maanantai 6. tammikuuta 2020

Kuvavideo + pohdintaa blogin tulevaisuudesta

En tiedä mikä orastava muistisairaus mulle on iskemässä kun tunnun jatkuvasti unohtelevan asioita, joista esimerkkinä on tämän postauksen kuvavideon tekeminen. Kokosin kuvat videota varten valmiiksi jo uudenvuodenaattoiltana, mutta sitten päivä toisensa jälkeen tajusin unohtaneeni editoida videon loppuun. .-D Tässä tämä nyt viimein olisi: (testatessani video näkyi uloskirjautuneena vaikka onkin piilotettu, mut jotenkin en enää luota YouTubeen joten ilmoitelkaa jos video ei meinaa taaskaan näkyä.)


Jos video ei näy, klikkaa tästä.

Yleensä en havaitse vuoden vaihtuessa juuri mitään erikoista, mutta nyt olen huomannut ihan selvästi ilmassa eri energiat viime vuoteen verratessa, liekö sillä vaikutusta kun koko vuosikymmen vaihtui (tai sit vaan kuvittelen). Olen ollut tavallista aikaansaavampi ja inspiroituneempi ihan eri asioista mitä kuukausi sitten, tosi jännä miten yhtäkkiä voi olla ihan eri mieltä kaikesta (no ei nyt ihan kaikesta mut..)

Tämä sai myös vähän miettimään blogini tulevaisuutta. Jotenkin tällä hetkellä tekisi mieli jättää vanhat jutut taakse ja aloittaa puhtaalata pöydältä, ja oon siksi miettinyt uuden blogin tekemistä. Eihän tässä blogissa mitään vikaa ole, mutta se tuntuu juuri nyt niin jälkeenjääneeltä uudistumisenhaluni kanssa. Tämä blogi on kuitenkin ollut pystyssä jo useamman vuoden, ja tuntuu ettei se kuvasta tarpeeksi sitä mitä olen juuri nyt. Koitan havainnollistaa tätä tunniste-esimerkin kautta: Blogin tunnisteet muodostavat vuosien 2011-2019 ajalta eräänlaisen keskiarvon, eikä uusille tämänhetkisille jutuille tunnu löytyvän sijaa vuosientakaisten tunnisteiden puskiessa päälle: Tuntuu ettei blogi ole sitä mitä olen juuri nyt, vaan mitä olen ollut joskus aiemmin. Tietysti asia olisi helposti korjattavissa siistimällä vähän tunnisteita yms. Uusi blogi sopisi kuitenkin tälle uudelle vuosikymmenelle: täältä voisin muistella juttuja 2010-luvulta, ja lähteä toisen blogin kautta katsomaan millainen kokonaisuus tästä seuraavasta vuosikymmenestä vähitellen muodostuu.

Saa nyt nähdä teenkö uuden blogin vai päädynkö vain muokkaamaan tätä nykyistä enemmän mieleisekseni vai iskeekö laiskuus enkä lopulta jaksakaan tehdä mitään. XD Tämä "täytyy luoda uusi blogi" -mielentilani ei ole enää niin vahva mitä muutama päivä sitten, kuulin joskus jossain sanottavan että uusia ideoita pitäisi lähteä toteuttamaan heti, sillä jo kymmenen sekunnin harkitsemisaikana alkaa miettiä "kannattaako sittenkään" ja juttu jää helposti tekemättä. Ajattelin kuitenkin jatkaa täällä vielä ainakin blogin synttäreihin asti, eli muutama kuukausi aikaa miettiä mitä haluan tehdä.

Innostuin jostain syystä eilen lueskelemaan vanhoja postauksiani vuoden 2014 syksyltä/talvelta ja ihailin mm. miten olin saanut aikaiseksi lähes viikoittain kuulumispostauksia silleen etteivät postaukset toistaneet liikaa samoja asioita, nykyään kun yritän tehdä kuulumispostauksen tavallisesta arkipäivästä tuntuu että selitän niissä vaan joka kerta samat asiat. .-D Lisäksi niissä postauksissa olin angstannut tekemättömistä koulujutuista tai TOP-paikan löytämisestä, tosta huolien jäsentelystä kirjallisessa muodossa on ollut takuulla apua vaikken silloin muista havainneeni sillä mitään vaikutuksia. Tykkäsin myös noista teksteistä paistavasta "ihan sama" -asenteestani. .-D Nojuu mut nyt jätetään 2014 unholaan ja katsotaan mitä 2020 tuo tullessaan! (...jos kuitenki meen vielä pari vanhaa postausta lukemaan...)

Kysymys lukijoille:
Ootko havainnut vuoden vaihtuessa uusia tuulia?

Vaihtoehto 1: Joo, selvästi!
Vaihtoehto 2: Een..?

Ei kommentteja: