torstai 15. lokakuuta 2015

Aloitin tämän...

...päivän siivoamalla. Isin sisko tulee tänään tänne ja majoittuu yläkertaan, joten meidän pitää nyt Fikun kanssa siirtyä takaisin omaan pieneen saastaiseen huoneeseemme.. Ennen kuin aloin tunkea läppäriä täydelle pöydälle ajattelin että vois vähän kerätä siitä tieltä pois tyhjiä karkkipusseja ja muita roskia, ja jaksoin jopa tyhjentää melkein puolet pöydästä. .--D Järjestelin myös levällään olevat DVD:t ja CD-levyt nätimmin. Täytyiskin raivata lisää tilaa tuonne levyhyllyyn, nyt kun tuo mun cdon.comin tilaus on viimein kokonaisuudessaan saapunut ja tuli yhteensä viisi levyä lisää, eli Hurtsin uusin Surrender-albumi ja sit koko Eric Saaden tuotanto.


Mitäs tykkäätte mun yöpaidasta..? .-P

Perjantai ja Måns lähestyy! Keikalle pitää valmistautua vähän samaan tapaan kuin kokeisiin: Täytyy opetella biisejä ulkoa ettei sit olis ihan nolo fani yhteislaulujen aikana + muutenkin haluisin oppia tuntemaan ennen kertosäettä mikä biisi on kyseessä. Onhan mulla pari levyllistä Månsin musiikkia koneella, mut sit yhden levyn kuuntelu tuli aloitettua vasta viime viikonloppuna. Tuntuu jollain tapaa ehkä jopa väärältä tällaisena ns. amatöörifanina mennä Månsin keikalle, mut kyllä sinne olen perjantaina suuntaamassa kun on liput ja kaikki jo hankittu. Ei keikka missään tapauksessa pettymys tule olemaan sillä tykkään tosi paljon Månsin "musatyylistä", mut en jatkossa välttämättä lähtisi näin pienen perehtymisen perusteella kuuntelemaan ketään artistia tai bändiä livenä. Oon koonnyt kaikki (tai no, parin joululevyn biisit jätin pois koska niitä tuskin kuullaan x-D) Månsin biisit tälle soittolistalle ja sitä nyt oon sit kuunnellut koko tän viikon + täyttänyt myös ämpän Månsin biiseillä, niin että välillä tuntuu että Måns tulee korvista ulos, mutta tämä on varmasti vaivan arvoista.

Kuten ennen Backstreet Boysin keikkaa, teen nyt listauksen niistä Månsin biiseistä jotka haluaisin livenä mieluiten kuulla. Olen laittanut biisit jonkinlaiseen parhausjärjestykseen jakamalla ne kolmeen eri kategoriaan. Huom. Mikään Månsin biisi ei ole mielestäni huono, jotkut vaan on vähän tylsempiä. Eihän tylsä ole sama asia kuin huono..? Aikaa säästääkseni en linkkaa jokaista biisiä erikseen, jos jotakuta kiinnostaa kuunnella niin kaikki biisit löytyvät (edelleentältä soittolistalta. Olen myös merkannut biisit levyittäin eri värillä.

Olisin superiloinen näiden kuulemisesta (= Nämä pitää keikkaan sisältyä!):
Live While We're Alive - Tämän hetkinen suosikkibiisini Månsilta. <3 Tää on PAKKO kuulla, että huomioihan se perjantaina Måns. .-3
Sleep On Roses - Älyttömän kaunis ja koskettava kappale. <3 Erittäin todennäköinen itkulaulu mulle jos se keikalla soi.
Waiting For The World To End - Oon jotenkin aina tykännyt tässä biisissä siitä miten se muuttuu koko ajan mahtipontisemmaksi ja kertosäkeessä kaikki räjähtää! Ihana biisi.
Rewind - Hyvän fiiliksen nostattava kappale joka saa jalan naputtamaan lattiaa. Sanomakin on piristävä.
Forever - Oikeestaan samat perusteet kuin ^äskeisenkin kappaleen kohdalla: Mukavan menevä biisi.
Brother Oh Brother - Tykästyin biisiin kun tajusin että sen tarina kuvastaa täydellisesti Iloliemien Kai-Jouni-Virva -juonikuviota.
Hope And Glory - Tää oli ekoja lemppareitani tuolta Månsin levyltä, ja edelleen tyksin tästä.
Hold On - Biisi kantaa tärkeää sanomaa, ja se vetoaa muhun eniten tässä kappaleessa.
Home - Biisin sanoma vetoaa muhun (kaikki coming home -meininki on mulle samaistumisen aihe .-D) ja oon sen takia tykästynyt biisiin. Kappale on myös semimenevä.
Should've Gone Home - Tykkäsin tästä biisistä vielä viikko sitten ihan hulluna, mut sitten huomasinkin ettei sen nimi olekaan Shouldn't've Gone Home, vaan ihan päinvastainen mitä olin luullut. .-D Valaistumiseni jälkeen biisin sanoma jotenkin menetti merkityksen, musta se oli parempi sillä "ei olisi pitänyt tulla kotiin" -teemalla. Kiva biisi kyllä, ja tää varmaankin tullaan kuulemaan keikalla. .-3
Cara Mia - Mä en nyt keksi mitään perusteluja tälle, se nyt vaan asettui tähän. .-D
Kingdom In The Sky - Viimeistään kertosäe vie mukanaan. Ihana biisi!
Something About This Town - Yksi pitkäaikaisista suosikeista tuolta Månsin levyltä. <3 Biisin sanoma on ihana.
Beautiful Life - Tämä biisi on monta kertaa sanomallaan kannustanut ja piristänyt mun masentunutta mieltä. <3
Heroes - Tää ei ees sinänsä olis mulle pakkokuultava kappale, mut koska tämä Euroviisujen voittajana tullaan todellakin kuulemaan niin mä varaudun jo nyt siihen + palan halusta laulaa tätä yhdessä Månsin kanssa. <3
Run For Your Life - Tää on ollut alusta asti yksi lempparini Månsin biiseistä, joten tietenkin se täytyy päästä livenä kuulemaan!
Let It Burn - En "tunne" tätä biisiä kovin hyvin, mutta se on kivaa kuunneltavaa niin kerto- kuin normisäkeistöissäkin, ja toimis kyllä ehdottomasti keikalla.
This Ones For You - En ihan hirmuna tästä biisistä edes tykkää, mut joku siinä on tehnyt muhun lähtemättömän vaikutuksen kun sen tähän haluan mukaan valita. .-D

Kelpo kuunneltavaa (= Hyviä biisejä kaikki, mutta selviän vaikkei niitä keikalla kuulisikaan):
Broken Parts - Aivan älyttömän kaunis kappale joka oikeestaan ansaitsisi kuulua tonne ylös muiden joukkoon, mut mä en kaipaa niin montaa balladia keikalle, joten karsin tämän.
Freak Out - Tosi kiva biisi, mut ylemmällä listalla on jo pari tän tapaista kappaletta, joten jätän tämän tällä kertaa alemmas.
Maniac - Mietin päästäisinkö tämän ylemmän ryhmän joukkoon mut en sit kuitenkaan niin hirmuna oota tän biisin kuulemista. Kivan menevä mut ehkä vähän sekava kappale.
Stir It Up - Oon lämmennyt tälle biisille vähitellen, mut se on vähän tylsä. Kertosäe on kyllä hyvä!
Find Love - Hyvä biisi jonka tahtiin olisi kiva hytkyä keikalla, mut ei mikään pakkokuultava.
Saved Again - Ihan mukava biisinen, mut en mä välttis sitä keikalle kaipaa.
Work Of Art [Da Vinci] - Ihan kiva biisi, vähän sekava ja hyvällä tavalla outo.
One Minute More - Onhan tää biisi ihan hyvä muttei sit kuitenkaan niin erikoinen että se täytyisi kuulla. .-D
Burning Stars - Kaunis biisi kyllä, mut jotenkin liian samantapainen parin muun biisin kanssa, joten en jää tätä välttämättä kaipaamaan.
The Core Of You - Kertosäe on ihana mutta muuten biisi ei oikein nappaa.
Dreaming - Biisissä on hyvä tempo, mut kertosäe on vähän pettymys.

Ei hirveemmin kiinnosta (= Näiden kuulemista en niinkään odota):
Impossible - Ihana ja koskettava kappale, mut en välttämättä kaipaa tätä livenä kuultavaksi.
Fade Away - Ei jotenkin nappaa, vähän liian yksitoikkoinen.
Hearts Collide - Kaunis kappale, mut vähän tylsä hitautensa takia.
Miss America - Tää on jotenkin jännä biisi.. En tiiä, jotenkin ei iske.
The Prayer - Biisi paranee kertosäkeessä mut muuten vähän tylsä.
Stand By - Ei jotenkin kauheasti kiinnosta.
Unbreakable - Tässä on selvästi yritystä, mut ei kuitenkaan oikein iske.
Paradise - Aika tylsä biisi..
Whole New World - En usko että tämä biisi sytyttäisi mua livenä, vähän tylsä.
Brave On The Outside - Tykkään biisin sanomasta, mut se on muuten vähän tylsähkö.
My Mistake - Biisin tarina on ihan ok, mut ulosanti vähän tylsä.
Please Me - Jotenkin tosi tasapaksubiisi eikä edes hyvällä tavalla.
Someday - Mua häiritsee ylitsepääsemöttämän paljon se miten biisin nimeä toistetaan ainakin miljoona kertaa kertosäkeessä..
Lively Up Your Monday - Kertosäe on ihan ok, muuten biisi ei oikeastaan kiinnosta.
Children Of The Sun - Tää ei oo oikein koskaan kuulunut lemppareihini.
A Stranger Saved My Life - Tylsää tylsää, sori Måns.
Paralells - Jokainen disko ja levy vaatii viimeiset hitaat, mutta älä jooko Måns valitse tätä kuitenkaan keikalle.
Agent Zero - Jotenkin tosi laiskanoloinen laulu, vähän tylsättää kuunnella.
What's In Your Eyes - Ei, ei näin.

Sit vielä pikainen analyysi jokaisesta levystä erikseen (joo kaikkia kiinnostaa lol):


Stand By For...
Tästä albumista huokuu jotenkin tosi selvästi että se on lähes kymmenen vuotta vanha. En tiiä miksi mut mun tekee mieli verrata tätä vanhaan Antti Tuiskuun. .--D Levyn parhaimmistoa ovat menevät biisit. Jotkut kappaleet on tungettu vähän liiankin täyteen asiaa ja efektejä, josta tulee pieni yliyrittämisen maku suuhun. Suurin osa kappaleista päätyi aika alas äskeisellä listauksellani, mutta se johtuu todennäköisesti siitä etten tätä kovin paljoa ole ehtinyt kuuntelemaan ja kiintynyt biiseihin vielä kunnolla.

MZW
Hah tajusin äsken mistä ton levyn nimi tulee: Måns ZelmerlöW (hidasälyinen..?) Tämä on varmaankin suosikkini Månsin albumeista. Levy on meneviä biisejä pullollaan ja sen kuuntelu nostattaa pakostikin hyvän fiiliksen pintaan. Jotkut biisit ovat melko samanlaisia keskenään, mutta se ei haittaa koska ne ovat kaikki hyviä. ,-) Tämä levy menestyi juurikin menevien biisien ansiosta äskeisessä listauksessani, mutta rauhallisemmat kappaleet karsin alemmas koska niiden osalta levy ei ole niinkään onnistunut.

Barcelona Sessions
Tämä oli ensimmäinen levy jonka Månsilta kuuntelin, ja sillä on siksi ollut paljon vaikutusta mielipiteeni luomisesta Månsista. Albumi on selvästi vähän rauhallisempi kuin kaksi edeltäjäänsä, ja tässä tykkään poikkeuksellisesti enemmän herkistelybiiseistä kuin menevistä kappaleista. Äskeisen listauksen kärkipäässä nähdäänkin tältä levyltä enimmäkseen noita rauhallisempia biisejä, ja semi-menevät kappaleet ovat alempana.

Perfectly Damaged
Mua harmittaa etten saanut ostetua tätä levyä ennen keikkaa, koska vähänkö silloin rakastaisin näitä kaikkia biisejä ja osaisin ne ulkoa, mut nyt tätä on tullut vähemmän puoleisesti kuunneltua. Onhan tässä vielä tää ilta aikaa, mut en mä todellakaan näitä kunnolla ehdi oppimaan ennen huomista, ja koska tää uusin albumi on niin sitä varmaan enimmäkseen soitetaan. No sentään osaan ulkoa edes Euroviisujen voittobiisi Heroesin kertosäkeen. x-D Tää on kanssa aika rauhallinen albumi kappaleiltaan, mikä on ehkä vähän sääli.

Oon varmaankin jo karkottanut kaikki lukijat näillä ylipitkillä Måns-pölinöilläni, mut jatkan vielä, tosin nyt pohdin enemmän yleisellä tasolla noita keikkajärjestelyjä. Mua vaivaa ettei mistään oikein löydy kunnolla tietoa tosta Helsingin Circus-keikkapaikasta, koska oon jotenkin ihan pihalla. Onko K-18 lipuilla jokin erillinen alue vai ollaanko siellä kaikki samassa? Onko siellä pelkkiä permantopaikkoja? Onko ylimääräiset tavarat pakko jättää narikkaan? Kuinka pitkään tapahtuma kestää? Kyllähän nää sit paikan päällä selviää, mut mua vaan stressaa kun ei tiedä etukäteen. Meillä on numeroimattomat liput, joten en yhtään tiedä kuinka aikaisin sinne kannattais lähteä jonottamaan et pääsisi hyville paikoille. Fikun koulu loppuu silleen et kerettäis n. neljä tuntia ennen ovien avaamista junalla Helsinkiin, mut en sit tiiä viittiikö niin pitkäksi aikaa mennä jonoilemaan. Mua sinänsä kiehtois ajatus mennä autolla, mut Fiku ei halua lähteä ajamaan Helsinkiin ja muutenkin se ois vähän turhaa, koska junalla pääsee ihan keikkapaikan viereen. Se sit vaan kun toi tapahtuma vaikuttaa aika myöhään kestävän et ei todennäköisesti ehditä viimeiseen junaan ja silloin auto olisi hyvä, kun voitais sillä lähteä kotiin jos junat ei kulje.

Jos nyt näiden musa- ja keikka-asioiden jälkeen päästäisi viimein mun viikon kuulumisiin. .-D Tällä viikolla mä en viihtynyt jotenkin ollenkaan koulussa, johtuen todennäköisesti meidän tämän hetkisestä projektista.. Läheskään kaikki ei ole ihan täysillä sitä tekemässä, eikä muakaan hirveemmin kiinnosta mut yritän oman osuuteni kuitenkin tehdä. Se tässä sit vaan on kun ne jotka sitä projektia tekee niin vähän valittaa muille siitä kun kaikki ei ole täysillä mukana hommassa ja ärsyyntyy tekemättömistä asioista (joihin mm. mun tekeleetkin kuului). Maanantaina sain kuulla myös niin Mourun kuin FS:n vapaaehtoisten projektieni tekemättömistä asioista huomauttelua. Ei kukaan sinänsä valittanut, kunhan kyseli milloin nää mun lupaamat asiat olisi valmistumassa yms, mut mä en jotenkin yhtään tykkää siitä kun hoputetaan. Teen kyllä sen minkä olen luvannut, mutta en välttämättä aina ihan ajallaan. Esimerkiksi tällä viikolla mua ei jotenkin yhtään huvittanut mikään, joten en sit juuri mitään tehnytkään. Halusin vaan rauhassa sulkeutua pimeään huoneeseeni, katella videoita, kääriytyä huoneen vilpoisuuden takia peiton väliin ja nukkua pitkiä päiväunia, ryömiä pöydän alle kippuraan ja kuunnella masemusaa ja ehkä myös vähän itkeä samalla. Sitä mun ma-ti pääosin olikin. x-D Läksin jo keskiviikkona kotiin, vaikka torstaina olis järjestetty vapaaehtoista tukiopetusta, mut ehdin jotenkin niin turhautua ja uupua näiden vaivaisen kolmen päivän aikana kouluun että päätin jättää tukiopetuksen väliin vaikka ei se tietenkään pahitteeksi olisi ollut. Aloittelin siis syyslomaa ni jo näin etukäteen, varsinainen lomaviikkohan on vasta ensi viikolla.

Tämmöistä siis. Jännittää mitä huomisesta tulee, jos täällä käväisee joitakin "keikkakonkareita" niin saa jättää vinkkejä, mäkun oon vain yhdellä keikalla käynyt ni oon vähän pihalla näistä asioista. .-D Ärrn, mun päätä nyt jostain syystä särkee, ehkä kun nukuin jotenkin huonosti viime yön.. Auttaiskohan simssin pelaaminen..? Todennäköisesti ei mut voisin silti pelata. x-D Oon nyt koko päivän kuunnellut noita uusia levyjä, ja koska niistä 4/5 on Eric Saaden levyjä ei varmaan ole yllätys että Saade soi juuri nyt tämän biisin kera:


Toi on yksi uusi lempparini Saaden biiseistä. .-3 Enkä tiiä miksi kutsun Eric Saadea pelkästään Saadeksi, se vaan alkoi yhtäkkiä eilen. x-D Jostain syystä mä välillä "sekoitan" Saaden ja Månsin ja saatan aatella et oon menossa Saaden keikalle, mikälie ajatushäiriö.. En tiiä postaanko lomalla mitään, se on hyvin todennäköistä mutten nyt aio luvata mitään. .-D Heips ja mukavaa lomaa teille joilla se jo on tai on vielä edessä!

Kysymys lukijoille:
Heroes?
Vaihtoehto 1: +
Vaihtoehto 2: -

Ei kommentteja: