista ja saatan jättää lähtemättä pääsykokeisiin ihan vaan siitä syystä että turha matkustus ärsyttää liikaa (turha siks etten edes pääsisi hakemaani koulutukseen kuitenkaan). Edellisessä yhteishaussa oli myös normaalia enemmän monimuotona toteutettavia koulutuksia, toivottavasti tarjonta laajenisi vielä lisää. Ylipäätään nämä kaikki "vältä ihmiskontakteja" -ohjeet on kaltaiselleni introvertille vaan plussaa, kerrankin tässä mun elämäntyylissä on jotain hyvää kun "autoin muita pysymällä kotona". Vakavalla asialla ei saisi vitsailla, mut..:


Arvosana - Koronan vaikutukset: 9 Maailmanlaajuisesti vakava sairaus ja sen auheuttamat kuolemantapaukset, kriisit, rajoitukset, työttömyys ja yrityksien ajautuminen konkurssiin yms. on ehdottomasti nelosen arvoista, mutta omassa elämässäni koronasta ei ole ollut sen suuremmin harmia. 

Joskus loppukesästä iski kamala aikaansaamattomuus josta podin syyllisyyttä ja tuntui ettei oikein mikään kiinnostanut. En innostunut enää samalla tavalla aiemmin pitämistäni asioista, ja välillä mietin miksi edes nousen aamulla sängystä ylös kun ei ole kuitenkaan mitään tekemistä, tai vaikka oiskin saatoin vaan istua tunnin putkeen tekemättä mitään vaikka inhoan joutenoloa. Ajattelin ennen ettei ole olemassa huonoja päiviä - on vain huonoja hetkiä, joista pääsee suhtnopsaan yli tekemällä jotain kivaa, mut nykyään jos päivä alkaa huonosti siinä käy helposti niin että kaikki ikävä tuntuu kasaantuvan just sille päivälle huoh. Yhtenä harvoista ilahduttavista asioista mulle toimii tällä hetkellä nostalgia, mitä fiilistelinkin varsinkin vanhoja lastenohjelmia katsomalla, jotenkin kai yritän paeta nykyhetkeä menneisyyteen... Nyt fiilis on ihan ok, auttaa paljonkin jos on edes yksi kiva/inspaava projekti työnalla.

Arvosana - Mieliala: 6 Todennäköisesti laitoin arvonanan vähän alakanttiin sillä mahtui tähän vuoteen paljon hyvääkin, mut tää ei yleisellä tasolla ollut mikään elämäni paras vuosi, joten...

💫Arvosana koko vuodelle 2020: 7½💫

Tähän loppuun vielä katsaus tulevaan vuodeen täältä "bloginäkökulmasta": Ajattelin tehdä sellaisen uudenvuodenlupauksen että yrittäisin postailla kerran viikossa! Inspistä on ainakin tällä hetkellä ja blogmasista jäi paljon postausideoita yli, joten ainakaan ei pitäisi olla ongelmia siitä mistä kirjoittaa - ennemminkin saako itsensä patistettua hommiin. Fun fact: En ole koskaan onnistunut pitämään uudenvuodenlupaustani (en tosin edes usein niitä ole tehnyt), joten saa nähdä mitä tästä tulee. .-D 

Hyvää uutta vuotta 2021! .-)

2 kommenttia:

Riina kirjoitti...

Hyvää uutta vuotta :)

Kasa kirjoitti...

Kiitos Riina! .--)