tiistai 22. joulukuuta 2020

Parhaat Sonic X -jaksot

Sonic X -animaatiosarjassa Sonic ystävineen (ja vihollisineen) päätyy vahingossa maapallolle, ja nuori poika Christopher majoittaa heidät luokseen. Päästäkseen palaamaan kotiin tiimi alkaa metsästää Chaos Emeraldeja, mutta tietysti Dr. Eggman on samojen jalokivien perässä ja aiheuttaa tuhoa robottiarmeijansa kanssa. Osa sarjan juonikokonaisuuksista perustuu myös eri Sonic-peleihin.

Katsoin sarjan läpi jo vuosi sitten, mutta koska olen aina kaikessa enemmän tai vähemmän jäljessä julkaisen tämän suosikkijaksopostauksen vasta nyt. .-D Kaikki Sonic X:n jaksot löytyvät tältä soittolistalta.

Party Hardly
Chrisin äiti järjestää juhlat, ja Chris, Chuck ja Tanaka yrittävät tehdä parhaansa, jotta luvattomien vierailijoiden läsnäolo ei paljastuisi ulkopuolisille. Siitä seuraakin paljon huvittavia tilanteita, ja jakson komediapuoli osuu sopivasti huumorihermoon, suosikkikohtani on kun Chuck kapuaa sivistymättömästi ikkunasta sisään kesken juhlien. xD Tää on yksi sarjan harvoista jaksoista jossa keskitytään enemmän ihmishahmoihin mikä on oikeastaan ihan kiva, varsinkin Chuck, Sam ja Mr. Steward ovat hauskoja. .-D

The Last Resort
Chrisin on määrä edustaa Thorndyken perhettä juhlissa, ja sillä välin muut viettävät aikaa läheisellä rannalla. Bileet keskeyttää kuitenkin Dr. Eggman, joka muuttaa juhlapaikan robottihuvipuistokseen. Sonic X on täynnä SonicxAmy -juttuja, sarjan aikana Amy ehtii haikailla ihastuksensa perään enemmän kuin kaikkien lukemieni sarjisten aikana yhteensä. Tietenkään tyttö ei saa vastakaikua tunteilleen, ja välillä Amylle jopa toivoisi parempaa tuuria rakkaudessa. Amyn ajatus hyvää onnea tuovan simpukkakorun tekemisestä vesikammoiselle Sonicille on söpö, varsinkin kun lopussa paljastuu Sonicin todella pitäneen korua ranteessaan.

Unfair Ball / Prize Fights
Kummassakin jaksossa Chaos Emeraldien omistajuudesta käydään taistoa eri urheilulajien muodossa. Nämä jaksot ovat varmaankin mieleeni siksi että järjestettävät kilpailut keräävät väkeä monipuolisesti paikalle. Huumorin maustamia yllättäviä käänteitä riittää, ja tykkään erityisesti siitä etteivät erien voittajat ole niin ennalta-arvattavia mitä voisi luulla.



Beating Eggman, Part 1 & 2
Presidentti määrää armeijan ja sotilasvoimat tekemään hyökkäyksen Eggmanin päämajaan. Samaan aikaan Sonicin ystävät ovat uuden Chaos Emeraldin jäljillä. Jaksot niputtavat kivasti yhteen aiempia tapahtumia, kuten Rougen työskentely erikoisjoukossa ja Mr. Stevardin agenttitutkimukset. Toimintaa ja yllättävän kriittisiä läheltä piti -tilanteita riittää kun porukka yhdistää voimansa Eggmania vastaan, mutta loppujen lopuksi on ihan sama mitä muut tekevät kun Sonic saa kuitenkin kaiken kunnian, huoh.

That's What Friends Are For
Sonic kieltäytyy saamastaan kutsusta presidentin juhliin, sillä hän on sopinut samalle päivälle tekemistä Helenin kanssa. Tämän jakson sanoma on hieno ja todella sydäntä lämmittävä: Pyörätuolissa istuva Helen saa kokea vauhdikkaan seikkailun liikuntarajoitteisuudestaan huolimatta, ja ylipäätään se seikka että Sonic skippaa mieluummin hienot juhlat ja mahdollisuuden tavata presidentin viettääkseen aikaa ystävänsä kanssa on tosi jaloa.


The Adventures of Knuckles and Hawk
Chaos Emeraldeja etsiessään Knuckles kohtaa Hawkin, ja kaksikko yhdistää voimansa pahiksia ja Eggmanin ninjarobottia vastaan. Knuckles on yksi lemppareistani ja on suorastaan vääryys ettei hänelle suoda kuin yksi soolojakso sarjassa, joten sitä suuremmalla syyllä tästä pitää ottaa kaikki irti. On hienoa nähdä miten Knucklesilla on voiman lisäksi muitakin vahvuuksia; Hän on tarpeen tullen strateginen, lojaali ja pitää ystäviensä puolta.
A Dastardly Deed & Countdown to Chaos
Viimeisen Chaos Emeraldin etsintöjen ollessa käynnissä Knuckles tulee siihen lopputulokseen, että ainoa konsti kotiinpaluulle on tehdä yhteistyötä Dr. Eggmanin kanssa, ja tämä suostuukin yhdellä ehdolla - Eggman vaatii kaikki löydetyt Emeraldit itselleen. Chris on vaikeiden ratkaisujen äärellä: Tietenkin hän haluaa auttaa ystäviään, mutta ajatus Sonicin ja muiden lähdöstä tekee hänet surulliseksi. Lopulta hän toimittaa Knucklesin kanssa Emeraldit Eggmanille, joka tietenkin heti jalokivet haltuunsa saatuaan paljastaa petkuttaneensa heitä ja ottaa Chrisin panttivangikseen. Sonic säntää pelastamaan ystäväänsä, ja kauden päätösjakso esittää Sonicin ja Chrisin lujaa ystävyyttä tosi kauniisti.

Shadow Saga (jaksot 33-38)
(Ekat pari jaksoa on vähän turhia, mutta juonikokonaisuuden eheyden vuoksi kaikki kannattaa katsoa.) Dr. Eggman löytää isoisänsä päiväkirjasta maininnan "Project Shadow":sta ja herättää jäädytettynä pidetyn Shadowin henkiin. Kiitokseksi Shadow lupaa palvella Eggmania ja alkaa kerätä tälle Chaos Emeraldeja, joita Eggman tarvitsee isoisänsä Eclipse Cannonin aktivoimiseen. Shadowille ei ole ongelma toimia ihmisiä vastaan, sillä hän haluaa kostaa ystävänsä Marian kohtalon.


Shadow Saga on ehdottomasti koko sarjan parasta antia: Juoni käsitteli ihanan synkkiä asioita ja dramaattiset cliffhangerit jättivät odottamaan seuraavan jakson katsomista. Karmeinta oli kun Eclipse Cannonin käynnistyttyä ruudulle ilmestyi Gerald Robotnik ajastimensa kanssa (hyrrr!), minkä seurauksena Sonicin ja Eggmanin tiimit yhdistävät voimansa estääkseen maailman tuhoutumisen. Myös Chris teki hienon työn palauttaessaan Marian todellisen viestin muistinsa menettäneen Shadowin mieleen.

Chaotix Collection (jaksot 39, 59, 65, 71)
Täytyy myöntää että yksi suurin syy Sonic X:n katsomiseen oli tieto siitä että Chaotixin väki on mukana sarjassa. Sarjiksissa Chaotix-kolmikon kommelluksista on mukava lukea, mutta täällä X:ssä heidän toilailunsa oli vähän liian kaoottista sekoilua eivätkä Vector, Espio ja Charmy edes päässeet tekemään mitään kovin merkittävää, höhh! Parhautta on Vectorin ihastus Vanillaan, tykkään kuvitella miten Vector ja Vanilla kaitsisivat yhdessä Creamia ja Charmya. xD Kolmikko sopi myös täydellisesti isännöimään baaria, pitäiskö heidän harkita alan vaihtoa?

An Underground Odyssey
Kolmannelta kaudelta on vähän vaikea eritellä yksittäisiä jaksoja kun koko kausi käsitteli samaa jatkuvaa juonikuviota, mutta tämä jakso avasi Cosmon menneisyyttä, ja Tailsin ja Cosmon jäädessä loukkuun maavyöryn alle sai kaksikko kivasti yhteistä ruutuaikaa heidän seikkaillessa keskenään. Surullista miten Cosmo vähättelee aina itseään ja kieltäytyi jopa pitelemästä Chaos Emeraldia koska kokee ettei ole sisimmältään sen arvoinen aiheuttaessaan läsnäolollaan pelkkää kurjuutta. .-(

A Revolutionary Tale
Shadow auttaa Cascade-planeetalla asuvia ihmisiä Metarex-taistelussa ja tutustuu Molly-nimiseen tyttöön. Rouge, Shadow ja Molly muodostivat hyvän tiimin ja on sääli ettei Mollya nähty sarjassa toistamiseen, tosin syynä siihen oli että alkuperäisessä Japani-versiossa Molly kuoli, mutta kyseinen kohta oli sensuroitu tästä mikä jätti katsojalle sellaisen mielikuvan että Molly olisi vielä hengissä, ja dubbimuunnosten lisäksi jopa Mollyn hauta oli muokattu pois loppukohtauksesta, törkeää pimitystä. >.-o Shadow on ihana suojellessaan Mollya. <3

The Cosmo Conspiracy / Eye Spy
Shadow murtautuu Sonicin tiimin alukseen ja ottaa Cosmon kohteekseen, ja muut tekevät kaikkensa estääkseen Shadowia satuttamasta ystäväänsä. Kaikki kääntyy päälaelleen kun selviää, että Cosmo on koko ajan toiminut tietämättään Metarexien vakoojana. Tieto vetää erityisesti Cosmon mielen synkäksi, mutta muut eivät aio kääntää hänelle selkäänsä. Porukan vieraillessa Cosmon kotiplaneetalla selviää myös mistä Metarexien häiriökäytös on saanut alkunsa.


Katsoin uudemman kerran nämä kaikki tässä mainitsemani jaksot, ja sarjasta jäi paljon parempi mielikuva mitä koko höskän läpikatsomisen jäljiltä, kun aiemmin olisin rankannut katselukokemuksen ehkä 6/10 tekee näiden jaksojen perusteella nostaa arvosana jopa ysiin! Tietty juonikokonaisuuden eheyden kannalta suosittelen jaksojen katsomista järjestyksessä, mut onpahan tässä nyt itselleni lista parhaista jaksoista mikäli jossain vaiheessa tekee mieli katsella Sonic X:ää. .-D

Ei kommentteja: