sunnuntai 23. tammikuuta 2022

KS: Lastenohjelmia (taas vaiheeksi)

Suosikkijuttujani kuluneen kuukauden ajalta!

TV-sarjat ja elokuvat 📺

Palataan hetkeksi vielä viime vuoden puolelle, sillä innostuin vuodenvaihteessa etsimään katsottavaa telkkarista. Jouluna on ollut tapana katsoa joku jouluelokuva, mut oma DVD-valikoima ei inspannut tällä kertaa, joten vilkaisin mitä telkkarin puolelta tuli. Valkkasin sitten katsottavaksi Frozenin vaikkei se varsinaisesti jouluun liitykään. Frozen on sellainen elokuva jonka kaikki tietää vaikkei olisi sitä nähnyt, ja mä kuuluin juuri tähän ryhmään. Yllätyinkin kun elokuva kertoi enemmän Elsan siskon seikkailuista, ja olin luullut että se kuuluisa "Let It Go" on joku loppuhuipennusbiisi, mutta se kuultiinkin jo elokuvan alkupuoliskolla. Elsan näkökulmasta ois ollut siistiä saada enemmän kerrontaa, sillä hänen kasvutarinastaan ja tunteiden tukahduttamisesta olisi voinut saada tosi syvällisenkin näkökulman elokuvalle, mutta toki Annankin seikkailut tarjosivat ihan viihdyttävää seurattavaa. Frozen on hyvä näpäytys tavallisille Disneyn prinsessaleffoille, joissa prinsessat menevät oikopäätä naimisiin ensimmäisen tapaamansa miehen kanssa, kun Annan tapaama unelmakumppani paljastuikin petolliseksi vallan tavoittelijaksi. Kiva myös että tosirakkauden sijasta Annan jäätyneen sydämen sulatti sisarusrakkaus (vaikka olin toki iloinen kun Anna ja Kristoff päätyivät lopulta yhteen). Ja siis lempiasiani elokuvassa oli se Olaf-lumiukko, en yleensä tykkää tuollaisista väkisin hauskoiksi väännetyistä pelleilyhahmoista, mut tuo toimi!

Toinen juttu mitä oon katellut on tietenkin lastenohjelmat lol. Muumeja on kiva laittaa kuunteluohjelmaksi aamutoimia tehdessä! Niitä vois toki pitkästä aikaa koittaa katsoakin, mut pitäis olla paikalla joskus kun kierros alkaa alusta, vaikka onko sillä sit väliä kun se jaksojen näyttöjärjestys mentiin sekoittamaan niiden uusien dubbien myötä muutenkin huoh... Ainoa hyvä asia uusissa dubeissa on se että aiemmin sensuroidut jaksot on saaneet suomenkielisen dubbauksen. 

Kerkesin myös nähdä Winx-clubin kasikauden vikat jaksot ja nää oli pitkästä aikaa toteutettu kiinnostavammin, vaikka uusi piirtotyyli näyttää siltä kuin nää heput olisi ala-asteikäisiä. Kummasti kehitys menee taaksepäin kun muistelen Winxien olleen jollakin aiemmilla kausilla siellä koulussa opettajina, mut nyt he ovat taas palanneet opiskelijoiksi. Mutta siis, se kiinnostavin seikka oli paljastukset Icyn menneisyydestä: Lapsena Icy ja hänen siskonsa olivat leikkimässä, kunnes ilkeä shamaani-noita tuhosi paikan ja loitsi Icyn siskon valkoiseksi ketuksi. Silloin Icy uhosi ryhtyvänsä noidaksi, ja kun hän olisi tarpeeksi vahva hän palaisi kumoamaan shamaanin loitsun. Yllättävän vakuuttava taustatarina, joka oikeesti avaa enemmän sitä miksi Icy tavoittelee valta-asemaa ja suurempia voimia. Icyn tarinaa hyödynnettiin myös siinä kun Trixien olisi pitänyt toimittaa hallussaan oleva tähti pomolleen Valtorille, mutta Icy kieltäytyi sillä perusteella ettei hän halua enää nähdä maailmankaikkeuden tuhoutuvan (mikä ei kylläkään käy järkeen koska hän on yrittänyt samaa itsekin ollessaan vallankahvassa). Kun Valtor oli hoideltu petyin vähän siitä ettei Icy haastanut Winxejä, sillä hän olisi voinut pelastaa siskonsa toivomustähden avulla, mutta toisaalta ihan kiva ettei homma ratkennut ihan heti ja siitä riittää käsiteltävää vielä jatkossakin. 

Harmittelin joskus aiemmin miten koneeni ei jostain syystä pysty pyörittämään Yle Areenan videoita vaan heittää ruudulle bluescreenin, mut sainpahan ongelma ratkaistua! Virhekoodi ehdotti yhdeksi korjaustoimenpiteeksi virustorjunta-ohjelman poistamista ja tein sen sit lopulta vaikka olinkin skeptinen sen toimimisen suhteen, mut se oikeesti auttoi, woo! Nyt kone on sit vaan ilman suojausta, mut mieluummin toimivat videot kuin virusturva. XD Tai onhan tässä se perus Windows Defender, mut oon ymmärtänyt että se on aika lailla yhtä tyhjän kanssa. Mutta siis niin, saatuani vihdoin Yle Areenan toimimaan oon katsonut Hullu - hullumpi - yläaste -jaksoja, jotka on ihan sairaan viihdyttäviä. Ykköskausi jäi jo jännään kohtaan kun Antin ihastus olikin ihastunut johonkin toiseen poikaan, ja kolmoskauden lopussa oli suorastaan sydäntäsärkevää kun Antin ja Kallen suloisten ala-asteaikaisten kaverimuistojen jälkeen selvisi et Kalle viestitteli Jaanan kanssa!! Ei näin. .-s

Katottiin myös yhtenä pajapäivänä Tavarataivas-dokumentti, jossa tavarapaljouden keskellä elänyt Petri päättää tyhjentää asuntonsa läpikotaisin ja etsiä elämäänsä onnea jostakin muusta kuin ainaisesta kuluttamisesta. Haasteen ideana on, että hän saa tuoda kotiinsa takaisin yhden tavaran päivässä, ja varsinkin alussa on mietittävä erityisen tarkkaan mitä todella tarvitsee. Eli tää on periaatteessa sama asia kuin mun ja Fikun keksimä HL-haaste simssiin, kumminki ollut inspiraationa noille tekijöille. XD

Pelit 🎮

Aina kun Eldaryassa on odotukset korkealla seuraavaa jaksoa kohtaan on pelikokemus pettymys. Tuli vähän sellainen fiilis että tyyliin graafikkotiimi tarvii lisäaikaa uusien taustojen yms. piirtämistä varten, joten tässä jaksossa suurin osa ajasta vietettiin vielä Eldaryan puolella uuteen missioon valmistautuen. Ei mulla sinänsä ole mitään hidasta etenemistä vastaan, mutta jakson alkupuoliskoa oli niin mahdottoman tylsää pelata että mua alkoi nukuttaa ja jouduin keskeyttämään pelin päikkäreiden ajaksi. xD Hahmo sai vieläpä mahdottoman tylsän tehtävän kun hänen piti suunnitella vaatteet reissua varten, kun taas Mathieu sai valmentaa deittejä maan tavoille, epistä. >.-c Asut eivät edes olleet kovin hienoja... Sentään jakson loppupuolella päästiin vihdoin asiaan, en vaan tajua hahmon logiikkaa kun hänen mielestä paras tapa päästä nettiin on murtautua hänen vanhempiensa kotiin ja varastaa sieltä rahaa, öö eikö he voisi hyödyntää esim. kirjaston tietokonetta, tai jos hahmo piti ihan välttämättä saada kotiinsa muistelemaan perheensä "menettämistä" he olisivat voineet käyttää hahmon kotona olevaa tietokonetta sen sijaan että varastaisivat rahaa uuden laitteen ostamiseen. Nevra on ihanan paljon läsnä ja hahmon tukena♥, en tosin lämmennyt tämän jakson "romanttisille" kohtauksille. Ensi jaksossa pitäisi sitten saada vähän parempi kuva siitä miten ykköskaudella juotu unohdusjuoma on oikeasti vaikuttanut, sillä jakso päättyi kun joku säntäsi paikalle ja tunnisti hahmon.

FS:n lukion puolella oli tällä viikolla 1TP/dialogi-alennus, joten päätin sen kunniaksi ostaa 40 jakso-uusintaa ja aloittaa pelaamisen alusta Nathanielin kanssa. .-D Samaan aikaan tuntuu uudelta ja vanhalta, muttei valitettavasti kovin nostalgiselta ku alkuperäiset grafiikat on päivitetty uudempiin. Oon tallettanut tyyliin kaikki vastaan tulleet Nathaniel-kohtaukset screenshoteilla ja tarkoitus olisi postailla niitä peliblogini puolelle, mut oon nyt käyttänyt kaiken ajan jaksojen pelaamiseen että saisin hyödynnettyä tätä alennusta mahdollisimman paljon. >.-3 Ehkä vastaava alennus tulee myös sitten kun Armin/Kentin saa jatkoa, vaikka mulla on tuota TP:tä sen verran säästössä et saisin varmaan pelattua loppuun asti muutenkin, mut ainahan se on kivaa kun hyötyy! Oon myös innostunut suunnittelemaan hahmolle jaksoihin sopivia asukokonaisuuksia.

Musiikki 🎵

Ämppä on viihdyttänyt mua arpomalla iltakävelyjen ajaksi pelottavia biisejä, kuten "Hunter" tai "Martin", mut se on enemmän huvittanut kuin pelottanut. .-D Kymmenen minuutin mittainen Martin on itse asiassa just sopivan mittainen biisi siihen kun kävelen kotoa asunnolle (ainakin silloin kun tiet on niin jäiset että pitää töpötellä hitaasti). Lisäksi ämppä on soittanut Bluen "U Make Me Wanna"a niin usein että oon oppinut biisin kertosäkeen ulkoa "Emergency"sta puhumattakaan.

Meidän yhdessä laulupelissä on yks Gorillazin biisi, ja nyt yhtäkkiä alkoi kiinnostaa millaista musiikkia yhtyeellä on. Vaikka Gorillaz on "vain" animaatiobändi on heillä varsin erikoinen taustatarina, jos on tylsää suosittelen perehtymään, koska kaikkien outojen käänteiden ja bändiläisten välisten suhteiden tajuamiseen menee tovi. xD Musiikkivideoita voi joutua tuijottamaan muutaman ennen kuin piirtotyyli iskee, mut varsinkin Song Machinen eka kausi yhdistelee hauskasti oikeaa ja animaatiomaailmaa. Ylipäätään tykkään miten Gorillazin musiikkivideoista koostuu juonellinen kertomus. Musiikki itsessään on vähän meh, pidän eniten "Demon Days" ja "Plastic Beach" -albumeiden soundista.

Koetteko te koskaan että musiikki olisi sidoksissa johonkin tiettyyn vuodenaikaan? Koska Hurts on talvi, Måns (loppu)syksy, Mika kevät ja tähän nää mun päätelmät oikeastaan jo päättyikin. xD Yritin tilata Mikan levyn itselleni nimpparilahjaksi toukokuussa (eli juuri sopivaan vuodenaikaan), mutta kauppa laitteli aika pian viestiä perään että tilauksen saapuminen viivästyy. Aattelin et siinä kestäisi tyyliin viikko, mut kuukaudet kului kunnes nyt viimein joulukuun lopussa levy oli ilmestynyt postilaatikkoon, en edes ollut tajunnut enää kaivata sitä ja sit se saapui. .-D Vaikka ollaankin ristiriidassa vuodenaikakäsitykseni kanssa on toki ollut kiva viimein päästä kuuntelemaan "My Name Is Michael Holbrook"ia.

Euroviisukausi etenee hurjaa vauhtia, ja vaikka virallisia viisubiisejä on julkaistu vasta muutama riittää eri maiden karsintakappaleissa kuunneltavaa: Tammikuun alussa niitä oli 100, ja nyt määrä on jo tuplaantunut tuosta! Suomenkin ehdokkaat on jo julkaistu, ja tuota sanoisin että "Hurricane" olisi osuva jatko "Dark Side"lle, mutta koska ei kannata tuudittautua siihen että samantyylisellä kappaleella pärjää kaksi vuotta putkeen toivoisin että valituksi tulee joku muu. Tällä hetkellä oon jostain syystä "Ram pam pam"in kannalla, se erottuu kun on menevä ja ärsyttävä. .-D

Päätellään postaus tähän kokoamaani kuukauden biisilistaan:

Jos biisilista ei näy, klikkaa tästä!

Ei kommentteja: