maanantai 23. joulukuuta 2019

KS: Selviytymistä

Suosikkien aika!

📺 TV-sarjat

Kuukauden katsotuimmat:
  • Selviytyjät Suomi
  • Sonic X
Tää Suomi-Selviytyjien kausi oli selkeästi edeltäjiinsä verratessa huonompi, kovinkaan monet kilpailijat eivät olleet kiinnostavia (enkä tarkoita tällä sitä että "tavisihmisten" mukana olo olisi tasoa laskenut, mun mielestä nää oli paljon julkkiksia kiinnostavempia persoonia) ja jotenkin ylipäätään pelikäänteiden puute kyllästytti. Olihan tuota yritetty käsikirjoittaa/editoida ovelasti ettei putoajat olisi ollut katsojalle niin selvillä, mut jotenkin jäi sellainen vaikutelma että kaikki saarellaolijat tyyliin tiesi putoamisjärjestyksen etukäteen valtaliittouman sanellessa kotiinlähtijät. Kaikki talismaanitkin meni taas hukkaan, tylsää! Tähän kauteen sisältyi oikeastaan vain pari kivempaa seikkaa; se vaihe kun Kasper juonitteli heimojen yhdistymisen jälkeen ja sit parin viimeisen jakson aikana menoa oli ihan kiintoisaa seurata. Kökkööö, huomasin just kuvaa ettiessä et toisten Selviytyjien uus kausi on alkanut jo marraskuun lopulla ja nyt oon missannut siitä jaksoja, ei hyvä. DDD-. Mieluummin oisin sitä kattonu kun tätä suomiversiota.

Kiva että Sonic X:n kolmannen kauden tapahtumat sijoittuvat Sonicin kotipaikkaan vaikka joitakin ihmishahmoja tuli melkein ikävä: Kaipaan Rougen ja Topazin välistä vuorovaikutusta ja Tanaka oli just paras! Sääli että Chriskin nuoreni takaisin lapseksi matkatessaan portaalin kautta, vilaukselta näytetyt teinihahmot vakutti paljon kiinnostavemmilta. Meneillään oleva kamppailu Metarexeja vastaan on huoh, ihan ok, eri planeetoilla vierailu tuo jonkin verran vaihtelua vaikka pääosin pyöritelläänkin taas sitä samaa emeraldien keräilyä ja planet egg -kriisiä jaksosta toiseen. Siitä tykkään että henkilöitä on monipuolisesti mukana; Knuckles on vihdoin osa ydintiimiä, Chaotix-jaksot on jotenkin aina ihan randomeita ja Shadowin paluu on tietty ihan jees, vaikkakin olen sitä mieltä että hänen aiempi uhrautumisensa ihmiskunnan puolesta olisi ollut hienompi sarjasta poistuminen. Uusi Cosmo vaikuttaa myös kivalta, harmittaa tosin hänen ainainen epävarmuutensa, toivottavasti hän puhkeaisi pian kukkaan!

🎵 Musiikki

Kuukauden biisilista:
Alice Cooper - Ballad Of Dwight Fry
Redrama ft. AJ McLean - Clouds
Antti Ketonen - Ennen kuin alkaa ukkostaa
Måns Zelmerlöw - Faker
Take That - Freeze
The Script - If You Don't Love Yourself
Take That - I Like It
Take That - Lovelife
We The Kings - Mama Knows Best
Carolina Liar - Me And You
Måns Zelmerlöw - One
Måns Zelmerlöw - On My Way
Take That - Portrait
Take That - Rule The World
Måns Zelmerlöw - Something To You
The Script - Something Unreal
Take That - These Days
The Script - Underdog
Måns Zelmerlöw ft. Dotter - Walk With Me

Kuukauden minialbumiesittelyt uusista levylöydöksistä tulevat tässä:


The Script: Sunsets & Full Moons

Tänä syksynä julkaistu The Scriptin uusin levy poikkeaa ehkä jonkin verran bändin aiemmasta tuotannosta, mutta muutos on pelkkää hyvää: Aiemmilta The Scriptin levyltä oon pitänyt vain muutamista biiseistä, mut nyt oikeestaan koko levy iskee. Kappaleiden sanoitukset ovat paikoin aika synkkiä, ja jollain tapaa tästä jää vähän masefiilis vaikka biiseissä yleensä onkin "vaikeuksista voittoon" -sanoma. Kertosäkeissä toistuu ärsyttävän usein sama kaava: toistetaan vaan biisin nimeä musiikkikohtien välissä.



Take That: III

Take That on kutistunut kolmijäseniseksi yhtyeeksi, mistä tämä levykin lienee saanut nimensä. III on julkaistu vuonna 2014 ja ehdin jo huolestua onko bändiä enää edes olemassa, mutta on heiltä sentään tullut uutta musiikkia parin vuoden sisällä, levy ei vaan näkynyt tubessa muiden Take Thatin albumeiden joukossa. Levy on oikein miellyttävä kokonaisuus, "I Like It" tuo kivoja Love Love -viboja, ja "Portrait" sopii tähän hetkeen mainiosti, sillä se kuulostaa mielestäni vähän joululaululta. .-D




Måns Zelmerlöw: Time

Måns julkaisi uuden levynsä jotenkin tosi varkain, no eipä joutunut jännittämään julkaisupäivää kun levyn olemassaolon tajutessa pääsi suoraan kuuntelemaan. .-D Oon tykännyt, levyllä on paljon hyviä biisejä ja tää on huima parannus edeltäjäänsä Chameleoniin verratessa, joskaan Time ei vedä läheskään vertoja Månsin parhaille Perfectly Damaged, Barcelona Sessions ja MZW-albumeille. Tätä levyä on jotenkin kiva vaan istua kuuntelemaan ja katsella samalla lumisadetta - tuota jälkimmäistä ei tähän joulukuuhun tosin ole paljoa sisältynyt...



+ Biisilistassa on mukana myös jokunen usein ämpältä soinut biisi, jotenkin näihin toistuviin kappaleisiin on joutunut kiinnittämään huomiota kun ämppää on tullut viime aikoina normaalia useammin kuunneltua. Ja toi Alice Cooperin biisi pääsi mukaan siks kun tehtiin Fikun kanssa joulusiivousta ja oltiin siinä sit siirrelty huonekaluja ulko-oven eteen ja kun ois pitänyt päästä lähtemään Fiku totes "We gotta get out of here" mistä sit tuli toi biisi mieleen ja piti myöhemmin kuunnella se tuon videon kera, aivan mahtava esitys. .-DD

🎮 Pelit

Kuukauden pelatuimmat:

  • Papa's Scooperia
  • Moonlight Lovers
  • FlirttiStoori (& Eldarya)
  • Mario Party 9


Palasin muutaman kuukauden pelitauon jälkeen taas Papa's Scooperian pariin. Joku täydellisyydentavoitteluhaaveeni pakottaa minut hamuamaan kaikille asiakkaille kultaisia tähtiä, siinä voi tosin mennä vielä tovi... .-D

MP9 oli kaverini joulusiivouspäivänä: Pitäessäni siivoustaukoja pelasin aina yhden lautapelin!



FS:n puolella käynnistyi joulukalenteri heti kuun alusta. Kalenterin sisältö poikkeaa mukavasti aiempien vuosien kaavasta: Sen sijaan että kalenterista pakotetaan kaikille yksi tietty asu samassa värissä sisältää kalenteri nyt jopa kolme eri asua! Dialogiluukut eivät ole kovin kiinnostavia, mut toivottavasti oikeista vastauksista tienatuilla mistelinoksilla on jotain mukavampaa luvassa. ,-3 Vähän sääli ettei lempiluukkujani lentäviä lahjoja palautettu kalenteriin tänäkään vuonna, ja pienet ekstra-TP:t ei olisi olleet pahitteeksi.

Eldaryan joulutapahtuma käynnistyi vasta tänään, joten siitä ei vielä osaa juuri mitään sanoa. Ensivaikutelma on kuitenkin ihan ok, tykkään viettää aikaa Keron ja tyttöjen kanssa, mut deittien puute vähän harmittaa. Joulukartalle oli yllättävän kiva päästä seikkailemaan, varsinkin kun tutkimusmatkat ovat jotenkin normaalia tuottoisampia! Kumppanisivu on meinannut pariin kertaan jäädä jummaamaan, joten tuskin tänään tulee läträttyä energiajuomien kanssa.

Moonlight Loversia on nyt tullut pelattua parin jakson verran Vladimir/Beliath-tarinoissa. 17 dialogia / päivä ei loppujen lopuksi ole ollut niin epämiellyttävä etenemismuoto kuin aluksi pelkäsin. Tälleen "alkuhuumassa" on sinänsä on jopa kiva ettei tarvitse hillitä pelaamista säästämisen takia. Välillä on tietty sekavaa kun pelaa molempia reittejä yhtä aikaa ja ei meinaa muistaa mitä on missäkin sanonut ja onhan se ikävä kun peli töksää kesken keskustelun, et pelaajan mukavuutta tässä ei ole ajateltu. Hahmon solmiminen deittiin Chalice-siteellä on varsin mielenkiintoinen idea ja tykkään että tästä "yhteydestä" paljastuu pikkuhiljaa uusia asioita eikä kaikkea kerrota vaan yhdeltä istumalta, mut toivottavasti näitä samoja asioita ei joudu käymään läpi ihan kaikkien deittien kanssa, koska se olisi pidemmän päälle pitkästyttävää. Yks asia mikä vähän ihmetyttää on se että naisen saapuessa kuuden miehen sekaan syrjäiseen kartanoon hahmon läsnäolo ei aiheuta vampyyreissa kiinnostusta sitten yhtään, oisin kaivannut edes vähän kilpailua miekkosten tapellessa hahmon huomiosta, mut tämän seura tuntuu olevan kaikille ihan yhdentekevää. Tietysti on ymmärrettävää ettei uutta ja hieman tunkeilevaa tulokasta haluta heti hyväksyä mukaan porukkaan, mutmut. Tykkään hahmon asenteesta, hän on hempeästä ulkomuodostaan huolimatta sisukas eikä halua antautua taistelutta, vaikka joskus haluaisin hänen ottavan vähän rauhallisemmin, ei koko aikaa tarvitse olla puolustuskannalla. Oon yllätyksekseni saanut molemmat Vladimirin kuvat, Beliathin kanssa tuuria ei sitten ole ollutkaan. Loppuun kerron vielä tämänhetkiset mielipiteeni deiteistä:

  • Ethan vaikuttaa rasittavalta negatiivisen asenteensa vuoksi.
  • Aaron on ihana ja varmaankin lempparini tällä hetkellä, kun hän on ollut monesti hahmon tukena.
  • Ivan on arvaamaton käyttäytyessään impulsiivisesti, mut jokin hänessä herättää eräänlaista suojeluvaistoa ja oottelen erittäin mielenkiinnolla millainen hänen tarinansa tulee olemaan.
  • Vladimir menee parempaan päin, ärsyttää vaan miten hän kritisoi joka asiassa hahmoa kun hänen oma käytöksensäkään ei ole mitään asiallisinta.
  • Raphael on ystävällinen mut vähän tylsä + oon jostain syystä aina kammonnut hänen vaatetustaan, asu on liian yksivärinen.
  • Beliath ei ookaan sellainen hurmuri mitä aluksi oletin ja hänen dominoiva asenteensa on paikoitellen ahdistava.
📚 Lukeminen

Olin ensin jättämässä tämän osion kokonaan pois koska nyt joulukuussa olen harvemmin ehtinyt lukemaan Sonic-sarjiksia, mut KS-postaus ilman sarjishöpinää olisi tuntunut orvolta, joten ihan lyhyesti: IDW julkaisi Tangle & Whisper spin-offin päätösosan ja oottelen tietty parin päivän päästä tulevaa uutta jaksoa pääsarjaan! Sit oon lueskellut vanhoja Archie-sarjiksia, ja vaikka juoni toimii ja lempparihenkilöilläni on ollut isompia käänteitä niin lukufiilis ei siitä huolimatta ole tällä hetkellä mikään innostunein. Ärsyttää kun spoilaannuin etukäteen Knuckles=Enerjak-juonesta, ja Espion traitorkäännekään ei tunnu niin jännältä kun tiiän jo sen lopputuloksen Universe-sarjiksen kautta.


KS-postaus toimiikin sitten tämän vuoden blogmasin päättäjänä. Oikeestaan koko joulukuun on tuntunut että tarvitsisin jo lomaa blogista, mutta toisaalta ihan kiva että postailu on mourujuttujen ohessa pitänyt hyvällä tavalla kiireisenä niin aika ei ole madellut joulun lähestymistä jännittäessä. .-D Hyvää joulua kaikille lukijoille ja kiva kun ootte seuranneet blogini menoa nyt tämän blogmasin aikana. ,-)


Kysymys lukijoille:
Tuunko selviytymään kaikkien asiakasuskollisuustähtien keräilystä?

Vaihtoehto 1: Ehkä!
Vaihtoehto 2: Tuskin.

Ei kommentteja: