maanantai 11. marraskuuta 2013

Olen moneen...

...kertaan joutunut kulkemaan jalkaisin rasittavan pitkän matkan painavien kantamusten kanssa asunnolleni. Joka kerran jälkeen vannon, etten aio alentua moiseen uudelleen, mutta se on turhaa, koska sama toistuu kuitenkin. Viimeksi tänään. Kuka arvaa, mitä kannon tänään?

Taisin jo aiemminkin mainita, että meidän koululta saa ostaa käytettyjä näyttöjä ja koneita halvalla. Noh, mun oli tarkoitus ostella niitä jo viime viikon torstaina, mutta kuinkas kävikään... En ollut kunnolla perillä asioista, ja sen open lastatessa mun sylin täyteen koneen osia tuli puheeksi, ettei niissä ole valmiiksi mitään käyttöjärjestelmää, joten itse pitäisi jostain jotenkin ladata. Koska homma oli mulle vähän vierasta, lupasi ope laittaa jotkut opiskelijat hoitamaan työn mun puolesta, joten kone jäi koululle vielä torstaina. Perjantaina kaikki olisi ollut valmista, mutta koska mulla oli aikeena suunnata viikonlopuksi kotiin, sai kone jäädä vielä odottelemaan koululle. Tänään sitten saavuin kouluun aikaisemmalla junalla, jotta ennättäisin kyyditä puolet koneesta asunnolle ennen omien tuntieni alkamista. Sain koululta myös ilmaiseksi näppäimistön, hiiren ja kaikki tarvittavat johdot ja kaapelit, joten mitään ei tarvinnut mennä uutena ostamaan, jeij. .-) Sulloin sitten näytön, näppäimistön ja kaikki johdot mukanani olevaan pussiin ja lähdin kävelemään. Rankkaa oli, mutta ei mitään siihen verrattuna, kun iltapäivällä lähdin koululta tuon painavimman möhkäleen, koneen kanssa. Mulla ei pahemmin riittänyt nostovoima, joten jouduin raahaaman kassia melkein maata pitkin peläten pussin repeytyvän pohjasta. Muutama askel -> pysähdys -> vaihdetaan kantokättä -> muutama askel -> tauko -> jne. Tavallisesti n. 20 minuutissa suoritettavaan matkaan meni minulta nyt tunti. Kone iskeytyi välillä ikävästi jaloille, ja nyt niissä on mustelmia, ja uusia rakkojakin ehdin päivän aikana saamaan. Vähän ennen asuntoa toinen kämppis tuli onneksi pöyrällä ohi ja auttoi mua kantamaan megakassia loppumatkan. .-) Eli lähinnä noustiin portaat yhdessä. .-D Ei apu olisi ollut pahitteeksi aiemmin, mutta mä ilahduin kovasti siitä että ylipäätään sain apua. .-)

Sisälle päästyäni aloin sitten kytkeä johtoja paikoilleen. Muistin suunnilleen, missä mikäkin oli ollut, kun koululla pakatessani olin saanut kaikki valmiit asetukset irrottaa. Mielenkiintoisin oli näytön kytkinjohto koneeseen, siinä oli jotkut ihmeelliset "ruuvit" jotka piti pöyrittää auki/kiinni. .-D Mun nettijohto sopi onneksi hyvin myös tuohon pöytäkoneeseen, joten nettiin tällä pääsee hyvin. ,-) Sen sijaan tässä on ilmentynyt kaikenlaista muuta ikävää..
  • Koneesta ei kuulu ääniä muulloin kuin kuulokkeiden avulla.
  • En osaa asentaa tälle oikein mitään, sillä koneen käyttöjärjestelmä ei ole mikään windowsilta, joten esim. skype tai katsomon toimintaan tarvittava asennettava microsoftin kama ei toimi. Tai sitten minä en vaan osaa asentaa niitä. .-D
  • DVD:tkään ei suostu pyörimään tuolla koneella.
Eli: perjaatteessa tästä koneesta ei ole paljoakaan iloa, kun kuitenkin joudun ohjelmia katsoessa ja skypettäessä avaamaan tuota vanhaa konetta. Kunhan turhaan kannoin turhaa täytettä huoneeseeni.. No, sentään tää toimii nopeammin kuin tuo kannettava, ja tää on hyvänä varana, jos toinen kone pimahtaa, niin voin tällä koneella nettiin tulla odotellessa kannettavan jäähtymistä. .-D Ja eiköhän sekin aika vielä koita, kun kannettava sekoaa lopullisesti, jolloin uudelle koneelle on käyttöä.. 

Ei oo todellista, mulla on tismalleen tuollainen setti. .-D 

Viikonloppuna menin tosiaan käymään kotona, pitihän isänpäiväksi tulla. ,-) Mä olin aiemmin ostanut varastoon kesossa käydessäni taas yhden Batman-leffan, ja sit tuolloin perjantaina junaa odotellessa kävin vielä nopsaan ostamassa namipussin. .-) Fikun kanssa oltiin aiemmin yhdessä ostettu alennusmyynnistä jonkunlainen kalastuspyydyst (meille on vieläkin vähän epäselvää, mihin sitä käytetään .-D) ja sit Fiku oli koulussa äikän tunnilla tehnyt isänpäivärunon, joka sit lisättiin Fikun tekemään korttiin. .-) Isänpäivänä käytiin sit mummolassa syömässä kakkua. Se kakku oli hassu, kitisi oudosti kun sitä leikkasi, jolloin me revettiin vaan nauruun. .-D Mummoakin näin taas pitkästä aikaa. Muisti siltä on vähän huonoksi mennyt, ja mummo ehti siinä kakkua syödessä varmaan kolme kertaa kysellä missä koulussa me nyt ollaan ym. Tajusin miten merkittäviä nää mun blogimerkinnät tulee myöhemmin olemaan, kun näitä uudelleen lukiessa joskus vuosien päästä muistaa mitä milloinkin on tapahtunut, ja toivottavasti joskus ite vanhana voin näitä lukea ja muistella. .-D Batman-leffaa ei ikävä kyllä ehditty katsomaan, jää se sit johonkin toiseen kertaan.

Kai siinä oli tollanen kansi, en kyl muista noita lepakoita. .-o

Ja mitä muuta? Fiku oli koulutöiden orja, joten mulla oli paaaaljon omaa aikaa. .-P Lähinnä tuhlasin vaivalla keräämiäni TP:itä Flirttistoorissa, ja kerkesin myös vähän simssiä pelata. .-) Sit Fikun kanssa yhdessä pelailtiin uusinta Fireboy & Watergirl -peliä usein ärtymykseen saakka. Peli hidasteli ja yksi nuolinäppäin vaimmaili, huoh. Suurta naurua aiheutti tämä pilavideo (myös silloin kun sitä ei katsottu, mä hihittelin pitkin iltaa tolle "Batman"-kohdalle. x-D) Eilen illalla onnistuin jotain kautta löytämään tubesta myös tällaisia lyhyitä Barbi-jaksoja, joita jostain syystä jumituttiin katsomaan. .-D 



Oi vitsi, tällä koneella on gimppi, mut vastapainoksi mun lemppari paint puuttuu. .-P Noh, hätä keinot keksii, opin nimittäin nyt, miten gimpissä muokatut kuvat saa tallennettua png-muotoon! Aiemmin kuvat on pitänyt tallentaa niin, että ollaan muokattu gimpillä -> kopioiliitä -> tallennus paintilla. Nythän mulla sitten olisi hyvää aikaa harjoitella lisää gimpillä, oujee... 

Näytin taas jonkun verran saaneen tekstiä aikaan. .-D Voisin alkaa sammutella tätä konetta, mulla on nimittäin toi kannettavakin tossa auki. .-D Jätin sen rauhaan Nortonin viikkotarkastuksen takia ja pidän siinä youtubea auki, mä en vaan osaa olla kahlittuna kuulokkeilla tietokoneeseen. Unohdan koko ajan kuulokkeiden olemassaolon ja se on sit vähemmän mukavaa, kun äkkiä ylösnoustessa korvat vastustaa. .-D Aah, mulla olis nälkä mut ei oo oikeen sellasta kunnon iltapalaa, kun en ehtinyt käydä kaupassa tänään ja en nyt mitään makarooniakaan viittis keskellä yötä alkaa keittää. Varmaan sit popsin isin mukaan antamia suolatikkuja ja porkkanoita, aika jännä yhdistelmä. .-D Heippa, katellaan sit taas loppuviikosta mitä on tapahtunut!

Taas valitsen musiikit niin ajankohtaan sopivalla tavalla, 
kesälaulu ei ihan tähän vuodenaikaan taida enää kuulua...
Kysymys lukijoille:
Kumpi?
Vaihtoehto 1: Tulipoika
Vaihtoehto 2: Vesityttö

4 kommenttia:

Riina kirjoitti...

Ainakin meiän ikälopussa olevassa pöytäkoneessa on johto, joka pitää olla paikoillaan, jotta äänet kuuluu. Mutta voithan sä vaikka koulussa siltä opelta, tai joltain muulta, kysyä noista asetuksista vielä :)
Mutta ainakin nyt sulla on kaks konetta, millä olla :)

Kasa kirjoitti...

Jaa, voi sitten olla niin, että tuohonkin jonkun johdon tarvitsisi. Voisi tosiaan joltain siellä koulussa kysyä jos kehtaisi. .-D Jep, kätevää kyllä, kun pystyy kahta konetta käyttämään vaikka yhtä aikaa halutessaan. .-D

Fiku kirjoitti...

Au, olipas surullinen koneenkantomatka. .--( Tosi pitkä ja mustelmainen! Onneksi kämppis tuli auttamaan. Olisi ollut rankkaa taistella kone portaista ylös! Voiko sillä koneella olla muuten skypessä netissä?

Onneks saatiin räätälöityä lahja eri tahoilta. .-) Kyllä vanhukset muistaa niiden nuoruuden vuodet ihan hyvin, mutta nykytilanne unohtuu. Mutta toki sinä pystyt muistamaan enemmän, kun kirjaat ylös. .-)

Ihan mälsää, että jäi Batman kattomatta. Tosin en varmaan ite olis ehtiny myöskään sitä kattomaan. .-s Katoin ton Foggi-videon, ja isi muuten röyhtäili äsken. Jorma on täällä. .-D Nauroin tolle videolle! Sit katoin yhden barbi-jakson. Gimp on just kiva. .-) Monipuolisempi kuin Paint!

Kasa kirjoitti...

Jep. Illalla ku otti vaatteita pois ihan järkyttyi, miten paljon jaloissa oli mustelmia. .-D Oli tosiaan hyvä, kun sai apua niissä portaissa, vaikkei sinne asunnolle niin korkea nousu ollutkaan. .-D Öö, miten ollaan netissä skypessä? .-D Hotmailin kauttako vai miten? Bloggaaminen kannattaa, kun välillä noita vanhempia postauksia lukee niin ihmettelee niitä tapahtumia kun ei enää muista jotain vuodenvanhoja juttuja. .-D Hmm, täytyy sit ilmeisesti vanhuksenakin kirjoitella tänne, niin ei unohdu niin helposti. .-D Jep, kun oikeestaan sen Batmanin takia tulin ja sit ei ees katottu. .-/ Haha, isin käytöstavat. .-DD Mäkin voisin katella joskus noita Barbi-videoita. .-D Joudun mäkin nyt sit tohon gimppiin tottumaan. .-D